Het beste stoomstrijkijzer van 2024 vind je door te letten op diverse zaken. Ontdek hier welke factoren bepalend zijn!

beste stoomstrijkijzer

Je vindt het beste stoomstrijkijzer van 2024 door de adviezen uit deze koopgids op te volgen

Afbeelding
Product
Philips PerfectCare 8000 Series PSG8130/80 - Stoomgenerator
Het strijkijzer dat de stoom afstemt op uw strijksnelheid Moeiteloos strijken. Snelle resultaten. Met de PerfectCare 8000-serie kunt u moeiteloos strijken dankzij onze nieuwe sensortechnologie. U kunt verticaal en horizontaal strijken met automatische stoom. De snelheidsmodus stemt de hoeveelheid st... Meer bij Bol.com »

Tefal Ultimate Pure stoomstrijkijzer FV9835
Het Ultimate Pure stoomstrijkijzer van Tefal combineert geweldige stoomkracht met een exclusief systeem om kalkvlekken tegen te gaan. Geniet van perfecte strijkresultaten met de Tefal Ultimate Pure! De gloednieuwe Micro-Calc filtertechnologie voorkomt dat er kalk of kalkvlekken op de kleding komt ti... Meer bij Bol.com »

Philips 6000 series PerfectCare PSG6026/20 Stoomgenerator
Ultrasnel. Extra compact. De PerfectCare 6000-serie is ontworpen om de beste stoomprestaties te leveren, nu in een volledig vernieuwde, compacte uitvoering. Geniet van sneller strijken zonder in te leveren op kastruimte. Zonder brandgevaar* dankzij de OptimalTEMP-technologie.... Meer bij Bol.com »

MPM – Strijkijzer met Stoomgenerator – Stoomstrijkijzer met Stoomgenerator – 400g/min ECO
Ontdek de kracht van het MPM-stoomgenerator strijkijzer - moeiteloos en efficiënt strijken! Ervaar de ultieme strijkervaring met het MPM-stoomgenerator strijkijzer. Met een indrukwekkende stoomopbrengst van 140±10g/min en een krachtige stoomimpact van maar liefst 400g/min, zorgt dit stoomstrijkij... Meer bij Bol.com »

Philips Azur 8000 series - DST8030/70 - Stoomstrijkijzer
Krachtig strijken met onze nieuwe Philips Azur 8000 series DST8030/70 stoomstrijkijzer. Met 260 g turbostoom kunt u zelfs de meest hardnekkige kreuken in één keer verwijderen. U kunt snel beginnen dankzij het vermogen van 3000 W en de perfecte resultaten behalen met de krachtige continue stoom. ... Meer bij Bol.com »

Tefal TurboPro Anti-Calc FV5696 - Strijkijzer
Het stoomstrijkijzer dat is ontworpen om zelfs de meest hardnekkige kreukels met gemak aan te pakken. Met het Turbo-Pro antikalkstoomstrijkijzer van Tefal zijn zelfs de meest hardnekkige kreukels met gemak gladgestreken. Geniet van de dagelijkse uitstekende strijkresultaten dankzij de krachtige stoo... Meer bij Bol.com »

Tefal Puregliss FV8066 - Stoomstrijkijzer
Het Tefal Puregliss FV8066 stoomstrijkijzer verzekerd jou van uitzonderlijke kledingverzorging, altijd binnen handbereik. Deze Tefal stoomstrijkijzer combineert krachtige stoomprestaties met handige functies voor perfecte resultaten. Met een vermogen van 3000 W warmt het stoomstrijkijzer op binnen e... Meer bij Bol.com »

Philips Azur GC4909/60 - Stoomstrijkijzer - Donkerblauw/Rosé
Met de SteamGlide Elite zoolplaat verwijdert de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer uit de Azur serie moeiteloos de meest hardnekkige kreuken. Daarnaast bevat het een kalkverwijderingssysteem dat gemakkelijk te reinigen is. Hoe werkt dit? De kalkdeeltjes worden afgebroken en automatisch verzamel... Meer bij Bol.com »

Braun CareStyle 7 Pro IS 7286 2700 W 2 l EloxalPlus soleplate Zwart
STOOMGENERATOR CARE STYLE 7 PRO FreeGlide 3D zool, ook verticaal strijken waterreservoir uitneembaar: 2L, digitale druppelstop Ultimate FastClean-systeem: ontkalksysteem keuzeszchakelaar: veilig strijken op alle stoffen turbo en eco instelling... Meer bij Bol.com »

Tefal stoomstrijksysteem SV8151 - Stoomgenerator - Anti-Kalkreservoir - Blauw
Ontdek de revolutionaire Tefal Express Vision stoomgenerator, een ware krachtpatser die niet alleen zorgt voor vlekkeloze strijkresultaten, maar ook een duurzame en moeiteloze strijkervaring biedt. Deze geavanceerde stoomgenerator is speciaal ontworpen om uw strijkgoed te verlichten en maakt korte m... Meer bij Bol.com »

Ongeveer 26% van de Nederlanders kiest ervoor om nooit te strijken. Deze personen zien strijken namelijk als vermoeiend werk. Echter, we willen toch allemaal op een eenvoudige manier vouwen en kreukels uit onze kleding verwijderen? Daarom wordt een stoomstrijkijzer aanbevolen. Het lastige is dat er enorm veel keuzemogelijkheden zijn. Hierdoor kan het moeilijk zijn om het beste stoomstrijkijzer te selecteren. Als het goed is, helpt dit artikel je op weg. Je ontdekt hier waar je allemaal op kunt letten bij het uitkiezen van een nieuw stoomstrijkijzer.

De veiligheid en het gebruiksgemak

Een van de belangrijkste zaken waar je op let is de veiligheid van het stoomstrijkijzer. Eigenlijk geldt dit ook voor andere apparaten. Ga dus eerst na of het desbetreffende apparaat veilig gebruikt kan worden. In het geval van een stoomstrijkijzer kun je bijvoorbeeld nagaan of het apparaat beschikt over een automatische uitschakelingfunctie. Dit houdt in dat het apparaat vanzelf uitgaat nadat hij een tijdje niet is gebruikt. Deze functie draagt bij aan een geruststellend gevoel en extra veiligheid. Je gaat ook na of het apparaat prettig in gebruik is. Dit kan betekenen dat het stoomstrijkijzer gemakkelijk is te gebruiken. Het gemak kan komen door het ontwerp dat voor een comfortabele grip zorgt. Echter, ook een dunne strijkzool kan bijdragen aan het gebruiksgemak. Zo’n zool zorgt namelijk voor soepele bewegingen van het strijkijzer over kleding. Je bespaart op die manier tijd.

Het vermogen van het beste stoomstrijkijzer

Doordat het vermogen veel kan zeggen over een stoomstrijkijzer, is dit een eigenschap waar je zeker naar kijkt. Een hoger vermogen kan namelijk ervoor zorgen dat het strijkijzer sneller opwarmt. Het vermogen kan ook verwijzen naar een betere strijkkwaliteit. Bepaalde strijkijzers zijn al binnen 30 seconden volledig opgewarmd. Dit is handig tijdens het strijken, omdat je vrijwel meteen kunt beginnen. Ideaal dus voor personen die vaak haast hebben. Een krachtig vermogen betekent bovendien dat kreukels gemakkelijker uit kleding gestreken kunnen worden. Hierdoor geniet je van een geweldig strijkresultaat.

Hoe resultaatgericht is het beste stoomstrijkijzer?

Aan een stoomstrijkijzer dat geen resultaat belooft, heb je weinig. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een resultaatgericht model. In principe verwijst dit punt naar stoomstrijkijzers die lastige kreukels volledig uit kleding kunnen strijken. Daarbij moet de kleding ook schoon blijven. Als je naar een resultaatgericht model zoekt, dan kun je ook denken aan de hoeveelheid stroom die het ijzer produceert. Met meer stoom wordt je kleding namelijk sneller glad.

Andere zaken waar je op let

Er zijn verder ook andere zaken die een rol kunnen spelen bij het maken van een keuze. Zo is het materiaal van de strijkzool ook een bepalende factor. Dit materiaal laat namelijk zien hoe soepel het ijzer over je kleding glijdt. Over het algemeen wordt keramiek aanbevolen, maar roestvrijstaal is ook prima. De roestvrijstalen variant is slechts minder duurzaam dan de keramische variant.

Je kunt verder nagaan of het apparaat beschikt over een antikalkfunctie. Dit is vooral handig voor personen die in een hardwatergebied wonen. Daarnaast zijn automatische reinigingsopties ook aanbevolen. De automatische uitschakelingstand is tevens belangrijk, omdat je weleens kan vergeten om het apparaat los te koppelen. Nu daar je weet waar je allemaal op kunt letten, kun je zelf je beste stoomstrijkijzer uitkiezen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik strijken met een stoomstrijkijzer?

Een stoomstrijkijzer heeft een ijzeren onderkant en bevat water. Het water wordt in het apparaat in stoom omgezet. Deze stoom komt naar buiten via de gaten van de ijzeren bodem. De ijzeren kant glijdt vervolgens over je kleding, waardoor je kleding glad wordt gestreken. Zo zorg je voor een nette uitstraling van je kleding.

Voor welke gebruikstoepassingen is een stoomgenerator, stoomstrijkijzer en kledingstomer geschikt?

Een stoomgenerator is dankzij de hoge stoomafgifte een echte krachtpatser. Daarom wordt dit apparaat vooral voor de grote was gebruikt. Een stoomstrijkijzer heeft een gemiddelde stoomafgifte en is hierdoor ideaal voor de kleine was. Doordat dergelijke apparaten een kleiner waterreservoir hebben dan stoomgeneratoren, zijn ze minder geschikt voor de grote was. Als je slechts enkele kledingstukken wil strijken, dan kies je voor een kledingstomer. Deze apparaten hebben een lage stoomafgifte en zijn hierdoor niet geschikt voor alle strijkbehoeften. Zo gebruik je geen kledingstomer op dikke stoffen en hardnekkige kreukels. Een dergelijk apparaat neem je daarentegen wel gemakkelijk mee op reis. Dit komt doordat een kledingstomer meestal een laag gewicht en klein formaat heeft.

Hoe ontkalk ik mijn stoomstrijkijzer?

Sommige stoomstrijkijzers kunnen middels moderne technologie gereinigd en ontkalkt worden. In dergelijke gevallen verzamelt het strijkijzer kalk vanbinnen, die later wordt weggespoeld en schoongemaakt. Als er geen automatische manier hiervoor is, laat je het apparaat leegstomen boven een wasbak. Daardoor kunnen de kalkdeeltjes meekomen en kan het strijkijzer worden schoongemaakt.

Wat voor water zet ik in mijn stoomstrijkijzer?

Om de levensduur van je stoomstrijkijzer te verlengen, zet je er gedistilleerd of gedemineraliseerd water in. Je kunt ook een combinatie van gedemineraliseerd water en kraanwater gebruiken, waarbij je van beide watersoorten evenveel toevoegt.

Kan ik mijn stoomstrijkijzer zonder water gebruiken?

Nee, stoomstrijkijzers zijn ontworpen voor gebruik met (kraan)water.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.