Op zoek naar de beste stoomgenerator van 2024? Hier vind je hem!

Beste stoomgenerator

Velen van ons vinden strijken geen prettig klusje. Daarom kiezen sommige personen ervoor om zoveel mogelijk kreukvrije kleding te kopen. Er zijn echter toch bepaalde kledingstukken die gestreken moeten worden. Gelukkig zijn er gepaste hulpmiddelen die de strijkervaring verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld een stoomgenerator gebruiken. Hiermee is het strijkwerk sneller klaar. Bovendien produceert een stoomgenerator een constantere hoeveelheid stoom en een krachtigere stoomstoot dan een stoomstrijkijzer. Een ander voordeel van dit strijkapparaat is dat hij een apart, groot waterreservoir heeft. Dit reservoir kun je ook tijdens het strijken bijvullen. In het strijkijzer zelf zit er gelukkig geen water, waardoor hij licht en gemakkelijk in gebruik is. Het enige waar je rekening mee houdt, is dat je voor dit type apparaat een speciale strijkplank nodig hebt. Zoek je naar de beste stoomgenerator voor jouw behoeften? Lees dan gauw dit artikel en kies zelf jouw beste stoomgenerator uit!

Beste stoomgenerator van 2024

We hebben je hierboven verteld over de voordelen die een stoomgenerator met zich meebrengt. Er zijn echter vele verschillende modellen. Hierdoor kan het best lastig zijn om de beste stoomgenerator uit te kiezen. Gelukkig kun je op diverse factoren letten om het perfecte model uit te kiezen. Je kunt onder andere rekening houden met de druk en de stoomafgifte van het apparaat. Voor sommigen is de inhoud van het waterreservoir ook zeer belangrijk. Daarnaast is het fijn om te letten op het design. We begrijpen dat deze zaken je op weg helpen, maar niet persé om jouw ideale variant uit te kiezen. Daarom gaan we een stapje verder. We zijn namelijk voor je nagegaan welke varianten momenteel het best verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een gevarieerde top 5 samengesteld. Zo komt iedereen aan zijn trekken. Vergelijk de top 5 en kies jouw beste stoomgenerator uit!

1. Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator

In je zoektocht naar de beste stoomgenerator kom je verschillende modellen tegen. Daarom is het belangrijk om van tevoren een beeld te hebben van jouw ideale model. Is de perfecte variant voor jou een apparaat dat zorgt voor snelle strijkresultaten en uitstekend gebruiksgemak? Dan raden we de Tefal Express Compact SV7110 aan. Dit apparaat is wellicht de beste stoomgenerator voor jou. Hij zorgt er namelijk voor dat je snel en efficiënt kunt strijken. Hierbij kun je rekenen op uitstekend gebruiksgemak. Dankzij de krachtige stoomprestaties werkt dit apparaat sneller dan een traditioneel strijkijzer. Bovendien heeft hij een groot afneembaar waterreservoir, waardoor je niet steeds water hoeft bij te vullen.

Tefal Express Compact SV7110 beste stoomgenerator

Door de Tefal Express Compact SV7110 te gebruiken, zorg je voor snelle en eenvoudige strijkervaringen. Dit komt doordat dit apparaat beschikt over een hoge druk van 5,7 bar. Hierdoor verwijder je met dit apparaat gemakkelijk kreuken uit je kleding. Zijn er hardnekkige vouwen in je kleding? Geen probleem. Je kunt namelijk gebruik maken van een extra krachtige stoomstoot van 350 gram per minuut. Deze stoomstoot geeft je dat beetje extra om zelfs de meest hardnekkige vouwen glad te strijken. Dit apparaat is bovendien voorzien van allerlei handige, geavanceerde functies voor een nog betere gebruikservaring. Zo heeft hij een handig vergrendelsysteem, waarmee je het apparaat veilig kunt verplaatsen en opbergen. Er is zelfs gezorgd voor een Xpress Glide strijkzool voor een optimaal glijvermogen op alle textielsoorten.

Eigenschappen van de Tefal Express Compact SV7110 Stoomgenerator:

 • Dankzij de snelle opwarmtijd kun je binnen 2 minuten aan de slag.
 • Hij heeft een afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1,7 liter.
 • Met dit apparaat kun je snel en gemakkelijk je kleding ontdoen van kreuken en vouwen.
 • Zijn Eco-stand vermindert energiegebruik, wat niet ten koste gaat van de stoomresultaten.
 • Voor last-minute opfrissen en verwijderen van kreuken in kostuums, gordijnen en tere textielsoorten heeft hij een verticale stoomfunctie.

2. Philips PerfectCare Elite GC9640/60

Sommige personen schaffen een stoomgenerator aan zodat ze snel kunnen strijken. Anderen kiezen voor een dergelijk apparaat, omdat ze vaak en veel strijken. Behoor jij tot de tweede groep en is daarom jouw beste stoomgenerator een zeer krachtig model? Dan kies je voor de Philips PerfectCare Elite GC9640/60. Dit apparaat is wellicht de beste stoomgenerator voor jou. Hij is namelijk een zeer efficiënt model, dat ideaal is voor personen die vaak en veel strijken. Zo beschikt dit apparaat over de OptimalTEMP-technologie. Dit betekent dat je hem kunt gebruiken om van jeans tot zijde te strijken zonder de temperatuur bij te stellen. Het is tevens fijn te weten dat er geen schroeiplekken ontstaan op je strijkbare kleding.

Philips PerfectCare Elite GC9640/60

Als we de technische eigenschappen bekijken, dan zien we dat deze stoomgenerator een afneembaar waterreservoir van 1,8 liter heeft. Doordat het reservoir re een grote vulopening heeft, kun je hem gemakkelijk onder de kraan bijvullen. De grootte van het reservoir zorgt er bovendien voor dat je hem niet vaak hoeft bij te vullen. Om precies te zijn, kun je ongeveer 2 uur lang strijken zonder het reservoir te hoeven vullen. De Philips PerfectCare Elite GC9640/60 is bovendien energiezuinig. Als je gebruik maakt van de ECO-modus kun je immers energie besparen zonder dat dit je strijkresultaten beïnvloedt. Bij dit apparaat is er ook gezorgd voor draagvergrendeling. Je kunt het strijkijzer dus veilig vergrendelen op het basisstation om hem eenvoudig in huis te kunnen dragen.

Eigenschappen van de Philips PerfectCare Elite GC9640/60:

 • Je kunt hem gemakkelijk en veilig opbergen.
 • Automatische uitschakeling zorgt voor een veilig gebruik en energiebesparing.
 • Dit gebruiksvriendelijke apparaat heeft een opwarmtijd van slechts 2 minuten.
 • Het Easy De-calc Plus system vergemakkelijkt het schoonmaak- en ontkalkingsproces.
 • Hij is milieuvriendelijk dankzij de energiebesparingsmodus en de recyclebare verpakking.
 • Met dit apparaat strijk je van alles zonder de temperatuurinstelling aan te hoeven passen.

3. BLACK+DECKER Strijkijzerstation BXSS2200E

Je hebt intussen gezien dat sommige stoomgenerators beschikken over allerlei handige functies. Als je frequent kledingstukken moet strijken, dan komen dergelijke modellen goed van pas. Er zijn echter ook personen die slechts af en toe gebruik aken van een dergelijk apparaat. Zij willen dan gewoon een apparaat met een efficiënte werking. Vaak is het voor hen ook belangrijk dat ze er snel en gemakkelijk mee kunnen strijken. Kun je je terugvinden in het bovenstaande? Is daarom de beste stoomgenerator voor jou een eenvoudig, maar efficiënt model? Kies dan voor het BLACK+DECKER Strijkijzerstation BXSS2200E. Dit apparaat is wellicht de beste stoomgenerator voor jou. Je gebruikt hem namelijk om sneller en gemakkelijker te strijken.  

BLACK+DECKER Strijkijzerstation BXSS2200E

De bovengenoemde eigenschappen heeft dit apparaat te danken aan de continue krachtige stoom. Daarmee verwijder je immers ook hardnekkige kreukels. Zijn stoom-output van 120 gram per minuut zorgt er daarnaast voor dat je snel en gemakkelijk kunt strijken. Er is zelfs gezorgd voor een precisiepunt dat je helpt om lastig te bereiken stof glad te strijken. Bij dit apparaat hoef je ook niet lang te wachten voordat hij klaar is voor gebruik. Het opwarmen van het BLACK+DECKER Strijkijzerstation BXSS2200E duurt namelijk slechts 1 minuut. Bovendien kun je zijn waterreservoir van 1,4 liter op elk moment bijvullen. Is zijn reservoir helemaal vol, dan kun je tot 90 minuten ononderbroken strijken. Het anti-kalkfilter draagt bij dit model bij aan langere stoomprestaties.

Eigenschappen van het BLACK+DECKER Strijkijzerstation BXSS2200E:

 • Dit strijkijzer met een keramische zool is opgewarmd in slechts 1 minuut.
 • Hij heeft een handig handvat, dat ervoor zorgt dat hij extra goed draagbaar is.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor een anti-kalkfilter voor langere stoomprestaties.
 • Sneller en gemakkelijker strijken is mogelijk, want hij heeft een stoom-output van 120 gram per minuut.
 • Dankzij de continue krachtige stoom kun je hem ook gebruiken om hardnekkige kreukels te verwijderen.
 • Je kunt zijn 1,4 liter waterreservoir op ieder moment bijvullen en je kunt er tot 90 minuten ononderbroken mee strijken.

4. Tefal GV7556 Express Easy Plus Stoomgenerator

Velen van ons hebben weinig vrije tijd. Daarom is het voor ons ook niet praktisch om duizenden apparaten met elkaar te vergelijken. Gelukkig kun je ook uitgaan van het advies van experts. Denk er maar aan dat apparaten die door de Consumentenbond als beste zijn getest vaak door velen gekocht worden. Is daarom de beste stoomgenerator voor jou een variant die door de Consumentenbond als beste is getest? Dan kun je voor de Tefal GV7556 Express Easy Plus kiezen. Dit apparaat werd in augustus 2018 door de Consumentenbond als beste getest. Daarom is hij ook de beste stoomgenerator voor jou. Het is niet verbazingwekkend waarom hij als beste werd getest. Dit apparaat is immers perfect voor gebruikers die op zoek zijn naar gemak.

Tefal GV7556 Express Easy Plus

Om te zorgen voor optimaal gemak, is er bij dit apparaat gezorgd voor de “no setting needed” technologie. Dit houdt in dat je niet vooraf alle stoffen moet sorteren. Daarbij hoef je je ook geen zorgen te maken dat je je kleding kunt verbranden. Gemakkelijk toch? Bovendien zorgt de Tefal GV7556 Express Easy Plus voor snelle strijkresultaten. Deze snelheid heeft hij te danken aan de boiler en zijn geconcentreerde stoomstoot. Vanwege het unieke, duurzame ontwerp kun je bovendien rekenen op langdurige stoomprestaties. Dit apparaat heeft zelf een exclusieve kalkverzamelaar. Hierdoor kun je er nog langer van genieten. Dankzij de Ultragliss strijkzool heeft hij tevens een verbeterd glijvermogen.

Eigenschappen van de Tefal GV7556 Express Easy Plus Stoomgenerator:

 • In 2018 werd hij door de Consumentenbond als beste getest.
 • Verticaal stomen behoort tot de mogelijkheden van dit apparaat.
 • Je kunt zijn waterreservoir van 1,7 liter op ieder gewenst moment bijvullen.
 • Door hem te vergrendelen en beveiligen kun je hem gemakkelijk verplaatsen.
 • Houd er rekening mee dat hij vanwege de boiler wat meer weegt dan vergelijkbare modellen.

5. Philips PerfectCare Performer GC8713/20

Hierboven hebben we het gehad over een geweldig apparaat dat wat meer weegt dan andere modellen. Is het gewicht echter een van de belangrijkste factoren voor jou? Dan is de beste stoomgenerator voor jou wellicht een lichtgewicht model. Moet hij bovendien in staat zijn om alle soorten stoffen gemakkelijk te strijken? Dan raden we de Philips PerfectCare Performer GC8713/20 aan. Dit apparaat is de beste stoomgenerator voor jou. Hij is namelijk een lichtgewicht model, waar je alle soorten stoffen mee kunt strijken. Denk er maar aan dat je gerust van spijkerbroeken tot zijde kunt strijken zonder tussendoor de temperatuur in te stellen.

Philips PerfectCare Performer GC8713/20

Als je de Philips PerfectCare Performer GC8713/20 gebruikt, dan kun je er bovendien snel mee aan de slag gaan. Dit heeft het apparaat te danken aan de snelle opwarmtijd van 2 minuten. Je kunt er dus snel mee aan de slag gaan. Bij stoomgenerators zorgt meer stoom ervoor dat je sneller kunt strijken. Daarom is het fijn te weten dat dit apparaat een stoomafgifte heeft van 120 gram per minuut. Hierbij dringt de stoom tot diep in de stof, dus je kunt er snel kreuken mee verwijderen. De fabrikant van dit apparaat adviseert je uit veiligheidshalve om de strijkbout op de strijkplank te zetten. Zo geniet je van een veilige en ook plezierige strijkervaring.

Eigenschappen van de Philips PerfectCare Performer GC8713/20:

 • In slechts 2 minuten is hij gebruiksklaar en je kunt hem onbeperkt bijvullen.
 • Hij heeft een waterreservoir van 1,8 liter, dus je kunt er tot 2 uur mee strijken.
 • Met de ECO-modus kun je energie besparen zonder dat je strijkresultaat achteruit gaat.
 • Er is gezorgd voor een Smart Calc Clean-systeem, waardoor je hem eenvoudig kunt ontkalken.
 • Dit apparaat met een krachtige stoomdruk tot 6 bar beschikt over automatische temperatuuraanpassing.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.