Vind hier de beste externe blu ray brander van 2024!

Beste externe blu ray brander
Afbeelding
Product
External Recorder Verbatim External Slimline
StationtypeBlu-ray brander In- / externExtern InterfaceUSB 3.0... Meer bij Bol.com »

Verbatim 43888 4K Ultra HD Blu-ray DVD Brander Zwart
Verbatim 43888 Externe slanke Ultra HD 4K Blu-ray brander. PAS OP: Blu-ray kan niet worden afgespeeld op Mac-systemen. Windows: Voor het afspelen van Blu-ray-fi lms moet afspeelsoftware worden geïnstalleerd (niet meegeleverd). Productdetails - Slanke Blu-ray-brander met 4K Ultra HD-Blu-ray afs... Meer bij Bol.com »

Verbatim External Slimline Externe Blu-ray brander Retail Zwart
Verbatim External Slimline Externe Blu-ray brander Retail Zwart Bescherm uw gegevens Optische discs worden steeds mehrzum betrouwbaarste medium voor het archiveren van uw gegevens. Helaas kiezen meer en meer notebook aanbieder ervoor het optische station ten gunste van de slanke designs niet in uw ... Meer bij Bol.com »

Hitachi-LG BH16NS55 Super Multi Blu-ray Writer optisch schijfstation Intern
Hitachi-LG Super Multi Blu-ray Writer is een optisch intern schijfstation en heeft een videoresolutie van 1080p, ongerept surround geluid en verbeterde interactieve functies om thuis van Full HD films te genieten. Drielaagse BDXL-R/BDXL RE-schijven bieden 100 GBcapaciteit terwijl quad-layer BDXL-R-s... Meer bij Bol.com »

Velen van ons maken regelmatig back-ups van onze belangrijke digitale bestanden. Daarbij kun je denken aan allerlei bestanden zoals werkdocumenten, maar ook vakantievideo’s en foto’s. Als je van originele audiovisuele bestanden een back-up wil maken, dan kun je een optische schijf gebruiken. Er zijn zowel interne als externe varianten. Ben jij specifiek op zoek naar de beste externe blu ray brander voor jouw behoeften? Dan kun je letten op diverse factoren. Denk maar aan de kwaliteit van de branders. Ook de functies zijn belangrijk. Sommige optische schijven branden immers behalve Blu-ray discs ook dvd’s en cd’s. Daarnaast is het handig om rekening te houden met de schrijf- en leessnelheid van de branders. Sommige modellen zijn immers sneller dan andere varianten. Ga na welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn en kies daarna jouw beste externe blu ray brander uit.

Beste externe blu ray brander van 2024

We hebben je hierboven in het kort verteld welke eigenschappen belangrijk kunnen zijn bij het uitkiezen van een optische schijf. Daarbij hebben we punten zoals de lees- en schrijfsnelheid aangehaald. Echter, er zijn enorm veel keuzemogelijkheden waardoor het moeilijk kan zijn om jouw beste externe blu ray brander te selecteren. Gelukkig staan wij voor je klaar. We zijn namelijk nagegaan welke varianten momenteel het populairst zijn. Dit zijn bovendien branders van goede kwaliteit. Aan de hand van deze verzameling hebben we een top 5 samengesteld. De artikelen in deze top 5 zijn zoveel mogelijk van verschillende merken. Ook verschillen hun specificaties. Hierdoor kan iedereen een geschikte optische schijf vinden. We recenseren zelfs alle vijf branders, zodat je ontdekt wat elk model uniek maakt. Vergelijk dus gauw de branders door dit artikel te lezen. Aan de hand daarvan kies je vervolgens de beste externe blu ray brander voor jouw behoeften uit.

1. Verbatim External Slimline optisch schijfstation

Het kan moeilijk zijn om de beste externe blu ray brander uit te kiezen. Gelukkig kun je aan de hand van een bepaald merk ook een keuze maken. Denk maar aan het merk Verbatim. Als er gesproken wordt over dit merk, dan denkt men meteen aan opslag. Bovendien zijn de producten van dit merk van topkwaliteit. Het woord “Verbatim” betekent niet zomaar “woord voor woord”. Je kunt dus rekenen op nauwkeurige en foutloze opslag. Wil je daarom graag een brander van dit merk? Dan is het Verbatim External Slimline optisch schijfstation wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Dit apparaat werkt met een USB 3.0 interface. Hij is bovendien compatibel met zowel Windows als Mac OS X besturingssoftware. Er is zelfs gezorgd voor een stabiele lees- en schrijfsnelheid van 6x. Je kunt dus rekenen op topkwaliteit als je deze brander aanschaft.

Verbatim External Slimline optisch schijfstation

Eigenschappen van het Verbatim External Slimline optisch schijfstation

 • Hij beschikt over buffer-underrun beveiliging.
 • Dit model is compatibel met Windows XP, Vista, 7, 8, 10 en Mac OS X 10.6 of hoger.
 • Op het gebied van zowel cd’s, dvd’s als Blu-ray discs heeft hij een 6x lees- en schrijfsnelheid.
 • Als je dit apparaatje koopt, dan krijg je er een USB 3.0-kabel en Nero Burn & Archive software bij.

2. Asus SBW-06D2XU externe blu ray brander

In je zoektocht naar de beste externe blu ray brander kom je verschillende modellen tegen. Je kunt echter een keuze maken aan de hand van de lees- en schrijfsnelheid. Het is daarnaast belangrijk om rekening te houden met zijn interface. Sommige modellen zijn immers geschikt voor USB 2.0 terwijl andere varianten juist gebruik maken van het USB 3.0-interface. Heeft jouw computer geen USB 3.0-poort? Dan is de beste externe blu ray brander voor jou wellicht de Asus SBW-06D2XU. Dit model is bedoeld voor gebruik op notebooks. Hij is bovendien een Blu-ray DVD combo, wat betekent dat er een wereld aan mogelijkheden voor je open gaat. Als je werkt met deze brander, dan hoef je niet lang te wachten. Hij heeft namelijk relatief snelle lees- en schrijfsnelheden. Kijken we bijvoorbeeld naar de cd schrijfsnelheid, dan zien we dat het om een 24x snelheid gaat. Ervaar het gemak van deze brander!

Asus SBW-06D2XU

Eigenschappen van de Asus SBW-06D2XU externe blu ray brander:

 • Doordat hij een Blu-ray DVD combo is, heb je veel back-up mogelijkheden.
 • Deze brander met een USB 2.0-interface sluit je gemakkelijk aan op je Notebook.
 • Er is bij dit apparaat gezorgd voor de mogelijkheid om zelfstandig met het internet te verbinden.
 • Dankzij de 24x cd schrijfsnelheid en 8x DVD+R schrijfsnelheid hoef je niet lang op je back-up te wachten.

3. Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation

Na het lezen van de vorige recensies, heb je geconcludeerd dat de lees- en schrijfsnelheid van branders enorm kan verschillen. Hoewel sommige personen hier niet al te veel op letten, kan het voor jou belangrijk zijn. Je wil immers niet te lang op je back-up wachten. Moet de beste externe blu ray brander voor jou daarom snel BD-R schijven kunnen branden? Dan kennen we het perfecte model voor jou. We verwijzen hier naar het Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation. Dit model is wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Hij kan namelijk BD-R schijven in een handomdraai branden. Dat is bovendien niet verbazingwekkend, omdat hij werkt met een USB 3.2 Gen 1 interface. Om precies te zijn heeft hij een BD-R schrijfsnelheid van 12x. De leessnelheid bedraagt hetzelfde. Bij het branden en lezen van cd’s en dvd’s werkt hij zelfs sneller!

Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation

Eigenschappen van het Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation:

 • Hij brandt dvd’s en Blu-ray discs in een handomdraai.
 • Je kunt deze Blu-ray DVD combo horizontaal monteren.
 • Er is gezorgd voor een USB 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1) interface.
 • Dit apparaat ondersteunt onder meer Windows 7 Home Basic (x64) en Windows 7 Home Premium.

4. Verbatim 43888 optisch schijfstation

Heb je de vorige recensie gelezen? Dan heb je gezien dat die brander Windows besturingssystemen ondersteunt. Wist je dat er ook branders zijn die speciaal zijn ontworpen voor Mac besturingssystemen? Het kan echter dat jij niet wil kiezen voor een brander die voor specifieke besturingssoftware is ontworpen. Dan is de beste externe blu ray brander voor jou een variant voor Mac OS X én Windows. Kun je je hierin terugvinden? Dan is het Verbatim 43888 optisch schijfstation wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Hij werkt namelijk met Windows én Mac OS X besturingssoftware. Daarnaast heeft deze schijf een schrijf- en leessnelheid van 6x voor BD-R schijven. Je sluit hem gemakkelijk via de USB-poort aan op je notebook en ervaart het gemak. Bij aankoop van deze schijf wordt Nero Burn & Archive software meegeleverd.

Verbatim 43888 optisch schijfstation

Eigenschappen van het Verbatim 43888 optisch schijfstation:

 • Je verbindt dit schijfstation via USB met je notebook.
 • Op het gebied van BD-R schijven heeft hij een 6x lees- en schrijfsnelheid.
 • Windows 7, 8 en 10 en Mac OS X 10.6 Snow Leopard worden ondersteund.
 • Dit optisch schijfstation is een Blu-ray DVD combo met een SATA III interface.

5. Asus BW-12D1S-U externe blu ray brander

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat films in 3D worden bekeken. Op die manier wordt het beeld namelijk nog levendiger. Echter, onze oudere bestanden beschikken niet over de 3D-technologie. Is daarom de beste externe blu ray brander voor jou een variant die je beelden laat omzetten naar 3D? Dan kies je voor de  Asus BW-12D1S-U. Deze brander is wellicht de beste externe blu ray brander voor jou. Hij maakt het branden namelijk gemakkelijk en plezierig. Zo heb je de mogelijkheid om met een hoge snelheid te branden via de USB 3.0-verbinding. De meegeleverde software zorgt er daarnaast voor dat je Blu-ray beelden in een 3D-formaat kunt bekijken. Je hebt zelfs de mogelijkheid om 2D beelden om te zetten naar een aangepast 3D-formaat. Hierdoor geef je je oude dvd films een frisse look. Deze brander kun je in zowel een liggende als staande positie plaatsen.

Asus BW-12D1S-U externe blu ray brander

Eigenschappen van de Asus BW-12D1S-U externe blu ray brander:

 • De brander maakt 2D naar 3D-conversie en DVD-upscaling mogelijk.
 • Je krijgt er een voet bij voor een verticale stand en hij wordt geleverd met een 3D-bril.
 • Dit apparaat verbind je via de USB 3.0-poort dus hij zorgt voor een razendsnelle overdrachtssnelheid.
 • Dankzij de OTS technologie kun je rekenen op een uitstekende brandkwaliteit en een snelle 12x Blu-ray brandsnelheid.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.