Ticket boeken naar Australië, wat is duur?

Australië heeft verschillende vliegvelden, waarvan Sydney de grootste is. Het vliegveld van Sydney verbindt Australië met Europa, Azië en de Verenigde Staten. Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Australië is er niet, er is een tussenstop in Azië. Het is daarom handig om verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken, om de goedkoopste ticket optie te selecteren. Daarnaast is het handig om een flexibel ticket te boeken naar Australië als je nog niet weet hoelang je precies in Australië wilt verblijven.

Tickets naar Australië

De afstanden tussen plaatsen onderling in Australië zijn veel groter dan in Nederland. Het kan daarom interessant zijn om je te verdiepen in binnenlandse vluchten in Australië. Afhankelijk van jouw route kan het voordeliger zijn om de afstand met het vliegtuig af te leggen, in plaats van met de bus, trein of auto. Er zijn vaak voordelige tickets te boeken voor binnenlandse vluchten door de grote concurrentiestrijd tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Binnenlandse vluchten worden vaak goedkoop aangeboden wanneer je deze vanuit jouw thuisland boekt en niet vanuit Australië. Het is raadzaam om bij een reisbureau te informeren naar de mogelijkheden. Wanneer jouw reisplan vooraf nog niet zo bekend is en je mee wilt gaan met de ‘flow’ van Australië, kun je ook gebruik maken van speciale kortingen voor buitenlandse toeristen. Je moet wel aantonen dat je geen inwoner bent van Australië, voordat je van deze korting kunt profiteren.

Ticket tip: Goed de eisen en voorwaarden doornemen

Bedenk voordat je een ticket boekt naar Australië goed aan de eisen en voorwaarden die er zijn om Australië in te mogen. Australië is een land waarbij een visum verplicht is. Zorg ervoor dat je het visum tijdig aangevraagd hebt, voordat je een ticket, en daarmee de reis, vastlegt.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.