Lees Dit Artikel en Ontdek Hoe Je De Beste Wifi Versterker Van 2024 Kunt Uitkiezen!

Beste Wifi Versterker

Hoe kies je in 2024 een goede wifi versterker uit?

Afbeelding
Product
TP-Link RE450 - WiFi Versterker - 1750 Mbps
Met deze TP-Link RE450 wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. De RE450 maakt gebruik van de Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan ... Meer bij Bol.com »

TP-Link RE200 - Wifi Versterker - 750 Mbps
De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. De RE200 van TP-link maakt gebruik van de snell... Meer bij Bol.com »

TP-Link TL-WA854RE v2 - Wifi versterker - 300 Mbps
De TL-WA854RE van TP-Link is bedoeld om eenvoudig het dekkingsgebied te vergroten en de signaalsterkte te verhogen van een bestaand draadloos netwerk en zo "dode zones" te elimineren. Dankzij de 300 Mbps draadloos N snelheid, Range Extender toets, miniatuur afmeting en wandmontage is het uitbreiden ... Meer bij Bol.com »

TP-Link RE305 - WiFi Versterker - 1200 Mbps
De TP-Link RE305 Range Extender verbindt draadloos met je router, versterkt en breidt zijn signaal uit in gebieden die hij zelf niet kan bereiken. De range extender maakt gebruik van de wireless AC wifi-standaard, waardoor gecombineerde (op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz wifi-band) draadloze snelheden t... Meer bij Bol.com »

Phreeze Super WiFi Repeater - 1200 Mbps - WPS Knop - Beste WiFi Versterker 2023 - WiFi Extender - WiFi Booster - Geschikt voor 2.4 Ghz en 5.0 Ghz - Geschikt voor KPN, TP Link, Experia, Fritz, Zyxel, Devolo
Heb je ook last van dode plekken in huis waar je wifi-verbinding zwak is of helemaal wegvalt? Het is ontzettend frustrerend als je midden in een spannende film zit of online aan het gamen bent en je WiFi verbinding plotseling hapert. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor jou met deze WiFi versterke... Meer bij Bol.com »

TP-Link RE650 - WiFi Versterker - 2600 Mbps - Wit
De TP-Link RE650 is een heel krachtige (wireless) range extender voor intensieve netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. De RE650 levert gecombineer... Meer bij Bol.com »

Wifi versterker wit - Signaalversterker- Wifi powerline - Inclusief GRATIS internetkabel - Wifi extender - Wifi versterker stopcontact - Wifi repeater
Heeft u last van trage internetsnelheden en wegvallende connecties? Dan is deze wifi versterker van Elax de oplossing om in de gehele woning een sterk wifi signaal te kunnen behalen. De compacte wifi versterker is ideaal om van uw zorg om traag internet af te komen. Door middel van de makkelijke ins... Meer bij Bol.com »

Kpn SuperWifi 2.0 single pack
Eindelijk. Overal supergoeie wifi.Voor wifi geldt maar 1 ding: je wilt gewoon dat het werkt. Dat je overal in huis kunt streamen, internetten en facetimen. Van de meterkast tot in het kleinste kamertje. Dan is gewone wifi soms niet genoeg. Daarom is er nu KPN SuperWifi. SuperWifi is nu vernieuwd en ... Meer bij Bol.com »

2 KPN SuperWifi punten Black
2 kEindelijk. Overal supergoeie wifi.Voor wifi geldt maar 1 ding: je wilt gewoon dat het werkt. Dat je overal in huis kunt streamen, internetten en facetimen. Van de meterkast tot in het kleinste kamertje. Dan is gewone wifi soms niet genoeg. Daarom is er nu KPN SuperWifi. Hiermee heb je in elke hoe... Meer bij Bol.com »

AVM FRITZ!Repeater 2400 - WiFi Versterker - WiFi punt - Dual Band - AC WiFi 5 - 600 + 1733 Mbps
Met de FRITZ!Repeater 2400 kun je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Deze range extender maakt gebruikt van de snelle Wireless AC wifi-standaard. Hierdoor zijn gecombineerde draadloze snelheden (op de 2,4 GHz en 5 GHz wifi-band) mogelijk van maximaal 2400 Mbps. Belangr... Meer bij Bol.com »

Ben je op zoek naar de beste wifi versterker? Een dergelijke versterker is handig om het signaal van je internetverbinding te vergroten. Het is bij het uitkiezen van een nieuwe wifiversterker belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. We leggen je in dit artikel uit waar je op kunt letten. Ten eerste kijk je naar de wifistandaarden. Het is ook handig om rekening te houden met de frequenties. Je kunt daarnaast een goede wifi-versterker uitkiezen door te letten op het aantal antennes en ethernetpoorten. Ook de beveiliging kan een rol spelen. Hieronder gaan we in op deze factoren. Na het lezen van dit artikel kun je gemakkelijk de beste wifi versterker voor jouw behoeften uitkiezen.

Wifi standaarden

Bij het uitkiezen van een nieuwe wifiversterker houd je rekening met de wifistandaard. Als je kiest voor een oudere 802.11n wifi versterker, dan kies je waarschijnlijk voor een goedkoper, maar ook trager model. Deze modellen kunnen vaak de snelheid van andere apparaten op het draadloos netwerk vertragen. Je kunt dus liever kiezen voor een wifi-versterker met een 802.11ac standaard. In de toekomst zullen er ook wifi versterkers zijn met de 802.11ax standaard oftewel Wi-Fi 6. Echter, deze bestaan nu nog niet. De standaard is voorlopig alleen beschikbaar in duurdere toestellen zoals multiroom wifi-systemen.

Wifi frequenties

Wifi versterkers werken niet allemaal op dezelfde frequenties. Sommige varianten beschikken bijvoorbeeld enkel over een single-band en zijn dus alleen op de 2,4 GHz band beschikbaar. Deze frequentie heeft een beperkte snelheid. Voor snellere prestaties kies je voor minimaal een dual band wifiversterker. Dergelijke modellen beschikken over een 2,4 GHz en een 5 GHz band. Je ervaart met zo’n wifi-versterker minder problemen wanneer je met meerdere toestellen verbinding probeert te maken. Je geniet met een dual band versterker ook van betere prestaties wanneer je met meerdere mensen naar YouTube of Netflix kijkt. Dual band wifi repeaters zorgen in het kort voor een grotere dekking en hogere snelheden.

De nieuwere modellen beschikken over een tri-band frequentie. Deze wifiversterkers hebben een 2,4 GHz band en twee 5 GHz banden. Er zijn zelfs modellen die een 2,4 GHz, een 5 GHz én een 60 GHz band hebben. Gezinnen die veel streamen kunnen het liefst voor een wifi versterker met een tri-band frequentie kiezen. De extra band wordt immers gebruikt om het netwerk te ontlasten als er in huis veel draadloze apparaten zijn aangesloten. Als je een wifiversterker met de 60 GHz band hebt, dan is deze band bedoeld voor een razendsnelle communicatie op afstand. Dit is bijvoorbeeld ideaal tijdens het gamen.

De beveiliging van je wifi versterker

Momenteel is de beste beveiliging die je kunt instellen de WPA2-encryptie. De meeste hedendaagse wifiversterkers beschikken over deze encryptie. Kies je voor een oudere wifi-versterker, dan kun je met oude encryptiemethodes het risico lopen dat je netwerk voor illegale doeleinden wordt gebruikt. Denk er bijvoorbeeld aan dat er gehackt wordt met je verbinding of dat er illegale foto’s en video’s worden verspreid. Er bestaan verschillende soorten beveiligingsmethoden. Zo is het mogelijk om bij WPA en WPA2 een PSK toe te voegen. Dit houdt in dat je eenmalig een wachtwoord invoert. Zo gebruikt iedereen in huis hetzelfde wachtwoord om toegang te krijgen tot het draadloze netwerk. Als meerdere gebruikers verbinding maken met het netwerk en je wil niet dat iedereen hetzelfde wachtwoord gebruikt, dan stel je liever geen PSK in.

De verschillende beveiligingsmethodes:

  • WEP (Wired Equivalent Privacy) bestaat sinds 1999.
    Dit is de eerste generatie en het meest gebruikte protocol in de wereld. Deze methode is minder veilig vanwege de 64-bit en 128-bit encryptie.
  • WPA (Wi-Fi Protected Access) bestaat sinds 2003.
    Deze tweede generatie biedt een betere veiligheid door de 256-encryptie.
  • WPA2 bestaat sinds 2006.
    Hier gaat het om de derde generatie, die betere beveiliging biedt dan de vorige methodes. Dit komt doordat deze beveiligingsmethode gebruik maakt van een AES-algoritme.

Het aantal antennes en het aantal ethernetpoorten

Bij het aanschaffen van een wifi versterker is het handig om rekening te houden met het aantal antennes. De oudere modellen met de 802.11n standaard gebruiken veelal 3 antennes. Deze antennes zijn elk verantwoordelijk voor een snelheid van 150 Mbps. Hierdoor haalt een dergelijke wifiversterker een maximale snelheid van 450 Mbps. De wifiversterkers met de 802.11ac standaard kunnen meerdere antennes gebruiken om de snelheid te verhogen. Moderne routers kunnen namelijk tot 8 verschillende signalen ontvangen en verzenden. Als dergelijke wifi repeaters dus 8 antennes gebruiken, dan kunnen deze wifiversterkers een maximale snelheid van 1733 Mbps bereiken. Sommige repeaters bereiken zo’n snelheid echter met 4 of 6 antennes. Meer antennes zorgen in veel gevallen dus voor een hogere snelheid, maar dit is niet altijd zo.

Bij de aanschaf van een nieuwe wifi versterker kijk je ook naar het aantal ethernetpoorten. Veel wifi boosters hebben slechts één ethernetpoort. Dit komt doordat dergelijke apparaten het draadloze signaal moeten doorsturen. Ze zijn niet ontworpen om een desktop of console via een ethernetkabel aan te sluiten. Wil je echter toch meerdere toestellen via een ethernetkabel aansluiten, dan kun je het liefst voor een wifi switch kiezen. Toch zijn er ook wifiboosters waaraan je 2 of 4 toestellen via een ethernetkabel kunt aansluiten. Zulke toestellen zijn handig als je ze in je bureau wil plaatsen en je je desktop of console via een kabel wil aansluiten. Door toestellen via een ethernetkabel aan te sluiten, ontlast je je draadloos netwerk. De prestatie van andere toestellen kan hierdoor stijgen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn andere namen voor een wifi versterker?

Een wifi-versterker wordt ook wel een range extender, wifi repeater of wifi booster genoemd.

Waarvoor gebruik je een wifi versterker?

Je gebruikt een wifiversterker om het signaal van je draadloze internetverbinding te versterken of te vergroten.

Wanneer gebruik je een wifi versterker?

Je gebruikt een dergelijk apparaat wanneer het signaal van je draadloze internetverbinding nog net niet ver genoeg reikt. Ook wanneer je een slecht ontvangst hebt komt zo’n apparaat goed van pas.

Wat is de prijs van een goede wifi booster?

Een goede Wi-Fi versterker kost gemiddeld tussen de 50 en 100 euro.

Wat is het bereik van een wifi versterker?

Over het algemeen kan een wifiversterker 15 tot maximaal 20 meter uitzenden. Houd er wel rekening mee dat storende factoren het wifi-signaal ernstig kunnen verzwakken en zelfs kunnen verstoren. Voorbeelden van storende factoren zijn elektriciteitsmasten, magnetrons, Bluetooth-signalen van tablets en smartphones, muren en plafonds.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.