Zoek je naar de beste versnellingsbakolie van 2024? Vergelijk snel de top 5!

Beste versnellingsbakolie

Wil je dat de transmissie van een auto goed functioneert? Dan is vervanging of verversing van de versnellingsbakolie een essentieel onderdeel.

Afbeelding
Product
OPET FULLGEAR HYP EP 75W-80 1 Liter Versnellingsbakolie
Fullgear HYP EP 75W-80 is een synthetische versnellingsbakolie die is ontwikkeld om te gebruiken voor handgeschakelde transmissies van personenauto's. De speciale formule biedt bescherming tegen slijtage onder koude bedrijfsomstandigheden.... Meer bij Bol.com »

OPET ATF DX III 1 Liter Versnellingsbakolie
ATF DX III. is een automatische transmissievloeistof op basis van speciale technologische additieven. Het is ontwikkeld om te voldoen aan de specificaties van Dexron IIIG en Ford Mercon van de toonaangevende motorfabrikanten. ATF DX III voldoet zelfs onder de meest extreme omstandigheden aan de eise... Meer bij Bol.com »

Castrol Axle EPX 80W-90 1 liter
Castrol Axle EPX 80W90 is een multifunctionele minerale transmissieolie die in differentilen, eindaandrijvingen en andere toepassingen kan gebruikt worden van zowel personenauto's en bedrijfsvoertuigen waar een API GL-5 prestaties is vereist. GoEdgekeurd door ZF voor gebruik in een reeks van commerc... Meer bij Bol.com »

MPM Automatische Versnellingsbakolie Atf Dexron III F/G - 1 liter
Productbeschrijving MPM automatische versnellingsbakolie atf olie dexron III FG volledig premium synthetisch is voor automatische transmissies, stuurbekrachtigingen, koppelomvormers en andere toepassingen waarvoor constructeurs een ATF Dexron IIIF/G olie voorschrijven. Voldoet aan de eisen van : ... Meer bij Bol.com »

Castrol Transmax Dexron VI Mercon LV 1L
Castrol Transmax Dexron VI Mercon LV is een technisch geavanceerde automatische transmissie vloeistof met een lage viscositeit speciaal ontwikkeld om maximale prestaties en een hoog brandstofrendement te genereren in moderne automatische transmissies. Tevens is deze vloeistof geschikt voor sommige ... Meer bij Bol.com »

TOTAL TRAXIUM GEAR 8 75W-80 1 LITER
TOTAL TRAXIUM GEAR 8 75W80 VOORHEEN TRANSMISSION GEAR 8 7W-80 TOTAL TRAXIUM GEAR 8 75W80 is een olie die speciaal is ontworpen voor het smeren van handgeschakeldeversnellingsbakken van personenauto's. Lagere onderhoudskosten: speciaal samengesteld om de door de fabrikant aanbevolen verversingsi... Meer bij Bol.com »

CASTROL MTX 151AD4 Versnellingsbakolie 10W-40
Castrol Versnellingsbakolie MTX 10W40 1L Castrol MTX 10W-40 is een minerale multigrade motorfietstransmissieolie, ontwikkeld voor de nieuwste generatie twee- en viertakt weg- en off-roadmotorfietsen. Gevarenaanduidingen (CLP):- H304 Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen te... Meer bij Bol.com »

VROOAM Marine Gear Lube olie - 0.5 liter fles - SAE 80W-90 (staartstuk olie)
MARINE GEAR LUBE80W-90Minerale transmissieolie voor mechanische transmissies, product is geformuleerd op basisoliën en additieven van hoge kwaliteit, waaronder speciale "Extreme Pressure" -additieven die beschermen tegen metaal-op-metaal contact. Staartstuk olieViscositeit en specificatie: SAE 80... Meer bij Bol.com »

MPM Automatische versnellingsbakolie atf 4+ olie Chrysler en Jeep - 1 liter
MPM Automatische versnellingsbakolie atf 4 is volledig synthetisch. Deze atf olie is ontwikkeld voor automatische versnellingsbakken voor Chrysler en Jeep personenauto's en andere merken automobielen waarvoor constructeurs een automatische versnellingsbakolie MS 9602 (ATF +4) voorschrijven.Voldoet a... Meer bij Bol.com »

MPM Versnellingsbakolie sae 90 GL4 Classic - 1 liter
Minerale single grade versnellingsbakolie sae 90 gl4 classic is geschikt uitermate geschikt voor versnellingsbakken en zwaarder belaste kroon en pignon wielen van klassieke voertuigen die een EP 90 versnellingsbakolie volgens API GL4 specificatie voorschrijven. Door het additieven pakket is deze min... Meer bij Bol.com »

Diverse zaken kunnen immers ervoor zorgen dat deze olie zijn werkende eigenschappen verliest. Denk maar aan slijtage, vocht, interne vervuiling, veroudering, enzovoorts. Door al deze oorzaken wordt de olie onder andere dikker. Zo verliest hij zijn smerende eigenschappen. Als dit gebeurt, vervuilen oliekanalen, schakelkleppen, enzovoorts langzaam. Schakelen verloopt dan niet meer zo soepel als gewenst. De versnellingsbak kan zelfs storingen gaan vertonen als er niet op tijd onderhoud wordt uitgevoerd. Wil je al deze problemen voorkomen en zoek je daarom naar de beste versnellingsbakolie? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om de beste versnellingsbakolie voor jouw voertuig te vinden.

Beste versnellingsbakolie van 2024

Voor velen van ons kan het moeilijk zijn om de beste versnellingsbakolie voor ons voertuig te vinden. We weten immers niet waar we op moeten letten. Gelukkig zijn er bepaalde handige richtlijnen. Over het algemeen wordt een bepaald type olie aanbevolen voor specifieke soorten voertuigen. Daarbij kan het gaan om olie voor auto’s met een automatische transmissie of traditionele transmissie. Er zijn echter ook andere factoren die een rol kunnen spelen. Wij willen je graag op weg helpen. Daarom zijn we nagegaan welke oliën voor de versnellingsbak momenteel het best verkocht worden. Aan de hand van deze resultaten hebben we een top 5 samengesteld. Elk van de oliën uit de top 5 recenseren we afzonderlijk. Je kunt op die manier een goed geïnformeerde keus maken. Zo kies je dus gemakkelijk voor de beste versnellingsbakolie voor jouw voertuig.

1. 2 x Kroon-Oil Gearlube GL-4 80W90 5L

We hebben hierboven aangehaald dat bepaalde oliën worden geadviseerd voor specifieke typen voertuigen. Denk er bijvoorbeeld aan dat er voor sommige voertuigen minerale olie wordt aanbevolen. In sommige gevallen moet je zelfs specifiek op zoek gaan naar olie met additieven voor extreme druk. Heb jij een dergelijke aanbeveling gekregen? Zoek je daarom naar de beste versnellingsbakolie met die eigenschappen? Dan kun je kiezen voor de 2 x Kroon-Oil Gearlube GL-4 80W90 5L. Deze olie biedt effectieve bescherming tegen oxidatie. Daarnaast heeft hij een anti-roest, -corrosie en -schuim werking. De olie heeft bovendien speciale “Extreme Pressure” toevoegingen. Dankzij deze toevoegingen heeft hij zo’n goede werking en een laag stolpunt. Het is bovendien fijn te weten dat het hier gaat om een actieverpakking. Als je deze olie koopt, dan krijg je 2 flessen met 5 liter olie. Je hebt dus nog genoeg reserve olie voor de volgende keer.

2 x Kroon-Oil Gearlube GL-4 80W90 5L

Eigenschappen van de 2 x Kroon-Oil Gearlube GL-4 80W90 5L:

 • In de verpakking zitten er 2 flessen met elk 5 liter van de olie.
 • Deze minerale smeerolie is bestemd voor mechanische overbrengingen.
 • Je gebruikt deze olie speciaal bij toepassingen waarin “Extreme Pressure” gedoopte oliën worden voorgeschreven.
 • Hij biedt een goede weerstand tegen oxidatie en heeft een goed anti-schuim, anti-roest en anti-corrosie vermogen.

2. MPM Versnellingsbakolie 80w90 – 1 liter

Is het je opgevallen dat bepaalde oliën van verschillende merken ongeveer dezelfde naam hebben? Vaak heeft dit te maken met de toepassingen van de oliën. Denk er maar aan dat de monteur of fabrikant van de auto bijvoorbeeld 80w90 olie voorschrijft. In dat geval hoef je niet speciaal olie van een bepaald merk te kopen. Is de beste versnellingsbakolie voor jou auto dus 80w90 olie? Maar wil je niet zoveel olie als hierboven kopen? Dan raden we de MPM Versnellingsbakolie 80w90 – 1 liter aan. Deze olie is vergelijkbaar met de vorige olie. Alleen is het van een ander merk en komt het in een 1 liter verpakking. Het gaat hier bovendien ook om minerale en universele olie. Hij heeft eigenschappen die speciaal ontwikkeld zijn voor zwaar belaste hypoïd overbrengen in transmissies. Daarnaast kun je hem gebruiken voor achterbruggen en andere overbrengingen. Is dit de beste versnellingsbakolie voor jouw voertuig?

MPM Versnellingsbakolie 80w90 - 1 liter

Eigenschappen van de MPM Versnellingsbakolie 80w90 – 1 liter:

 • Deze 80w90 olie wordt geleverd in een verpakking van 1 liter.
 • Hij is minerale en universele olie met ep-eigenschappen.
 • Je kunt deze olie gebruiken voor zwaar belaste hypoïd overbrengingen in transmissies, achterbruggen en andere overbrengingen.

3. Kroon-Oil ATF Universal Puch/Tomos 250ML Versnellingsbakolie

Als je op zoek gaat naar de beste versnellingsbakolie, let je op diverse zaken. Het belangrijkste is natuurlijk dat de olie geschikt is voor jouw voertuig. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar speciale transmissieolie, die gebaseerd is op solvent geraffineerde basisoliën? Dan kennen wij wellicht een olie die goed van pas komt. We verwijzen hier naar de Kroon-Oil ATF Universal Puch/Tomos 250ML. Deze olie is wellicht de beste versnellingsbakolie voor jou. Hij is namelijk een speciale transmissieolie op basis van solvent geraffineerde basisoliën. De fabrikant heeft diverse additieven toegevoegd om te zorgen voor een zeer goede oxidatiestabiliteit. Daarnaast heeft deze olie een goed anti-schuim- en anti-corrosievermogen. Er is ook gezorgd voor olie met een laag stolpunt. Zet je deze olie binnenkort in je voertuig?

Kroon-Oil ATF Universal Puch Tomos 250ML

Eigenschappen van de Kroon-Oil ATF Universal Puch/Tomos 250ML Versnellingsbakolie:

 • In de fles zit er 250 ml olie.
 • Deze olie beschikt over een goed anti-corrosie- en anti-schuimvermogen.
 • Het gaat hier om een speciale transmissieolie die is gecreëerd aan de hand van solvent geraffineerde basisoliën.
 • Er zijn additieven toegevoegd om ervoor te zorgen dat hij en laag stolpunt en een zeer goede oxidatiestabiliteit heeft.

4. Putoline ATF Olie Versnellingsbakolie

Je hebt gezien dat je olie kunt uitkiezen aan de hand van de aanbevelingen van je monteur. Vaak geven autofabrikanten ook aan welke oliën geschikt zijn voor de auto’s. Echter, je kunt ook de beste versnellingsbakolie uitkiezen aan de hand van diverse eigenschappen. Denk er maar aan dat de meeste oliën ervoor zorgen dat wrijving wordt verminderd. Andere varianten zorgen daarentegen voor een laag stolpunt. Heeft de beste versnellingsbakolie voor jou een hoge oxidatie- en thermische stabiliteit? Dan kies je voor de Putoline ATF Olie. Deze olie is kwalitatief hoogwaardige transmissieolie met eigenschappen die wrijving optimaal verminderen. Daarnaast heeft de olie een hoge thermische- en oxidatiestabiliteit. Je kunt deze ATF gebruiken voor 2-takt automatische- en synchromesh versnellingsbakken. Hij is ook geschikt voor powershift transmissies, koppelomvormers, hydraulische koppelingen en servosystemen.

Putoline ATF Olie

Eigenschappen van de Putoline ATF Olie Versnellingsbakolie:

 • Deze ATF olie is kwalitatief hoogwaardige transmissieolie.
 • Er is gezorgd voor goede wrijvingsverminderende eigenschappen.
 • Voor een lange levensduur van je voertuig heeft de olie een hoge oxidatie- en thermische stabiliteit.
 • Je kunt deze olie gebruiken voor diverse toepassingen waaronder 2-taks automatische- synchromesh versnellingsbakken.

5. Kroon-Oil Gearlube GL-5 80W90 5L

Eén van de meest voorkomende oliën voor versnellingsbakken is de 80w90 olie. Het kan daarom moeilijk zijn om een keuze te maken. Er zijn immers verschillende fabrikanten die de olie aanbieden. Daarom kun je letten op de inhoud van de verpakking. Het is tevens handig om na te gaan aan welke keurmerken de oliën voldoen. Is de beste versnellingsbakolie voor jou 80w90 olie in een 5 liter verpakking? Moet hij bovendien voldoen aan diverse keurmerken zoals MB 235.0 en Mil-L-2105D? Kies dan voor de Kroon-Oil Gearlube GL-5 80W90 5L. Deze olie is wellicht de beste versnellingsbakolie voor jou. Hij voldoet immers aan diverse keurmerken, waaronder Mil-L-2105D en MB 235.0. Andere keurmerken waar hij aan voldoet zijn ZF TE-ML 16B/17B/19B/21A en MAN 342 Typ M1.

Kroon-Oil Gearlube GL-5 80W90 5L

Eigenschappen van de Kroon-Oil Gearlube GL-5 80W90 5L:

 • Het gaat hier om 80w90 olie.
 • In de verpakking zit er 5 liter olie.
 • Deze olie voldoet aan diverse keurmerken.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.