Door dit artikel te lezen, ontdek je hoe je de beste steelstofzuiger van 2024 uitkiest!

beste-steelstofzuiger

Ontdek waar je op kunt letten bij het kopen van de beste steelstofzuiger van 2024

Afbeelding
Product
Steelstofzuiger draadloos 200Watt met 4 verschillende opzetstukken (draadloze stofzuiger) Zedar S600+
Even snel je kamer schoonmaken zonder gedoe met kabels? Met de Zedar S600 steelstofzuiger kun je met gemak 30 minuten ongestoord doorgaan! Daarnaast wordt de Zedar S600+ geleverd met een extra accu waardoor je maximaal 2x 30 minuten kunt schoonmaken. Zelfs de moeilijk bereikbare plekken zijn eenvoud... Meer bij Bol.com »

Samsung Jet 75 Pet - Steelstofzuiger - VS20T7532T1
Met deze draadloze VS20T7532T1 Jet 75 Pet steelstofzuiger van Samsung kan je nu extra lang stofzuigen. Tot 60 minuten non-stop stofzuigen op de laagste stand en op de hoogste stand 6 minuten. Beschikt over een maximale zuigkracht van 200W en heeft een extra groot stofreservoir van 0.8L. Multi Cyclon... Meer bij Bol.com »

Elekiatech Steelstofzuiger - 25000 Pa- Steelstofzuiger Draadloos met 2200 mAh Accu - 50 Minuten - 1,3 Liter Stofbak - voor Tapijten en Harde Vloere
Kan je een betrouwbare draadloze steelstofzuiger krijgen met een budget van 100 euro? Laten we eens kijken naar het bestverkochte model van het merk Elekiatech - de 618A draadloze steelstofzuiger. Met een maximale zuigkracht van 25000 Pa voldoet hij ruimschoots aan de zuigvereisten voor dagelij... Meer bij Bol.com »

Dyson V10 Absolute - Steelstofzuiger
Beschik over 60 minuten krachtige en constante zuigkracht met de Dyson V10 Absolute - Steelstofzuiger. Tijdens het stofzuigen kan je eenvoudig tussen de drie verschillende zuigkrachtstanden wisselen. Het 40% grotere stofreservoir betekent dat je minder vaak hoeft te stoppen om het reservoir t... Meer bij Bol.com »

PRIMO PR502SV Steelstofzuiger Draadloos 3-in-1 - Stofzuiger Zonder Zak - Kruimelzuiger - HEPA Filter - Zwart / Blauw
De PRIMO PR502SV 3-in-1 steel stofzuiger zonder zak op accu is ideaal om kleine taken te stofzuigen. De krachtige 22.2V Lithium-Ion accu geeft je maar liefst 50 minuten aan zuigkracht als kruimelzuiger op ECO modus. In de turbo stand met borstelkop heb je maar liefst 25 minuten zuigkracht, ruim vold... Meer bij Bol.com »

PRIMO PR508SV Steelstofzuiger Draadloos 2-in-1 - Stofzuiger Zonder Zak - Kruimelzuiger - HEPA Filter - Bordeaux
De PRIMO PR508SV 2-in-1 steelstofzuiger zonder zak op accu is je ideale hulpje om snel wat op te zuigen. Zo blijft je vloer schoon zonder direct de grote bedrade stofzuiger te moeten pakken. Ook heeft de PR508SV een flexibele borstelkop om gemakkelijk in ieder hoekje of onder banken te komen. De kra... Meer bij Bol.com »

Bosch - Unlimited 7 - BBS711W - Steelstofzuiger - Wit
De Bosch Unlimited 7 BBS711W steelstofzuiger bezit over maximale kracht dankzij de originele Bosch accuvoeding en versnellende TurboSpin motor die een krachtige luchtstroom genereerd. Deze steelstofzuiger werkt flexibel mee met jouw huishoudelijke taken. Dankzij de Flextube kan je moeiteloos schoonm... Meer bij Bol.com »

Steelstofzuiger draadloos 200Watt met 4 verschillende opzetstukken (draadloze stofzuiger) Zedar S600
Even snel je kamer schoonmaken zonder gedoe met kabels? Met de Zedar S600 steelstofzuiger kun je met gemak 30 minuten ongestoord doorgaan! Zelfs de moeilijk bereikbare plekken zijn eenvoudig schoon te houden met de verschillende bijgeleverde opzetstukken. Daarnaast heeft de steelstofzuiger een opvan... Meer bij Bol.com »

AEG CX7-2-S360 - Animal Edition - Steelstofzuiger - Stofzuiger draadloos - Parketborstel -Dierenhaar
De AEG CX7-2-S360 - Animal Edition - Steelstofzuiger is soepel in handeling en sterk in zuigkracht. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met het gemotoriseerde X Flexibility™ Animal Care-mondstuk voor het in één beweging opzuigen van vuil en dierenharen met het grootste gemak. Dankzij de Home & C... Meer bij Bol.com »

Samsung Jet 60 Turbo - Steelstofzuiger - VS15A6031R1
Met deze draadloze VS15A6031R1 Jet 60 Turbo steelstofzuiger van Samsung kan je nu extra lang stofzuigen Tot 40 minuten non-stop stofzuigen op de laagste stand en op de hoogste stand 5 minuten. Beschikt over een maximale zuigkracht van 150W en heeft een extra groot stofreservoir van 0.8L. Multi Cyclo... Meer bij Bol.com »

Je kunt een steelstofzuiger gemakkelijk erbij pakken voor een snelle schoonmaakklus. Doordat dit type stofzuiger super wendbaar is, is hij gemakkelijk te gebruiken. Nadat je er klaar mee bent, kun je hem weer compact opbergen. Het uitkiezen van de beste steelstofzuiger hangt echter van verschillende factoren af. Om je op weg te helpen, hebben we de onderstaande koopgids voor je geschreven. Hierin behandelen we enkele zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een steelstofzuiger. Denk er maar aan dat je eer nagaat waar je de stofzuiger voor kunt gebruiken. Ook de accuduur, het gewicht, de wendbaarheid en het geluidsniveau kunnen een rol spelen. Lees het artikel gauw om meer te weten te komen.

Waar je hem voor gebruikt

Een steelstofzuiger heeft een compact formaat en is daarom ideaal om er snel even bij te pakken. Hierdoor wordt zo’n stofzuiger meestal niet gezien als vervanger voor een traditionele stofzuiger. Hij is wel een model voor ‘erbij’. Zo kun je een dergelijk model bijvoorbeeld op de eerste verdieping neerzetten. Je hoeft je reguliere stofzuiger dan niet bij elke schoonmaakklus de trap op te tillen. Er zijn ook super krachtige steelstofzuigers. Eventueel zou je een dergelijk model wel kunnen gebruiken om je traditionele stofzuiger te vervangen. Voordat je voor een vervangend model kiest, ga je wel eerst na of het apparaat een lange accuduur heeft.

De accuduur en een parkeerstand

Bij steelstofzuigers is de accuduur van immens belang. Dit komt doordat het apparaat draadloos is. Een model met een hogere accuduur kun je gebruiken om langer te stofzuigen. Voor een groter huishouden wordt daarom een gemiddelde accuduur van ongeveer 45 minuten aanbevolen. Als er in een productomschrijving wordt aangegeven dat de accuduur 45 minuten is, houd je wel rekening met enige verschillen. In de praktijk kan de accuduur wat lager uitvallen. Dit is vooral het geval als je regelmatig de turbo-stand gebruikt. Deze stand vraagt immers veel energie van de accu. Echter, met de accuduur wordt soms de duur van de laagste zuigstand bedoeld. Het is daarom belangrijk om na te gaan of de aangegeven duur verwijst naar de laagste of hoogste zuigstand.

Een parkeerstand kan ook handig zijn bij een steelstofzuiger. Hierdoor kun je het apparaat snel en gemakkelijk opzijzetten. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat de steelstofzuiger omvalt. Als je hem namelijk in de parkeerstand zet, dan zet je hem vast zonder hem tegen de muur te balanceren. Deze stand is handig wanneer je stofzuigt en de deurbel gaat. Ook wanneer je bent vergeten om de eetkamerstoelen te verplaatsen komt deze parkeerstand goed van pas.

Het gewicht, de wendbaarheid en het geluidsniveau van je apparaat

Veel personen kiezen voor een steelstofzuiger, omdat hij gemakkelijk verplaatst kan worden. Dergelijke apparaten zijn namelijk een stuk lichter dan traditionele stofzuigers. Het gewicht van een steelstofzuiger kan echter toch flink uiteenlopen. Zo kun je een model vinden van rond de 3 kilogram, maar er zijn ook modellen van ongeveer 7 kilogram. Ga na waar de motor ligt. Als deze aan de bovenkant zit, til je het zwaarste deel van de stofzuiger direct op je pols. Bij sommige modellen zit de motor gelukkig aan de onderkant. Hierdoor voelt het apparaat een stuk lichter aan terwijl je stofzuigt.

Het geluidsniveau is voor sommige huishoudens ook belangrijk. Als je vaak ’s nachts stofzuigt wanneer het gezin al slaapt, dan is een laag geluidsniveau sowieso handig. Over het algemeen zijn steelstofzuigers niet echt stil. Doordat deze stofzuigers van licht materiaal gemaakt zijn en geen stofzak hebben, wordt het motorgeluid niet goed gedempt. Er zijn echter toch steelstofzuigers die relatief stil zijn. Ga daarom van tevoren na wat het maximale geluidsniveau is van het model waar je interesse in hebt.

Een steelstofzuiger met een kruimelzuiger en accessoires

Veel steelstofzuigers beschikken over een geïntegreerde kruimelzuiger. Dit is handig, omdat je snel gemorste etensresten of moeilijk bereikbaar vuil kunt opzuigen. Je kunt ook kiezen voor steelstofzuigers met diverse accessoires. Denk er bijvoorbeeld aan dat je huisdieren hebt. In zo’n geval is een steelstofzuiger met een turboborstel ideaal. Je verwijdert met een dergelijke borstel gemakkelijk dierenharen van bijvoorbeeld de meubels of traptreden. Er zijn ook steelstofzuigers met andere accessoires zoals een extra accu, een kierenzuigmond of een afstofborstel. Met dergelijke accessoires vergroot je immers de mogelijkheden van je stofzuiger.

Veelgestelde vragen

Is een traditionele stofzuiger beter dan een steelstofzuiger?

Dat hangt van je steelstofzuiger af. Veel varianten zijn gemaakt als ‘extraatje’ en kunnen een traditionele stofzuiger dus niet vervangen. Er zijn echter ook krachtigere modellen waar je het hele huis in een keer mee schoonmaakt. Houd er wel rekening mee dat als de accu van je steelstofzuiger leegloopt, je moet wachten totdat deze weer is opgeladen.

Waarom neemt het zuigvermogen na een tijdje af?

Dit komt doordat de stofbak vol dreigt te raken. Je kunt dit probleem oplossen door de stofbak op tijd te ledigen. Gedurende de schoonmaak kan de zuigkracht van je steelstofzuiger ook afnemen. Dit komt doordat de accu gedurende de schoonmaakbeurt afneemt.

Hoe wordt de filterunit schoongemaakt?

Je kunt je steelstofzuiger snel schoonmaken door het apparaat boven een afvalbak te houden en de ontgrendelknop in te duwen. Daarentegen is het ook mogelijk om de filterunit uit het apparaat te halen voor een grondige reiniging. Hierbij verwijder je het binnen- en buitenfilter, waardoor je alle pluizen kunt verwijderen.

Hoe vindt de schoonmaak van het stofvak en de zuigmond plaats?

Je kunt de stofzak snel of grondig reinigen. Bij de snelle schoonmaak verwijder je de zuigmond en gooi je de inhoud in een afvalbak. De grondige schoonmaak houdt echter in dat je de filterunit uit het apparaat haalt. Daarna schud je de bak leeg en maak je de binnenkant schoon met een vochtige doek. Hierna zet je de onderdelen weer terug. De vloerzuigmond kan losgekoppeld worden. Hierna haal je grove pluizen weg en bevestig je de zuigmond weer aan de steelstofzuiger. Je steelstofzuiger moet dan weer zijn volledige zuigkracht hebben.

Wat betekent het als er rode knipperende lampjes aangaan?

Bij veel stofzuigers betekenen de rode knipperende lampjes dat een borstel verstopt is. Nadat je de pluizen hebt verwijderd, neemt de zuigkracht weer toe en doet de borstel zijn werk weer. Bij rode knipperende lampjes op hoogpolig tapijt kun je gewoon doorgaan met stofzuigen.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.