Hier vind je de beste snelkookpan van 2020. Vergelijk de top 5!

Beste snelkookpan

Vind je het leuk om te koken, maar heb je nauwelijks de tijd hiervoor? Dan is het handig om op zoek te gaan naar de beste snelkookpan voor jouw behoeften. In een dergelijke pan worden kooktijden aanzienlijk verkort. Bovendien behoudt voedsel zijn smaak zonder dat het vitamines verliest. Wist je dat deze pannen, die ook wel hogedrukpannen genoemd worden, al vele jaren gebruikt worden? Tegenwoordig is hun gebruik bovendien steeds veiliger. Je hebt nu ook veel meer keuzemogelijkheden op het gebied van de inhoud en de warmtebronnen. Vanwege de vele keuzemogelijkheden zie je op den duur door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kun je letten op bepaalde aspecten om zo het ideale model uit te kiezen. Twee van deze aspecten hebben we reeds benoemd, namelijk de inhoud en de warmtebronnen waar de pan geschikt voor is. Wij helpen je om jouw beste snelkookpan te vinden.

Beste snelkookpan van 2020

We hebben je verteld waar je op kunt letten als je naar een nieuwe hogedrukpan zoekt. Er zijn echter ook andere zaken waar je op kunt letten zoals de hoogte van de pan. Voor velen speelt de prijs ook een belangrijke rol. Echter, het is niet gemakkelijk om honderden of zelfs duizenden varianten met elkaar te vergelijken. Daarom willen wij je graag op weg helpen. We hebben onderzoek gedaan naar de best verkochte varianten van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld met pannen van topkwaliteit. We hebben bovendien getracht zoveel mogelijk pannen met diverse afmetingen en van verschillende merken te selecteren. Op die manier komt iedereen aan zijn trekken. Je kunt dus ook gemakkelijk de beste snelkookpan voor jouw behoeften uitkiezen. Lees daarom gauw de recensies, vergelijk de pannen met elkaar en kies vandaag nog jouw beste snelkookpan uit!

1. Fissler Vitavit premium snelkookpan met inzet

Wil je graag in een handomdraai een heerlijke maaltijd klaarmaken? Dan doe je er goed aan om een hogedrukpan te gebruiken. Is de beste snelkookpan voor jou echter een variant met een innovatieve stoomkookfunctie? Dan raden we de Fissler Vitavit premium snelkookpan met inzet aan. Dit model is voor jou wellicht de beste snelkookpan. Hij maakt het namelijk mogelijk om een heerlijke maaltijd in een handomdraai op tafel te zetten. Daarnaast is de pan extra veilig in gebruik. Hij heeft zelfs een comfortabele handgreep en beschikt over een innovatieve stoomfunctie. Je krijgt daarom ook standaard een stoominzet meegeleverd. Hierdoor kun je er gezellig mee experimenteren.

Fissler Vitavit premium snelkookpan met inzet

Het blijft leuk om te koken in de Fissler Vitavit premium snelkookpan met inzet. Dit komt doordat hij een stevige afsluiting heeft. De pan is immers voorzien van een metalen lipje aan het deksel. Hierdoor kun je het deksel eenvoudig in de juiste positie leggen. De rand is daarnaast speciaal ontworpen om de pan goed en eenvoudig te laten sluiten. Is de pan goed gesloten, dan verandert het kleurendisplay van rood naar groen. Voor extra kookmogelijkheden heeft deze hogedrukpan twee standaard kookniveaus en een innovatief derde niveau. Het derde kookniveau is de stoomfunctie, die zonder druk werkt. Vanwege de drie standen is deze pan multifunctioneel in gebruik.

Eigenschappen van de Fissler Vitavit premium snelkookpan met inzet:

 • Dankzij de geïntegreerde stoomfunctie is deze pan multifunctioneel in gebruik.
 • Deze hogedrukpan is zeer veilig en handig in gebruik en beschikt over drie handige kookniveaus.
 • Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en heeft een handige maatverdeling aan de binnenzijde.
 • Er is bij deze 2,5 liter pan met een diameter van 18 cm gezorgd voor een veiligheidshandgreep en instelbare stoomafvoer.

2. Royal Swiss Roestvrijstalen snelkookpan 8 liter in steen

Bij het uitkiezen van een nieuwe hogedrukpan kun je op verschillende factoren letten. Denk maar aan de inhoud van de pan en voor welke warmtebronnen hij geschikt is. Dit zijn de standaardzaken waar men op let. Echter, het is ook handig om een vaatwasmachinebestendig model te kopen. Zo ben je minder lang bezig met het reinigen van de pan. Is de beste snelkookpan voor jou daarom een 8 liter vaatwasmachinebestendige variant? Dan kun je kiezen voor de Royal Swiss Roestvrijstalen snelkookpan 8 liter in steen. Dit model is uniek, omdat hij een stenen binnenkant heeft. Hierdoor plakt er geen eten aan de pan en kun je op een gezondere manier je voeding bereiden.

Royal Swiss Roestvrijstalen snelkookpan 8 liter in steen

De Royal Swiss Roestvrijstalen snelkookpan 8 liter in steen kan daarnaast gebruikt worden op alle warmtebronnen. Nadat je er lekkernijen in hebt bereid, heb je weinig werk. Je laat namelijk de vaatwasmachine het schoonmaakwerk doen. De pan is immers niet voor niets vaatwasmachinebestendig. Voor extra kookgenot beschikt hij over een ergonomische handgreep. Zijn handgrepen zijn namelijk zodanig ontworpen dat ze perfect in je handpalm passen. Je geniet dus van een comfortabele grip. Kook je minder vaak? Dat is ook geen probleem, want de pan helpt je door middel van de kookniveau-indicator op weg. Is deze handige hogedrukpan de beste snelkookpan voor jou?

Eigenschappen van de Royal Swiss Roestvrijstalen snelkookpan 8 liter in steen:

 • Deze hogedrukpan is geschikt voor alle warmtebronnen én hij is vaatwasmachinebestendig.
 • Hij heeft een stenen binnenkant en maakt het mogelijk om gezonde gerechten klaar te maken.
 • Dankzij zijn kookniveau-indicator zie je wanneer de ovenschotel zich in perfecte temperatuuromstandigheden bevindt.
 • Je kunt er comfortabel in koken dankzij het eenvoudig te openen en sluiten mechanisme en de ergonomische handgreep.

3. Royalty Line RL-PS4 Snelkookpan

We hebben je reeds over twee handige hogedrukpannen verteld. Het ene model heeft een inhoud van 2,5 liter en het andere model een inhoud van 8 liter. Afhankelijk van de hoeveelheid voeding die je wil klaarmaken, beslis je welke inhoud ideaal is. De hoeveelheid voeding stem je daarnaast af op basis van het aantal personen dat je wil voeden. Vind je dat je voor te weinig mensen kunt koken in een pan van 2,5 liter? Maar is een 8 liter pan te groot? Dan is een variant van 4 liter wellicht ideaal. Moet de beste snelkookpan voor jou een eenvoudig model zijn met een inhoud van 4 liter? Dan is de Royalty Line RL-PS4 perfect voor jou.

Royalty Line RL-PS4

Wij vinden dat de Royalty Line RL-PS4 de beste snelkookpan voor jou is. Hij heeft namelijk een inhoud van 4 liter. Dit betekent dat je eten voor een relatief grote groep personen kunt bereiden. Daarnaast is de pan niet super groot, waardoor je hem na gebruik nog gemakkelijk kunt opbergen. Om ervoor te zorgen dat je veilig met de pan kunt omgaan, heeft de fabrikant gezorgd voor een zijhandgreep. Bovendien heeft de pan een deksel met ventiel en rubber pakking. Dit betekent dat je de pan gemakkelijk kunt afdichten. Geniet dus van de veiligheidsmaatregelen en bereid de lekkerste gerechten in deze hogedrukpan!

Eigenschappen van de Royalty Line RL-PS4 snelkookpan:

 • Deze 4 liter hogedrukpan heeft een handige schenktuit.
 • Na gebruik kun je de pan reinigen in de vaatwasmachine.
 • Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder ook inductie.
 • Dankzij het vergrendelbare deksel en de cool touch handgreep ga je er veilig mee om.

4. Sonex Snelkookpan (9-ltr) Royal Pressure Cooker

We hebben het reeds over drie super hogedrukpannen gehad. Daarbij heb je gezien dat de inhoud van de pannen kan verschillen. Het is bovendien goed dat de pannen in zoveel varianten beschikbaar zijn. Je kunt op die manier namelijk kiezen voor het model dat het beste bij jouw kookbehoeften past. Kook jij regelmatig voor grotere groepen? Dan is een hogedrukpan met een kleine inhoud waarschijnlijk minder geschikt. Heeft de beste snelkookpan voor jou daarom een inhoud van 9 liter? Dan raden we de Sonex Snelkookpan (9-ltr) Royal Pressure Cooker aan. Deze pan is de beste snelkookpan voor jou. Hij heeft namelijk een inhoud van 9 liter. Bovendien is er gezorgd voor een fijne afwerking. Hierdoor mag de pan zeker gezien worden.

Sonex Snelkookpan (9-ltr) Royal Pressure Cooker

De Sonex Snelkookpan (9-ltr) Royal Pressure Cooker is bovendien zeer milieuvriendelijk geproduceerd. Hierdoor krijg je een goed gevoel zodra je gebruik maakt van de pan. Dit model is gemaakt van aluminium. Je kunt hem gebruiken op alle warmtebronnen, behalve inductie. Bovendien kun je na het bereiden van je maaltijd heerlijk relaxen. De pan is namelijk vaatwasmachinebestendig. Hierdoor kun je hem gemakkelijk reinigen. Je ziet dat deze pan je enorm veel werk uit handen neemt. Eerst maak je er razendsnel eten in klaar en vervolgens hoef je hem niet eens zelf te wassen! Dat is toch prettig? Maak dus gauw gebruik van deze handige hogedrukpan.

Eigenschappen van de Sonex Snelkookpan (9-ltr) Royal Pressure Cooker:

 • Hij is van aluminium gemaakt en heeft een fijne afwerking.
 • De pan met een inhoud van 9 liter is milieuvriendelijk geproduceerd.
 • Dit model is geschikt voor alle warmtebronnen met uitzondering van inductie.
 • Je kunt hem gemakkelijk schoonmaken, omdat hij vaatwasmachinebestendig is.

5. Tefal Secure 5 Neo 8L P2534431 snelkookpan

Intussen weet je dat je een maaltijd sneller kunt bereiden in een snelkookpan dan in een traditionele kookpan. Daarom kiezen steeds meer personen voor een dergelijke hogedrukpan. Wil je dus graag op een snelle manier maaltijden klaarmaken met een lange bereidingstijd? Denk maar aan gerechten zoals stoofvlees en hachee. Voor de bereiding van dergelijke gerechten is het hebben van een hogedrukpan bijna een must. Zoek je daarom naar de beste snelkookpan van topkwaliteit roestvrij staal en met een inhoud van 8 liter? Dan kun je kiezen voor de Tefal Secure 5 Neo 8L P2534431. Dit model is gemaakt van roestvrij staal van topkwaliteit. Hij heeft daarnaast een inhoud van 8 liter. Daarom is hij wellicht de beste snelkookpan voor jou.

Tefal Secure 5 Neo 8L P2534431

In de Tefal Secure 5 Neo 8L P2534431 kun je allerlei lekkernijen bereiden. Denk maar aan de bovengenoemde gerechten hachee en stoofvlees. Daarnaast kun je er ook gerust verse groenten in stomen en heerlijke visgerechten koken. Zelfs soepen of stamppotten kunnen klaargemaakt worden in deze pan. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Bovendien kook je op een supergezonde manier, want in deze pan gaan vitaminen en mineralen niet verloren. Voor optimaal gebruiksgemak en veiligheid heeft de pan twee sterke comfortabele handgrepen voor een stevige grip. Er is daarnaast gezorgd voor een sterke sandwichbodem, die zorgt voor een snelle opwarming. Ook draagt deze bodem bij aan een uitstekende warmteverdeling door de hele pan.

Eigenschappen van de Tefal Secure 5 Neo 8L P2534431 snelkookpan:

 • Hij is geschikt voor gebruik op elektrische, gas en keramiek.
 • Na het koken kun je hem zonder deksel reinigen in de vaatwasmachine.
 • Koken in deze pan is gezond, omdat vitamines en mineralen optimaal behouden blijven.
 • In deze 8 liter pan kun je razendsnel stamppotten, vis, (stoof)vlees, soepen of groenten bereiden.
 • Zijn sterke sandwichbodem zorgt voor een goede warmteverdeling door de hele pan en een snelle opwarming.