Hier vind je de beste printer van 2024. Lees waar je bij de aankoop op kunt letten!

beste printer

In deze koopgids lees je waar je op let bij het kopen van de beste printer van 2024!

Afbeelding
Product
HP DeskJet 2710e - All-in-One Printer
Dit is de HP DeskJet 2710e All-in-One Printer met Instant InkDe HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte en een 3-in-1 cartridge. Het printen in kleur ... Meer bij Bol.com »

Canon PIXMA TS5150 - All-in-One Printer
De Canon PIXMA TS5150-serie is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen eenvo... Meer bij Bol.com »

HP Deskjet 2722E - All-in-One Printer - HP+
De HP DeskJet 2722E HP+ all-in-one printer is de ideale printer voor in huis. Deze slimme printer doet wat jij nodig hebt. Print, scan en kopieer alledaagse documenten en profiteer van het gemak van wifi. Eenvoudige installatie met de HP Smart-app betekent dat je vanaf elk apparaat kunt werken. Laat... Meer bij Bol.com »

HP DeskJet Plus 4120e All-in-One Printer
Dit is de HP DeskJet Plus 4120e - All-in-One PrinterDe HP DeskJet Plus 4120e heeft alle functies. Plus de kwaliteit. Print, scan en kopieer alledaagse documenten en profiteer van een automatische documenteninvoer voor 35 pagina's en het gemak van wifi. Reken op een eenvoudige installatie met de HP S... Meer bij Bol.com »

HP ENVY Photo Inspire 7220e - All-in-One Printer - Veelzijdige Multifuncionele foto printer
Dit is de HP ENVY Inspire 7220e All-in-One PrinterWerk, leer en creëer met de printer die alles print, van hoogwaardige foto's tot documenten. Kies HP+ en profiteer van het slimme printsysteem waarmee je altijd en overal verbonden bent en kunt printen. Alle HP printers worden geleverd met een set... Meer bij Bol.com »

Canon PIXMA TS705a - Printer
Deze Canon PIXMA TS705a is geschikt voor thuis- en kantoorgebruik. De Canon printer is een zeer compacte single-function printer met 5 afzonderlijke inktcartridges. De printer is ideaal voor thuis of op kantoor. Met wireless connectiviteit, Ethernet en besturing via o.a. Google Assistant, is het een... Meer bij Bol.com »

Epson Workforce WF-2910DWF - All-In-One Printer - Geschikt voor ReadyPrint
Maak kennis met de Epson Workforce WF-2910DWF, de ideale all-in-one printer voor thuis of op kantoor. Met deze veelzijdige printer kun je eenvoudig printen, kopiëren, scannen en faxen, en dat allemaal met een indrukwekkende snelheid en kwaliteit. Dankzij de geavanceerde WiFi-functionaliteit en de... Meer bij Bol.com »

HP OfficeJet Pro 8022e All-in-One Printer
Dit is de HP OfficeJet Pro 8022e All-in-One Printer. Reken op snelle printsnelheden tot 20 ppm, automatisch dubbelzijdig printen, en betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit. Kies HP+ en profiteer van het slimme printsysteem waarmee je altijd en overal verbonden bent en kunt printen. Eenvoudige instal... Meer bij Bol.com »

Canon PIXMA TS3450 - All-in-One Printer - Zwart
Compact, betaalbaar en gebruiksvriendelijk: de Canon PIXMA TS3450 is de perfecte allrounder. De Canon printer is compatibel met smartphones, heeft een helder 1,5-inch zwart-wit LCD-scherm en biedt haarscherpe printkwaliteit voor tekst en foto's. Belangrijkste kenmerken van de Canon PIXMA TS3450: C... Meer bij Bol.com »

Epson EcoTank ET-2820 - All-in-One Printer
Deze nieuwste generatie Epson EcoTank ET-2820 legt de lat opnieuw een stukje hoger en is een, duurzame- en maatschappelijk verantwoorde keuze. Een EcoTank-printer is fundamenteel anders dan de meeste printers: de EcoTank-printer beschikt namelijk over een groot inktreservoir dat je vult met de meege... Meer bij Bol.com »

We hebben allemaal weleens iets dat we willen afdrukken. Het maakt dan niet uit of het om een concertticket of een vakantiehuisreservering gaat. Wat wel belangrijk is, is welke printer je hierbij het beste bij helpt. We weten allemaal dat onze maatschappij steeds meer richting het digitale gaat. Toch is het soms praktischer om iets uit te printen. Bepaalde formulieren moet je bijvoorbeeld uitprinten om ze handmatig te ondertekenen en ze daarna via de post op te sturen. Sommige personen geven tevens de voorkeur aan een papieren administratie. Bij het uitkiezen van een nieuwe printer let je op diverse zaken. We vertellen je in deze koopgids waar je op kunt letten als je de beste printer wil uitkiezen.

De beste printer uitkiezen op basis van de printhoeveelheid

Een printer brengt kosten met zich mee. Daarom kies je geen willekeurige printer uit. Je gaat eerst na hoeveel je verwacht te printen. Als je slechts 15 pagina’s per maand uitprint, dan is een printer met cartridges ideaal. Print je tot ongeveer 25 pagina’s oer maand? Dan past een printer met ingebouwde inkttanks of inktflesjes beter bij je. Als je zelfs meer print, bijvoorbeeld als bedrijf, dan is een laserprinter ideaal. Zo’n printer werkt met kleurenpoeder. De poeder zit dan in een toner. Overigens zijn dergelijke printers wat duurder, maar ze gaan ook langer mee

Inkjetprinter of een laserprinter

Vervolgens zoek je niet meteen een specifiek printermodel uit. Je beslist namelijk eerst of je een laser- of inkjetprinter wil hebben. Met een laserprinter print je in een handomdraai. Als je alleen documenten afdrukt, is zo’n printer ook ideaal. Echter, een laserprinter werkt met poeder in plaats van met vloeibare inkt. Hierdoor kun je ook gerust afdrukken met de printer nadat hij een tijdje heeft stilgestaan. Bij een inkjetprinter kun je tegen enkele struikelblokken aanlopen als het apparaat een tijdje heeft gestaan. Over het algemeen is een laserprinter wel duurder in aanschaf dan een inkjetprinter. Toch kan een laserprinter op langere termijn goedkoper zijn als je veel en vaak print.

Houd er wel rekening mee dat een inkjetprinter langzamer print dan een laserprinter. Echter, de inkjetprinter is wel flexibeler. Je kunt naast documenten namelijk ook foto’s in goede kwaliteit afdrukken met zo’n printer. Zorg wel ervoor dat je regelmatig, of minimaal eens per maand, print met de inkjetprinter. Zo voorkom je dat de printkop verstopt raakt door de vloeibare inkt.

Zwart-wit of kleur

Print je alleen documenten uit, dan is het waarschijnlijk niet nodig om een kleurenprinter te kopen. Dit geldt echter niet voor personen die ook foto’s willen afdrukken. Het is weliswaar zo dat sommige kleurenprinters niet kunnen printen als één inktpatroon oftewel cartridge leeg is. Dit komt doordat je zonder inkt niets kunt afdrukken. Toch kan dit vervelend zijn wanneer je bijvoorbeeld een zwart-wit document wil uitprinten, maar dit niet lukt omdat je blauwe inktpatroon leeg is. Gelukkig zijn er ook printers die gecombineerde inktpatronen gebruiken voor kleuren. Het enige nadeel hiervan is dat wanneer één van de kleuren op is, je het hele inktpatroon moet vervangen. Dit is ook het geval wanneer de overige kleuren nog lang niet leeg zijn.

Draadloos model of een printer met een printerkabel

Inmiddels weet je dat er verschillende soorten printers zijn. Aangezien de meeste huizen tegenwoordig zijn voorzien van een wifinetwerk, kun je dit netwerk aansluiten op je printer. Hierna heb je de optie om draadloos te printen. Je kunt dus gerust vanaf je telefoon of tablet een printopdracht sturen naar de printer. Meestal heb je daar wel een printerapplicatie van de fabrikant van de printer voor nodig. Het is echter zo dat je een stabielere verbinding maakt met de printer door deze via een kabel op je computer aan te sluiten. Daarom kun je ook kiezen voor een printer met een printerkabel. Sommige printers kunnen zowel draadloos als via een kabel worden aangesloten. De kabel gaat dan naar je computer of het thuisnetwerk.

Extra functies

Eigenlijk heb je nu reeds nagedacht over de belangrijkste printerfactoren. Sommige printers hebben echter ook extra functies, die handig kunnen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een printer die dubbelzijdig kan afdrukken. Deze printmethode is milieuvriendelijk, want je gebruikt minder papier. Het is daarnaast ook handiger en sneller als de printer het papier zelf omkeert in plaats van dat jij het papier moet omdraaien. Toch hebben niet alle printers deze functie. Je let hier dus goed op voordat je een printer koopt. Als je veel scant of vaak kopieën maakt, dan is een printer met een automatische documentdoorvoerfunctie zeer handig. Dergelijke printers scannen of kopiëren automatisch meerdere papieren.

Je kunt ook kiezen voor een printer met een schermpje. Hierdoor kun je eventuele foutmeldingen en statistieken op de printer gemakkelijk bekijken. Je hebt op deze manier ook de mogelijkheid om eenvoudig je instellingen aan te passen zonder je computer te gebruiken. Wil je graag grote afdrukken maken? Dan kies je voor een A3-printer. Dergelijke printers kunnen meestal ook kleinere formaten afdrukken, waardoor er een wereld aan mogelijkheden voor je opengaat.

Veelgestelde vragen

Wat is een all-in-one printer?

Dit is een printer met meerdere functionaliteiten. Zo kun je er documenten mee printen, scannen en kopiëren.

Waarom zou ik printen zonder witrand?

De optie printen zonder witrand wordt vaak gebruikt wanneer je foto’s van verschillende formaten uitprint. Je kunt dan tot aan de randen van het papier printen, omdat deze geen witte rand hebben.

Wat is wireless connectiviteit voor printen?

Dit houdt in dat je via een wifiverbinding overal in huis of op kantoor kunt printen. Hierbij kun je ook via een smartphone, tablet, laptop of desktop printen. Je sluit het apparaat niet fysiek op de printer aan.

Hoe kan ik mijn inktcartridge vervangen?

Het vervangen van inktcartridges is heel eenvoudig. Je krijgt een melding via het printerstuurprogramma op je computer of via de app van de fabrikant op je smartphone. Hierbij wordt aangegeven dat een inktcartridge bijna leeg is of helemaal leeg is. Hierna open je de klep van de printer en verwijder je de gebruikte cartridge. Je plaatst tot slot een nieuwe cartridge in de printer.

Hoe vaak moeten inktcartridges vervangen worden?

Dat hangt van je gebruik af. Print je voornamelijk tekstdocumenten uit, dan gaan je cartridges veel langer mee dan wanneer je vaak fotoprints maakt. Bij fotoprints is er namelijk sprake van een relatief hoog inktverbruik. Echter, om een indicatie te geven, kunnen sommige cartridges na ongeveer 150 tot 200 pagina’s vervangen worden. Er zijn echter ook grotere cartridges die voldoende inkt hebben voor 6000 pagina’s of meer.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.