Je zoektocht naar de beste PA boxen van 2024 eindigt hier. Vergelijk de top 5!

Beste PA boxen

We hebben allemaal weleens een speaker nodig. Daarbij maakt het niet uit of je een uitgebreide set met luidsprekers gebruikt of slechts een enkele speaker.

Afbeelding
Product
Speaker - Vonyx SL8 - Passieve luidspreker 400W met 8 inch woofer - Disco speaker
Deze stoere en robuuste speaker is perfect voor tal van toepassingen. Zo is hij perfect voor DJ's maar ook in de woon- of hobbykamer is de SL8 perfect te gebruiken. Hij is geschikt voor het weergeven van alle muziekstijlen waardoor hij universeel te gebruiken is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je hif... Meer bij Bol.com »

Actieve subwoofer - Fenton SHFS12B actieve subwoofer ter uitbreiding van je stereo set - 12 inch - 400W - Ingebouwde klasse-D versterker
Fenton SHFS12B actieve 12 inch subwoofer voor échte muziek- of filmbeleving De SHFS12B van Fenton is een actieve 12 inch woofer met een vermogen van 400W. De subwoofer zorgt voor extra ondersteuning van de lage tonen tijdens het luisteren naar muziek, het kijken van een film of serie of tijdens h... Meer bij Bol.com »

Luidsprekerset – MAX XEN3508 luidsprekerset 3-weg met 8” woofers - 500W
De MAX XEN-3508 is de perfecte set voor iemand die met een klein budget de beste kwaliteit in huis wil halen. Een setje 3-weg PA boxen van maar liefst 500 Watt waar je mee voor de dag kan komen. Als beginnende DJ kan jij met deze stoere PA boxen je kwaliteiten laten horen. Daarnaast zijn ze natuurli... Meer bij Bol.com »

Woofer - Fenton WK14 - 5,25'' kevlar basluidspreker - 100W RMS - 200W max.
HiFi breedband basluidspreker met een soepel opgehangen kevlar conus voor het moeiteloos verwerken van piekbelastingen. De hittebestendige spreekspoel is opgebouwd uit 4 lagen voor een grote duurzaamheid. Impedantie 8 Ohm. Kenmerken Kevlar conus Rubber ophanging 13cm speaker Geventileerde, hitt... Meer bij Bol.com »

Actieve speaker - Vonyx VSA15 actieve speaker met ingebouwde bi-amplified versterker - 1000W - 15
Vonyx VSA15 bi-amplified actieve speaker 1000W De Vonyx VSA15 is een actieve speaker met een ABS kunststof behuizing. De speaker is voorzien van een ingebouwde versterker met lijn-, microfoon- en gitaaringangen zodat je er alle kanten mee op kunt. Door de line out is het mogelijk om het signaal een... Meer bij Bol.com »

Actieve speaker Bluetooth - Vonyx SPS12A - Inclusief standaard -12'' - 600W
Vonyx SPS12A voor feestjes, toespraken, zang en karaoke. Feestje geven, zingen of een groep mensen toespreken? Dan mag deze 600W Vonyx SPS12A plug and play actieve speaker niet ontbreken. Met de SPS12A zet je in een handomdraai een geluidsset neer die voor allerlei toepassingen te gebruiken is. Dez... Meer bij Bol.com »

Luidsprekerset – MAX XEN3510 luidsprekerset 3-weg met 10” woofers - 700W
De MAX XEN-3510 is de perfecte set voor iemand die met een laag budget de beste kwaliteit in huis wil halen. Een setje 3-weg PA boxen van maar liefst 700 Watt waar je mee voor de dag kan komen. Als beginnende DJ kan jij met deze stoere PA boxen je kwaliteiten laten horen. Daarnaast zijn ze natuurlij... Meer bij Bol.com »

Magnat Vloerstaande speaker Signature 507 zwart (per stuk)
De Signature 507 is net zo slank als de 505, maar iets hoger 1030 mm. De grotere omvang is te danken aan de gebruikte dubbele woofer, met als resultaat dat de 507 een 170 mm bas-middentonen-eenheid heeft en woofers van dezelfde grootte, waardoor het overeenkomstige lagere frequenties kan reproducere... Meer bij Bol.com »

Vonyx SMW15 - 15 passieve subwoofer 600W - Zwart
De Vonyx SMW15 subwoofer is een professioneel uitgevoerde subwoofer met een 15 woofer in een stevige houten behuizing. Deze behuizing is voorzien van een dempend vilt en zo gebouwd dat eventuele resonantie tot een minimum beperkt wordt. De subwoofer is voorzien van meerdere aansluingen, te weten spe... Meer bij Bol.com »

Vonyx SWA18 PA Actieve Subwoofer 18 - 1000W
Vonyx SWA18 Disco Subwoofer 18 1000 Watt voor de veeleisende DJ. Voeg een extra partij laag toe aan je geluidsset met deze Vonyx SWA18 actieve subwoofer. Geniet van de meest zware en lekkere bassen en trakteer je publiek op een lekker geluid. De SWA18 is voorzien van een ingebouwde hoogvermogen ve... Meer bij Bol.com »

In beide gevallen zorgen de speakers voor prachtig geluid. Het verschil is wel dat je sommige varianten kunt gebruiken voor professionele evenementen en andere varianten zijn perfect voor thuisgebruik. Waar let je dan op als je op zoek gaat naar de beste PA boxen? Je kunt onder andere kiezen voor actieve of juist passieve speakers. Daarnaast kan het wattage van de speakers wellicht een rol spelen. Voor grotere zalen heb je uiteraard speakers met een hoger wattage nodig. Sommige personen letten ook op de manier waarop de speakers worden aangesloten. Het komt er dus op neer dat je kiest voor de speakers die het beste bij jouw gebruikssituatie passen. Door middel van dit artikel helpen we je om jouw beste PA boxen te vinden.

Beste PA boxen van 2024

Je hebt gezien dat er verschillende zaken zijn waar je op kunt letten bij het uitkiezen van PA-speakers. Voor niet-technische personen kan het lastiger zijn om aan de hand van deze zaken de beste PA boxen te selecteren. Daarom vergemakkelijken we je zoektocht in dit artikel. We hebben eerst gezorgd voor een top 5. Deze top 5 is ontstaan aan de hand van de beste verkochte modellen van dit moment. Daarnaast zorgen we ervoor dat ook een leek gemakkelijk de juiste boxen kan uitkiezen. We beschrijven namelijk elk van de vijf varianten in begrijpelijke taal. Hierdoor kun je een goed geïnformeerde keus maken. Aarzel dus niet, lees het artikel en kies de beste PA boxen voor jouw behoeften uit!

1. Vonyx LM65 LightMotion actieve Bluetooth speaker 400W met LED lichtshow

In de inleiding hebben we je verteld dat je op verschillende factoren kunt letten bij het uitkiezen van PA-speakers. Zo hebben we je verteld dat je kunt kiezen voor actieve of passieve speakers. We hebben tevens het wattage aangehaald. Zijn de beste PA boxen voor jou actieve speakers? Moeten deze gebruikt kunnen worden in een middelgrote ruimte? Dan kennen we de beste PA boxen voor jou. We verwijzen hier naar de Vonyx LM65 LightMotion actieve Bluetooth speaker 400W met LED lichtshow. Deze speaker is perfect voor jou, omdat hij een actieve speaker is. Bovendien gaat het hier om een 400 watt variant, waardoor hij in een middelgrote ruimte goed tot zijn recht komt. Als je behoefte hebt aan gezelligheid, dan is deze speaker precies wat je zoekt.

Vonyx LM65 LightMotion actieve Bluetooth speaker 400W met LED lichtshow

De speaker zorgt, zodra je hem aanzet, voor een leuke sfeer. Hij produceert namelijk heerlijk geluid en zijn dynamische LED verlichting zorgt voor een gezellige sfeer. Je kunt de LED’s aan de voorkant zelfs op verschillende manieren gebruiken. Hierdoor kies je altijd voor een optie die bij de situatie past. Je kunt de verlichting bijvoorbeeld uitdoen of kiezen voor “Mood”, waarbij je de kleur van de lichten naar wens instelt. Bij de optie “Meter” reageren de LED’s op het geluid als VU-meter. De “Mix” optie zorgt ervoor dat de LED’s reageren op de muziek en automatisch van kleur veranderen. Er is ook een “Pulse” en “Party” optie. Doordat de speaker een ingebouwde versterker heeft, kun je hem in een handomdraai aansluiten. Er zijn zelfs meerdere opties voor het afspelen van muziek. De mogelijkheden van de Vonyx LM65 LightMotion actieve Bluetooth speaker 400W met LED lichtshow zijn eindeloos!

Eigenschappen van de Vonyx LM65 LightMotion actieve Bluetooth speaker 400W met LED lichtshow:

 • Voor plaatsing op een statief heeft hij een geïntegreerde tophat.
 • Om een andere LightMotion luidspreker aan te sluiten heeft hij een koppelbare uitgang.
 • Deze draagbare PA luidspreker met 2 LED array’s wordt geleverd met een afstandsbediening.
 • Muziek kun je afspelen via Bluetooth of via de ingebouwde USB, SD-kaart ingang of mp3-speler.
 • Met deze speaker met vijf aanpasbare verlichtingswijzen voeg je krachtig geluid en visuele flair toe aan je evenement/ feest.

2. Power Dynamics BD50B speakerset 120W voor binnen of buiten

Over het algemeen zijn de meeste speakers van goede kwaliteit. Alleen zijn sommige varianten beter binnen te gebruiken en andere varianten juist buiten. Wil je niet kiezen en zijn de beste PA boxen voor jou daarom geschikt voor binnen én buiten? Dan kennen we de beste PA boxen voor jou, namelijk de Power Dynamics BD50B speakerset 120W voor binnen of buiten. Deze speakerset is perfect voor jou. Er wordt namelijk gezorgd voor superieur geluid met een heerlijke bass. Dit geldt zowel voor gebruik binnenshuis als buiten. Als je naar de set zelf kijkt, dan zie je dat het hier gaat om twee 120 watt weerbestendige speakers. Deze speakers zijn modern vormgegeven en staan garant voor geluid van topkwaliteit. Daarnaast bieden ze een ultieme flexibiliteit.

Power Dynamics BD50B speakerset 120W voor binnen of buiten

De flexibiliteit hebben de speakers te danken aan het feit dat ze weersbestendig zijn. Je kunt ze op die manier binnen, maar ook buiten installeren. Dat de speakers zorgen voor geluid van topkwaliteit wist je al. Hoe het komt dat de kwaliteit zo goed is, weet je nog niet. De geweldige geluidskwaliteit hebben deze speakers te danken aan de passieve bass-radiator aan de achterzijde. Hij zorgt voor een goede ondersteuning op het gebied van lage klanken. Als je deze set koopt, dan krijg je er meteen muurbeugels bij. Je kunt de speakers dus eenvoudig aan een wand of het plafond monteren. Daarbij heb je ook volledige flexibiliteit. De speakers kun je namelijk zowel horizontaal als verticaal ophangen. Koop jij de Power Dynamics BD50B speakerset 120W voor binnen of buiten binnenkort?

Eigenschappen van de Power Dynamics BD50B speakerset 120W voor binnen of buiten:

 • De behuizing van de speakers is UV-beschermend.
 • Je kunt de speakers zowel horizontaal als verticaal monteren.
 • Hij heeft een passieve bass-radiator voor prachtige lage klanken.
 • Bij aankoop van deze speakers krijg je metalen beugels meegeleverd.
 • Voor volledige flexibiliteit buitenshuis zijn de speakers gemaakt van weerbestendig ABS kunststof met een aluminium rooster.

3. MAX SkyTec MAX210 disco speakerset 2x 10 2000W

Aan de hand van jouw gebruikstoepassing kies je voor speakers die bij je passen. Een professionele DJ kiest bijvoorbeeld voor een uitgebreide speaker set. Heb je daarentegen speakers nodig voor thuisgebruik, dan kun je voor een eenvoudige speaker kiezen. Wil je de mogelijkheid hebben om karaokeavonden thuis te organiseren? Of ben je een mobiele DJ die net begint met draaien? Dan kennen wij de beste PA boxen voor jou. We verwijzen hier naar de MAX SkyTec MAX210 disco speakerset 2x 10 2000W. Deze set bevat de beste PA boxen voor jou. Dit komt doordat de speakerset speciaal voor jou is samengesteld. Hij bestaat uit twee speakers, die elk zijn voorzien van een dubbele 10 woofer, een middentoner en een tweeter. Je kunt dus geweldige karaokeavonden organiseren. Ook voor een startende mobiele DJ zijn deze speakers een goede uitkomst.

MAX SkyTec MAX210 disco speakerset 2x 10 2000W

Deze super strakke set kun je aanschaffen tegen een bescheiden prijs. Dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom de set zo populair is. We vertellen je wat meer over de luidsprekers. De speakers uit deze set zorgen voor subliem geluid, dat je steeds weer verbaast. Dit komt doordat de woofers, middentoner en tweeter van het driewegsysteem perfect op elkaar zijn afgestemd. Zo geniet je keer op keer van een fantastisch geluid. Samen met de basspoorten zorgen de dubbele 10 woofers voor een behoorlijke bass. Hierdoor worden deze speakers vaak gebruikt voor middelgrote feestjes in bijvoorbeeld tuinen of schuren. Ook de middentonen worden perfect weergegeven dankzij de midwoofer. De tweeters zorgen daarnaast voor sprankelende hoge tonen. Je neemt deze speakers gemakkelijk met je mee dankzij de handvaten aan beide zijden van de speakers. De kwetsbare hoeken zijn voorzien van speciale beschermstukken om beschadigingen te voorkomen.

Eigenschappen van de MAX SkyTec MAX210 disco speakerset 2x 10 2000W:

 • De woofer is voorzien van een kunststof grill.
 • Zijn onderdelen zijn bekleed met dempend vilt.
 • Er is gezorgd voor basspoorten voor een extra diepe bass.
 • Deze speakerset is perfect voor mobiel gebruik en karaoke.
 • Op de hoeken is er gezorgd voor speciale kunststof bescherming.
 • Voor een optimale draagbaarheid hebben de speakers handgrepen aan beide zijden.

4. Fenton TL10LED 500W Passieve 10 Speaker met LED UFO lichteffect

Heb je de recensies over de vorige speakers gelezen? Als je de eerste recensie hebt gelezen, dan heb je gezien dat die speaker een lichteffect heeft. Een dergelijk effect is handig als je met je speakers wil zorgen voor een aangename sfeer. Licht trekt immers de aandacht van het publiek. Hierdoor luistert men aandachtig naar hetgeen er uit je speakers komt. Zijn daarom de beste PA boxen voor jou speakers met een lichteffect? Moet het bovendien gaan om een passieve speaker? Dan raden we de Fenton TL10LED 500W Passieve 10 Speaker met LED UFO lichteffect aan. Je kunt deze speaker zien als een van de beste PA boxen voor jouw behoeften. Hij heeft namelijk een prachtig lichteffect én hij is een passieve speaker.

Fenton TL10LED 500W Passieve 10 Speaker met LED UFO lichteffect

Met de Fenton TL10LED 500W Passieve 10 Speaker met LED UFO lichteffect haal je dus licht én geluid in huis. De LED’s zijn op de woofer van deze speaker gemonteerd. Bovendien reageren deze lampen op de muziek die je afspeelt. Zo creëer je een leuk lichteffect. We kijken ook naar de geluidsprestaties van deze speaker. Deze speaker is een combinatie van een 3-weg speaker en een ingebouwd lichteffect. Daarbij zorgt het 3-weg systeem ervoor dat de speaker super strak geluid produceert. Daarbij zorgt de woofer voor de lage tonen oftewel bassen. De tweeter en hoorn zorgen daarentegen voor de mid-hoge tonen. Speel je je muziek binnenkort af op deze geweldige speaker?

Eigenschappen van de Fenton TL10LED 500W Passieve 10 Speaker met LED UFO lichteffect:

 • Je kunt de LED’s van deze speaker zelf aan of uit zetten.
 • Het gaat hier om een passieve 500 watt 3-weg luidspreker.
 • Voor optimale bescherming heeft hij een stevige stalen grill.
 • Deze speaker heeft verschillende aansluitingen voor de speakerkabel.
 • Dit model kun je gemakkelijk vervoeren dankzij de verzonken handgrepen.
 • Hij heeft een robuuste carbon-look behuizing met metalen hoekbeschermers.
 • Er is gezorgd voor een tophat zodat je hem kunt plaatsen op een 35 mm statief.
 • Zijn lichteffect zorgt voor een aangename sfeer in de ruimte waar je muziek afspeelt.

5. DAP Audio DAP DRX-8 passieve 8 speaker

Je kunt een speaker kopen aan de hand van je gebruikstoepassingen. Echter, er zijn ook personen die van tevoren nog niet weten wat ze met de speaker willen doen. Behoor jij tot deze groep? Dan is het wellicht handig om te kiezen voor een speaker die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Klinkt een dergelijk model als een van de beste PA boxen voor jou? Kies dan voor de DAP Audio DAP DRX-8 passieve 8 speaker. Dit is een van de beste PA boxen voor jou. Hij is namelijk geschikt voor vele toepassingen. Zo heeft hij een licht gewicht van slechts 9 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt vervoeren. Ook het opzetten van deze speaker gaat snel. De speaker heeft een vermogen van 100 watt en kan een piekvermogen verdragen van 200 watt.

DAP Audio DAP DRX-8 passieve 8 speaker

Wanneer je de DAP Audio DAP DRX-8 passieve 8 speaker gebruikt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Behalve dat de speaker zorgt voor mooi geluid en veel toepassingen heeft, kan hij ook tegen een stootje. Dit komt doordat hij een behuizing heeft van 15 mm multiplex. Deze behuizing is afgewerkt met een stootbestendige zwarte lak. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als er iemand tegen de speakers aankomt. De 8 inch luidspreker wordt bovendien beschermd met een metalen rooster. Hierdoor raakt hij niet beschadigd en kun je er lang van genieten. Deze speaker komt het best tot zijn recht bij kleine horecagelegenheden, in vergaderruimtes en op scholen. Door het compacte formaat van 542 x 360 x 352 mm kun je hem vrijwel overal neerzetten.

Eigenschappen van de DAP Audio DAP DRX-8 passieve 8 speaker:

 • Hij is kras- en stootbestendig dus je kunt er lang van genieten.
 • Dankzij het compacte formaat kun je hem vrijwel overal neerzetten.
 • Naar wens kun je hem hangend installeren of op een statief of tussenpaal zetten.
 • Je sluit deze luidspreker aan middels de vergrendelbare connector aan de achterzijde.
 • Doordat hij slechts 9 kg weegt kun je hem gemakkelijk van de ene naar de andere plek vervoeren.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.