Vergelijk de top 5 en vind hier de beste ontpluizer van 2024!

Beste ontpluizer

Waarnaar kijk je voordat je de beste ontpluizer van 2024 koop?

Afbeelding
Product
Smilegoods® Elektrische Pluizenverwijderaar - Ontpluizer - Ontpiller - Draadloos en Oplaadbaar - 2 Standen - Verstelbaar in hoogte - 2 Extra mesjes - Zwart
Deze pluizenverwijderaar is de perfecte oplossing om je kledingstukken en meubilair in enkele minuten er weer als nieuw uit te laten zien. De draadloze ontpluizer is eenvoudig te gebruiken en voorzien van 2 verschillende krachtstanden en 3 instelbare hoogte niveaus, hiermee zullen kleine en grote pl... Meer bij Bol.com »

Philips Ontpiller GC026/00 -Pluizentondeuse
Geef je oude kleding direct een nieuw leven. Met de Philips Ontpiller verwijder je gemakkelijk pluizen van alle soorten kleding. Alles van truien tot dekens ziet er weer als nieuw uit. Productvoordelen Philips GC026/00: Inclusief 2 AA-batterijen. Met het bijgeleverde borsteltje maak je je appar... Meer bij Bol.com »

Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar - Draadloos - 2 Extra Opzetstukken - Zwart
De ontpluizer maakt je favoriete kledingstukken of meubilair in 3 minuten weer zo goed als nieuw. Draadloos. Van meubels tot dekbedden, door de 3 verschillende maasgrootten is de Auronic ontpluizer overal voor in te zetten. Makkelijk schoon te maken met het borsteltje en mee te nemen in de bijgevoeg... Meer bij Bol.com »

Philips Ontpiller GC026/80 - Kledingontpluizer
Geef je oude kleding direct een nieuw leven. Met de Philips Ontpiller GC026/80 verwijder je gemakkelijk pluizen van alle soorten kleding. Alles van truien tot dekens ziet er weer als nieuw uit. Kenmerken van de Philips GC026/80: Effectieve en snelle pluisverwijdering Groot mesoppervlak dekt een ... Meer bij Bol.com »

AG kledingroller - 420 kleefvellen - Verwijdert haren - hoge kwaliteit - Plakt extra goed - katten en honden haren - Pluizenroller - Kleefroller - Pluizenverwijderaar - plakroller - stofroller
De AG Kledingroller maakt je favoriete kledingstukken of meubilair in een handomdraai weer netjes! Op zoek naar een manier om gemakkelijk (dieren)haren, stof of pluizen op jouw kleding te verwijderen? De AG kledingroller wordt geleverd in een doos met 2 handvatten en 420 kleefvellen van hoogwaardige... Meer bij Bol.com »

Strex Pluizenverwijderaar - Elektrische Ontpluizer - Pluizentondeuse - Ontpiller Op Batterijen - 3 Standen
Kleding, de bank, een hoeslaken en andere stoffen producten kunnen op een gegeven moment gaan pluizen. Wil jij eenvoudig pluisjes, balletjes en haren verwijderen van je favoriete kledingstuk? Of wil je jouw bank ontpillen? Dan heb je de draadloze pluizentondeuse van Strex nodig. Met 2 krachtstanden,... Meer bij Bol.com »

HARORAH Luxe Elektrische Pluizenverwijderaar - Pluizenverwijderaar Electrisch - Pluizentondeuse - Ontpluizer - Ontpiller - Pluizendief - Pluizenroller - LED Scherm - Zwart - Oplaadbaar & Draadloos - Incl. 3 Mesjes - Incl. Reistasje
Ben je op zoek naar de perfecte manier om je meubels, kleren en handdoeken pluisvrij te krijgen? Dan ben je bij HARORAH op de juiste plek. De HARORAH Luxe Elektrische Pluizenverwijderaar is de perfecte manier om je kleding, meubels en andere stoffen pluisvrij te houden. Met 3 vervangbare mesjes, een... Meer bij Bol.com »

Salincio kledingroller - met 2 handvatten en 6 navullingen - Pluizenroller – 360 kleefvellen – Verwijdert haren en stof – Kleefroller
De Salincio kledingroller met 2 handvatten en 6 navullingen is het meest ideale product, als het gaat om het verwijderen van dierenharen, pluizen en stof op uw kleding. Deze pluizenroller is ook geschikt voor uw autostoelen, meubilair en vloerkleden. Elke rol bevat 60 kleefvellen met de beste kwalit... Meer bij Bol.com »

2 x ATV PERRFECTUM Pluizenverwijderaar - set van 2 - RVS - Hout - Koper - ontpluizer - anti haar en Pluisborstel
Ontdek de ATV Perfectum® Pluizenverwijderaar - jouw ultieme metgezel in het bestrijden van pluisjes en huisdierhaar. Verlos je tapijten, vloerkleden, meubels, beddengoed, rugzakken en tal van andere stoffen van die vervelende pluisjes! Deze veelzijdige pluizendief werkt op allerlei materialen en br... Meer bij Bol.com »

Hoe vervelend is het niet wanneer er pluizen ontstaan op je favoriete jasje of colbertje? Meestal ontdek je de pluisjes ook net voordat je naar dat leuke feestje wil gaan. Je wil er dan juist schitterend uitzien. Gelukkig is er een gepaste oplossing voor dit probleem. Je kunt namelijk een ontpluizer oftewel pluizentondeuse gebruiken. Een dergelijk apparaat kan je kleding een nodige opkikker geven. Het zorgt er dan voor dat het kledingstuk er weer zo goed als nieuw uitziet. Nu wil je vast wel je eigen ontpluizer hebben. Dat kan. Maar nu vraag je je af waar je op kunt letten voordat je een dergelijk apparaat aanschaft. Dit hebben we voor je uitgezocht. Lees dus gauw verder.

Elektrisch of niet-elektrisch?

Als je nagaat welke type ontpluizers er allemaal zijn, dan kom je twee grote categorieën tegen. Je kunt immers kiezen voor een elektrisch of niet-elektrische model. Beide varianten werken goed, maar de effectiviteit heeft te maken met jouw voorkeuren. Zo is het begrijpelijk dat een pluizentondeuse op batterijen wat efficiënter en sneller werkt. Dit is in vergelijking met een niet-elektrisch model. Het is tevens handig om er rekening mee te houden dat een elektrisch model duurder is dan een niet-elektrische variant. Maar wat is eigenlijk het verschil in de werking?

De niet-elektrische modellen werken vaak door middel van een elektrostatische borstel. Dit is handig voor personen die niet steeds batterijen willen kopen of batterijen willen opladen. Echter, zoals eerder vermeld, de modellen die op stroom werken zijn vaak effectiever. Werkt een type op baterijen, dan kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Je hoeft er dan niet eens bij stil te staan of er een stopcontact in de buurt is of niet. Een oplaadbaar model heeft daarentegen als voordeel dat je nooit batterijen hoeft te kopen. Hierdoor bespaar je tijd en geld. Wel moet je het apparaat opladen voordat je hem gebruikt.

Let op het mesoppervlak, de maasgrootte en het formaat van de tondeuse

Andere belangrijke zaken waar je rekening mee houdt zijn het mesoppervlak, de maasgrootte en het tondeuseformaat. Bij het mesoppervlak houd je er slechts rekening mee dat een groter oppervlak vaak beter is. Bij een groter oppervlak zijn er minder bewegingen nodig om pluisjes en haartjes van je kleding of bank te verwijderen. Met een kleiner mesoppervlak ben je dus wat langer bezig. Het is daarnaast handig om te kiezen voor een ontpluizer met verschillende maasgrootten. Je kunt op die manier namelijk pluisjes en haartjes van diverse grootten verwijderen en wegwerken.

Een pluizentondeuse is bovendien verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Je houdt er daarom rekening mee wat je precies wil ontpluizen. Wil je een grote oppervlakten ontpluizen, dan is het waarschijnlijk handig om voor een grotere tondeuse te kiezen. Voor kleinere oppervlakten gebruik je daarentegen juist een kleinere ontpluizer. Ook als je je apparaat mee wil nemen op reis, let je op de grootte. Speciaal voor reizigers zijn er daarom pluizentondeuses met een klein of miniformaat. Zulke modellen stop je gemakkelijk in je tas of koffer.

Het formaat van het pluizenreservoir en de grootte van de scheerkop

Je kijkt niet alleen naar het formaat van de ontpluizer zelf, maar ook het formaat van het pluizenreservoir. De pluisjes die worden verwijderd, vangt het apparaat namelijk op in een bakje. Als dit bakje enorm klein is, ben je er continu mee bezig om dit bakje te legen. Het is daarom handig om te kiezen voor een model met een opvangreservoir dat groot genoeg is. Ga ook na of je dit bakje gemakkelijk kunt verwijderen en daarna weer eenvoudig kunt bevestigen. Zo bespaar je jezelf problemen tijdens het verwijderen van pluisjes en haartjes.

Verder is het handig om te kijken naar de grootte van de scheerkop. De scheerkop bepaalt namelijk hoe groot de oppervlakte is die je kunt ontpluizen. Heb je een enorm grote scheerkop, dan gebruik je deze niet op een klein vestje. Je gebruikt zo’n ontpluizer dan juist voor het ontpluizen van een meubelstuk of je gordijnen. Wil je kleinere oppervlakten ontpluizen, dan is een kleine scheerkop wat handiger.

Het onderhoud van je ontpluizer

Elke ontpluizer heeft bepaalde handige mogelijkheden. Dat is echter niet het enige waar je rekening mee houdt. Je gaat ook na hoe je het apparaat kunt onderhouden. Het is namelijk zo dat je een geweldige ontpluizer kunt hebben, die je niet of moeilijk kunt reinigen. Zo’n model zal na een tijdje problemen opleveren. Kies daarom het liefst voor een model met een reinigingsborsteltje. Dit borsteltje kan het schoonmaakproces namelijk vereenvoudigen. Denk er maar aan dat er soms kleine deeltjes zijn waar je moeilijk bij kunt. Dergelijke delen wil je het liefst reinigen met een meegeleverd borsteltje.

Wat kost de beste ontpluizer?

Er zijn verschillende soorten ontpluizers op de markt. Het is daarom begrijpelijk dat er ook een onderscheid is op het gebied van de prijs. Houd bij de prijsbepaling rekening met het feit dat de elektrische modellen wat meer kosten dan de niet-elektrische modellen. Je kunt van tevoren ook nagaan welke mogelijkheden jouw ideale ontpluizer moet hebben. Aan de hand daarvan ben je voorbereid op een model in een bepaalde prijsklasse. Nadat je weet waar je precies naar op zoek bent, kun je de recensies over verschillende modellen lezen. Aan de hand daarvan kies je jouw beste ontpluizer uit.

Beste ontpluizer van 2024

Is het volgende je weleens overkomen? Je hebt je kleding gereed gezet en ontdekt net voor het weggaan dat er pluisjes op zitten. In dat geval probeer je de pluisjes nog even te verwijderen. Helaas lukt dat niet zo goed als je geen ontpluizer oftewel pluizendief hebt. Zoek je daarom naar de beste ontpluizer voor jouw behoeften? Dan is het allereerst belangrijk dat je weet dat er aardig wat onderscheid is tussen de verschillende pluizendieven. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met het mesoppervlak en de maasgrootte van het apparaat. Het is daarnaast handig om aandacht te besteden aan het onderhoud van de pluizendief. Dit komt doordat het eenvoudiger is om sommige varianten te onderhouden. Wij willen je graag op weg helpen. Daarom vertellen we je in dit artikel over diverse pluizendieven. Zo kun je gemakkelijk jouw beste ontpluizer selecteren.

We hebben je een beeld gegeven van de factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van een pluizendief. Aan de hand daarvan kun je starten met je zoektocht. Echter, de meesten van ons hebben de tijd niet om urenlang verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Dat begrijpen wij ook. Daarom hebben we een top 5 samengesteld. Hierbij gaat het om de modellen die momenteel het best worden verkocht. Doordat veel andere personen vertrouwen hebben in deze modellen, kun je ervan uitgaan dat ze effectief werken. Wellicht is een van deze modellen de beste ontpluizer voor jou. Om je zoektocht verder te vergemakkelijken, beschrijven we alle vijf pluizendieven. Op die manier kun je de verschillende varianten optimaal met elkaar vergelijken. Lees dus snel het artikel en kies gemakkelijk de beste ontpluizer voor jouw behoeften uit.

1. Make Me Purr Kledingborstel 2-in-1 Set (Blauw) voor Katten Honden Haren

Soms klagen we dat onze kledingstukken er niet meer fris uitzien. Dit kan te maken hebben met pluisjes die op de kleding blijven plakken. Echter, (dieren)haren zorgen er ook voor dat je kleding er minder mooi uitziet. Is daarom de beste ontpluizer voor jou een variant waar je ook gemakkelijk haren mee kunt verwijderen? Dan kun je de Make Me Purr Kledingborstel 2-in-1 Set (Blauw) voor Katten Honden Haren kopen. Dit model is wellicht de beste ontpluizer voor jou. Hij is namelijk een kledingborstel, die je kunt gebruiken om dierenharen te verwijderen van je kleding. Hierdoor kun je gerust je harige vriendje knuffelen, zonder dat je kleding er minder mooi uitziet.

Make Me Purr Kledingborstel 2-in-1 Set (Blauw) voor Katten Honden Haren

De Make Me Purr Kledingborstel 2-in-1 Set (Blauw) voor Katten Honden Haren heeft bovendien een prettige werking. Dit komt doordat hij tweezijdig is. Je hebt dus minder tijd nodig om je kleding en meubels te ontdoen van pluizen en dierenhaar. Daarnaast is dit model gemaakt van statisch materiaal. Hierdoor plakken haren, pluisjes en andere stofjes van je kleding er gemakkelijk aan vast. Gelukkig zet de borstel de vezels van je stoffen kleding en meubels niet overeind. Hierdoor blijft de kleding mooi en raakt het niet beschadigd wanneer je de pluizendief gebruikt. Dit milieuvriendelijke model is veilig te gebruiken op alle soorten stof. Geef je kleding en meubels dus een make-over en laat ze er weer als nieuw uitzien!

Eigenschappen van de Make Me Purr Kledingborstel 2-in-1 Set (Blauw) voor Katten Honden Haren:

 • Hij kan veilig gebruikt worden op alle soorten stof.
 • Je kunt er razendsnel mee werken, want hij is dubbelzijdig.
 • Dit model is niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk.
 • Met deze kledingborstel kun je gemakkelijk alle haren van je meubels en kleding verwijderen.
 • De ontpluizer gebruik je behalve voor het verwijderen van haren ook om pluisjes en andere stofjes te verwijderen.

2. Philips GC026/30

Je hebt gezien dat de pluizendief die we daarnet hebben beschreven een kledingborstel is. Echter, ondanks hij voor kleding bestemd is, kan hij ook gebruikt worden om meubels een make-over te geven. Wil jij liever een variant hebben die speciaal gemaakt is voor alle soorten kleding? Dan is de Philips GC026/30 wellicht de beste ontpluizer voor jou. Dit model kun je namelijk gebruiken om eenvoudig pluisjes van alle soorten kleding te verwijderen. Na een behandeling met dit apparaat zien je truien, dekens en andere kledingstukken er weer als nieuw uit. Dat is toch precies waar je een pluizendief voor aanschaft? Daarom is dit model wellicht de beste ontpluizer voor jou.

Philips GC026/30

Het is fijn om een pluizendief in huis te hebben, maar het is beter als hij een snelle werking heeft. Daar is de fabrikant van de Philips GC026/30 het helemaal mee eens. Daarom heeft dit apparaat een groot mesoppervlak, waardoor een groter gebied wordt gedekt. Hierdoor zijn er minder bewegingen nodig om je kleding nieuw leven in te blazen. Om je een beeld te geven van de efficiëntie van dit apparaat, willen we graag verwijzen naar het aantal mesbewegingen. Zijn mesjes draaien tot 8800 toeren per minuut. Je kunt dus rekenen op een effectieve en snelle verwijdering van stofpluisjes van je kleding. Bovendien krijg je er een handig borsteltje bij, waar je het apparaat mee schoonmaakt na gebruik.

Eigenschappen van de Philips GC026/30:

 • Voor een effectieve werking maakt dit apparaat tot 8800 mesbewegingen per minuut.
 • Hij wordt geleverd met een handig borsteltje, dat je gebruikt om het apparaat na gebruik te reinigen.
 • Dankzij het grote mesoppervlak zijn er minder bewegingen nodig om je kleding nieuw leven in te blazen.
 • Zijn opvangbak, waar de verwijderde pluisjes in worden opgeslagen, kun je gemakkelijk verwijderen en legen.
 • Er is gezorgd voor een in hoogte verstelbaar kapje, waardoor je zelfs pluisjes van de meest tere stoffen kunt verwijderen.
 • Stofpluisjes van alle grootten worden meegenomen en effectief uit de stof verwijderd dankzij de drie verschillende maasgrootten.

3. GeoTin Kledingroller

Niets is zo vervelend als visite verwachten en erachter komen dat er overal haar of pluisjes op je meubilair is. Het is ook vervelend om te ontdekken dat je kleding pluisjes of haren heeft wanneer je op straat wil gaan. Sommige personen zouden in dit geval onhandige navulrolletjes willen gebruiken. Anderen gebruiken liever een pluizenroller. Wij raden voor dergelijke situaties liever een kledingroller aan. Is daarom een kledingroller de beste ontpluizer voor jou? Kies dan voor de GeoTin Kledingroller. Deze herbruikbare kledingroller is zeer handig. Daarom is hij ook het geschikte product om snel en zonder problemen af te komen van haren en pluisjes. Het prettige van dit model is tevens dat hij eenvoudig is mee te nemen dankzij het haar- en pluis-opbergreservoir.

GeoTin Kledingroller - beste ontpluizer

Je ziet dus al gauw waarom dit model wellicht de beste ontpluizer voor jou is. Hij is immers de ultieme kledingroller, omdat je er snel en probleemloos mee kunt werken. Bovendien is hij geschikt voor het verwijderen van zowel haar als pluis. Daarnaast gebruik je hem eenvoudig op verschillende oppervlakken zoals je kleding en meubilair. De kledingroller neem je gemakkelijk met je mee. Hij is namelijk slechts 18,3 cm lang en heeft een diameter van 4,3 cm. Je kunt hem dus gerust in je tas zetten en meenemen. Is het tijd om hem schoon te maken? Geen probleem. De GeoTin Kledingroller heeft een handig draaisysteem, waarmee je de borstel naar voren haalt. Zo maak je het oppervlakte eenvoudig schoon. Met hetzelfde draaisysteem sla je vervolgens het vuil weer op in het reservoir.

Eigenschappen van de GeoTin Kledingroller:

 • Doordat hij geen plakrol gebruikt, is hij herbruikbaar, zuinig en milieuvriendelijk.
 • Dit model verwijdert snel en moeiteloos al het haar en pluis van je meubilair of kleding.
 • Nadat je je kleding of meubilair hebt afgenomen, draai je de haren en pluisjes gemakkelijk het reservoir in.
 • Deze stijlvolle kledingroller met een cilindervorm kun je dankzij het compacte formaat overal mee naartoe nemen.

4. DuoPack 2x Pluizenroller incl 4 navullingen (Merkloos)

Als je de bovenstaande producten bekijkt, dan zie je dat 1 van een bekend merk is. Hier verwijzen we naar de Philips variant. Echter, ook al ken je de andere merken niet, zijn ze ook van goede kwaliteit. Hetzelfde geldt voor sommige merkloze producten. Vaak zijn we sceptisch als we dergelijke producten tegenkomen, maar dat betekent niet dat ze geen effectieve werking hebben. Is daarom de beste ontpluizer voor jou een merkloze variant van topkwaliteit? Dan kun je kiezen voor de DuoPack 2x Pluizenroller incl 4 navullingen (Merkloos). Dit model is van uitstekende kwaliteit, ondanks hij een merkloze variant is. Daarom is deze pluizenroller wellicht de beste ontpluizer voor jou. We vertellen je graag over zijn werking.

DuoPack 2x Pluizenroller incl 4 navullingen (Merkloos)

De DuoPack 2x Pluizenroller incl 4 navullingen (Merkloos) heeft een effectieve werking. Zo kun je hem gebruiken om eenvoudig dierenharen, pluizen, stof en roos te verwijderen. Hierbij heb je de mogelijkheid om diverse oppervlakken schoon te maken. De pluizenroller werkt namelijk geweldig op onder meer kleding, autostoelen, bankstellen, enzovoorts. Deze pluizenroller wordt geleverd met 20 vellen. Je kunt deze vellen moeiteloos verwijderen. Bovendien bestaat deze set uit maar liefst 2 pluizenrollers met 20 kleefvellen en nog eens 4 navullingen. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van maar liefst 120 kleefvellen. Ga er dus gauw mee aan de slag en ervaar het gebruiksgemak!

Eigenschappen van de DuoPack 2x Pluizenroller incl 4 navullingen (Merkloos):

 • Hij heeft een ophangmogelijkheid zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.
 • Het kleefvel kun je moeiteloos verwijderen, omdat deze vellen in spiraalvorm zijn.
 • Er is gezorgd voor krachtige kleefvellen om pluizen, dierenharen, stof en roos te verwijderen.
 • Je kunt deze pluizenroller gebruiken om alle soorten textiel te reinigen zoals kleding, vloerkleden, autostoelen, bankstellen, enzovoorts.

5. Make Me Purr Afspoelbaar Kledingborstel (Blauw) voor Katten en Honden Haren

De eerste pluizendief die we in dit artikel hebben gerecenseerd is ideaal voor het verwijderen van dierenharen. Als je huisdieren hebt, is het dus zeer handig om een dergelijke kledingborstel in huis te hebben. De dieren horen er namelijk nou eenmaal bij, alleen wil je hun haren wel eenvoudig verwijderen. Is de beste ontpluizer voor jou een soortgelijk model als het eerste model dat we hebben gerecenseerd? Wil je echter graag een afspoelbaar model hebben? Dan raden we de Make Me Purr Afspoelbaar Kledingborstel (Blauw) voor Katten en Honden Haren aan. Dit model heeft een soortgelijke werking als de eerste variant die we hebben gerecenseerd. Alleen is hij ook afspoelbaar.

Make Me Purr Afspoelbaar Kledingborstel (Blauw) voor Katten en Honden Haren - beste ontpluizer

Je hebt dus gezien waarom dit model wellicht de beste ontpluizer voor jou is. Je kunt er namelijk gemakkelijk honden- en kattenharen mee verwijderen. Nadat je hem hebt gebruikt, spoel je eenvoudig het plakkende gedeelte af met water. Je kunt hierdoor de kledingborstel steeds opnieuw gebruiken. Net als het eerste model, kun je ook dit model gebruiken om haren en vuil op meubels of kleding te verwijderen. Bovendien kun je deze roller steeds opnieuw gebruiken, zonder dat hij zijn plakkende kwaliteit verliest. Het rubberen materiaal is zelfs geschikt voor de meest delicate stoffen én heeft een effectieve werking op hoogpolig tapijt. Gebruik de Make Me Purr Afspoelbaar Kledingborstel (Blauw) voor Katten en Honden Haren dus gauw!

Eigenschappen van de Make Me Purr Afspoelbaar Kledingborstel (Blauw) voor Katten en Honden Haren:

 • Hij is veilig te gebruiken op alle soorten stof.
 • Je kunt hem gemakkelijk afspoelen en daarna weer gebruiken.
 • Deze kledingborstel heeft een duurzame en milieuvriendelijke werking.
 • Dankzij het compacte formaat kun je hem gemakkelijk in je tas meenemen.
 • Met deze kledingborstel verwijder je eenvoudig alle haren van je meubels en kleding.

Veelgestelde vragen

Welke soorten tondeuses zijn er?

Er zijn over het algemeen twee soorten ontpluizers, namelijk elektrische en niet-elektrische.

Wat zijn andere namen voor ontpluizers?

Een ontpluizer kun je ook wel een pluizentondeuse, lint shaver of ontpiller noemen.

Hoe werk je met een handmatige pluizentondeuse?

Met een handmatig model maak je bewegingen over de stof alsof je het oppervlak kamt. Met snelle, rechte bewegingen veeg je de schroef in de breedte over de stof. Pluisjes hechten zich hierdoor aan de schroef. Door de snelle bewegingen komen deze los van het kledingstuk.

Hoe werkt een elektrische ontpiller?

Een elektrische ontpiller voorzie je allereerst van batterijen. Hierna zet je het apparaat aan. Je maakt vervolgens rustige bewegingen over de stof, net als tijdens het strijken van je kleding. De ontpluizer beweeg je voorzichtig met het kopstuk over de stof, waardoor hij pluisjes en pillen verwijdert.

Kan een ontpluizer gevaarlijk zijn?

Zowel handmatige als elektrische modellen zijn veilig om te gebruiken. De handmatige modellen beschikken namelijk niet eens over mesjes of scherpe kanten. De elektrische modellen hebben wel mesjes, maar die zijn veilig verstopt achter het roostertje met gaatjes. Toch is het handig om de ontpiller op een veilige plek op te bergen. Zo voorkom je dat kinderen en/of huisdieren in contact komen met de mesjes.

Kan een pluizentondeuse je kleding kapot maken?

Als je een ontpluizer verkeerd gebruikt, kan het de stof beschadigen. Daarom is het handig om altijd de instructies van de lint shaver te lezen voordat je begint.

Wat kun je allemaal verwijderen met een ontpluizer?

Ontpluizers zijn ontworpen om pluisjes en pillen te verwijderen. Je geeft zo je kledingstuk, meubels met stoffen bekleding en zelfs stoffen bankstellen een opfrisser. Vaak zijn elektrische ontpluizers niet geschikt om (dieren)haren te verwijderen. Handmatige pluizentondeuses zijn hier meestal wel voor geschikt.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.