Op zoek naar het beste merk harde schijf van 2024? Kies een van de onderstaande 5 uit!

Beste merk harde schijf
Afbeelding
Product
Western Digital Elements Portable - Externe Harde Schijf - 1TB
De Western Digital Elements Portable staat klaar om jou te ontzorgen als het om je bestanden, foto's filmpjes en Back-ups gaat. Je neemt de WD Elements Portable makkelijk mee dankzij het compacte formaat en verbinden gaat snel dankzij de USB 3.0 ondersteuning. De Western Digital Elements Portable in... Meer bij Bol.com »

Western Digital My Passport - Externe harde schijf - 5 TB Zwart
De My Passport is de perfecte harde schijf als je vaak onderweg bent. Deze externe harde schijf is nog kleiner en dunner dan zijn voorganger en weegt slechts 210 gram. Met behulp van de meegeleverde WD Discovery™ software activeer je wachtwoordbeveiliging, zodat je alles veilig kunt bewaren. Daarn... Meer bij Bol.com »

Seagate Expansion USB 3.0 - Externe Harde Schijf - 1 TB - Zwart
De Seagate® Expansion is een compacte, draagbare schijf die perfect is voor onderweg. U kunt direct extra opslagruimte toevoegen aan uw pc of Mac en grote bestanden meenemen als u op reis gaat. De installatie is heel eenvoudig: gewoon een USB-kabel aansluiten en u bent klaar. De schijf krijgt stroo... Meer bij Bol.com »

Seagate Basic externe harde schijf 2TB Zilver
Met de Seagate Basic Externe harde schijf breid je de oplsagcapiciteit van je computer gemakkelijk uit. Door de 2000 GB is er voldoende opslagruimte voor games, foto's, muziekcollecties en films. Ook is er een snelle toegang mogelijk naar veel gebruikte applicaties en bestanden. Daarnaast zal de sc... Meer bij Bol.com »

Mini externe harde schijf 2 TB - Mobiele draagbare externe opslag - Mobile portable extern storage drive - Geschikt voor Windows & Android op Laptop, PC en Telefoon - USB 3.1 Type C USB 3.1 Type A - USB 3.0 Micro - Zwart - 2TB
PLUG & PLAY!Dankzij een grote capaciteit van wel 2 Terrabyte kunt u snel gegevens overzetten zonder lang te hoeven wachten bij de overdracht van grote bestanden. Het formaat is lichtgewicht en plug-and-play, waardoor het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.Of u nu op kantoor bent of buiten, u... Meer bij Bol.com »

Seagate Game Drive - Externe Harde Schijf- Geschikt voor PS4 - 2TB
De Seagate Game-drive voor PlayStation 4 is een harde schijf exclusief ontworpen voor de PlayStation. Deze schijf biedt de oplossing voor wanneer de opslagcapaciteit van je PlayStation dat juist niet doet. Met zijn 2 TB beschik je over meer dan genoeg ruimte om al je (goede) games te bewaren. Deze g... Meer bij Bol.com »

Toshiba Canvio Basics 1TB - Externe harde schijf / Zwart
Met de Toshiba Canvio Basics zet je super snel bestanden over. Dit komt doordat de harde schijf beschikt over USB 3.0, waardoor je snel al je gegevens over hebt gezet. Ook werkt de Toshiba harde schijf met USB 2.0 aansluiting, zodat je het op elke computer kunt aansluiten.Toshiba designAl je bestand... Meer bij Bol.com »

Mini externe harde schijf 2 TB - Mobiele draagbare externe opslag - Mobile portable extern storage drive - Geschikt voor Windows & Android op Laptop, PC en Telefoon - USB 3.1 Type C USB 3.1 Type A - USB 3.0 Micro - Zilver - 2TB
PLUG & PLAY!Dankzij een grote capaciteit van wel 2 Terrabyte kunt u snel gegevens overzetten zonder lang te hoeven wachten bij de overdracht van grote bestanden. Het formaat is lichtgewicht en plug-and-play, waardoor het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.Of u nu op kantoor bent of buiten, u... Meer bij Bol.com »

Seagate Game Drive for Xbox - Externe Harde Schijf - 2TB
Haal nog meer uit je games met de Seagate Game Drive for Xbox. Deze schijf biedt 2TB opslagcapaciteit en het slanke en stijlvolle design sluit mooi aan bij de Xbox Series X, Xbox Series S en alle generaties van de Xbox One. Ideaal om je eigen gamebibliotheek te creëren en overal mee naartoe te neme... Meer bij Bol.com »

Toshiba Canvio Basics - 2 TB
Draag bestanden snel over met SuperSpeed USB 3.2 Gen 1 en sla tot 4 TB aan gegevens op de Canvio Basics externe harde schijven op. Deze apparaten zijn klaar voor gebruik met Microsoft Windows en vereisen geen software-installatie, dus het kan niet eenvoudiger om te beginnen met het opslaan van al uw... Meer bij Bol.com »

In het leven van de moderne mens is voldoende opslagcapaciteit onmisbaar. Je hebt bijvoorbeeld extra opslagcapaciteit nodig als je een back-up wil maken. Daarnaast hebben velen van ons extra opslagcapaciteit nodig om onze mediaverzamelingen of overige data op te slaan. Je kunt deze opgeslagen data vervolgens eenvoudig en veilig overal mee naartoe nemen. Tegenwoordig kun je kiezen voor verschillende opslagvormen. Denk maar aan interne en externe harde schijven, HDD’s en SSD’s. Je kunt dus het beste merk harde schijf uitkiezen aan de hand van de opslagvorm die jij nodig hebt. Wij helpen je graag in je zoektocht naar het beste merk harde schijf. Lees dus snel dit artikel en maak je keuze!

Beste merk harde schijf van 2024

Elke vorm van opslag die we hierboven hebben benoemd is handig. Het ligt dus aan jou om na te gaan welke vorm jij nodig hebt. Aan de hand daarvan kun je kiezen voor het beste merk harde schijf. We begrijpen dat er veel digitale opslagmogelijkheden beschikbaar zijn. Ook kun je kiezen voor diverse merken. Het kan hierdoor een uitdaging vormen om jouw ideale harde schijf uit te kiezen. Daarom helpen we je op weg. We zijn eerst voor je nagegaan welke harde schijven momenteel het best verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. In deze top 5 kom je zowel HDD’s als SSD’s tegen. We hebben er zelfs voor gezorgd dat er zowel interne als externe schijven in het lijstje voorkomen. Bovendien recenseren we elke variant. Zo kun je gemakkelijk het beste merk harde schijf voor jouw behoeften uitkiezen.

1. Crucial BX500 SSD 120GB 2.5” SATA III

Sommige personen vinden het handig om externe harde schijven te gebruiken. Dergelijke schijven zijn meestal plug & play schijven en hoeven niet geïnstalleerd te worden. Echter, je moet er steeds aan denken om deze schijven met je mee te nemen. Als je daarentegen een interne harde schijf installeert, dan heb je de schijf altijd bij je. Hij is namelijk geïnstalleerd in je computer. Is daarom een interne SSD ideaal voor jou? Moet hij bovendien een SSD van een bekend merk zijn? Dan is de Crucial BX500 SSD 120GB 2.5” SATA III wellicht ideaal voor jou. Dit is bovendien wellicht het beste merk harde schijf voor jou. Crucial is namelijk een bekend merk op het gebied van harde schijven.

Crucial BX500 SSD 120GB 2.5'' SATA III

De prestaties van deze schijf zorgen er ook voor dat dit wellicht het beste merk harde schijf voor jou is. We vertellen je nu over de prestaties van de Crucial BX500 SSD 120GB 2.5” SATA III. Deze SSD is een 2,5 inch SATA III variant met een capaciteit van 120 GB. Je kunt er dus veel bestanden op opslaan. Daarbij geniet je van snelle leessnelheden tot wel 540 Mb/s en schrijfsnelheden tot 500 Mb/s. Aan de hand van deze gegevens kun je afleiden dat de schijf goede prestaties neerzet. De fabrikant heeft bij het vervaardigen van deze schijf rekening gehouden met gebruiksgemak. Daarom wordt de SSD geleverd met clone software. Je kunt je pc of laptop dus gemakkelijk upgraden vanaf een harde schijf.

Eigenschappen van de Crucial BX500 SSD 120GB 2.5” SATA III:

 • De tools voor een eenvoudige installatie worden meegeleverd.
 • Doordat deze SSD grondig is getest is de schijf zeer betrouwbaar.
 • Het gaat hier om een 2,5 inch SSD met een capaciteit van 120 GB.
 • Als je deze schijf gebruikt, verhoog je het reactievermogen van het systeem.
 • Met deze SSD kun je de snelheid van een nieuwe computer krijgen zonder daadwerkelijk een nieuwe pc aan te schaffen.

2. Seagate Expansion Portable 1TB – Externe harde schijf / Zwart

In de bovenstaande recensie hebben we gesproken over zowel interne als externe harde schijven. Daarbij hebben we aangehaald dat externe harde schijven gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Ook gaat het daarbij vaak om plug & play modellen, waardoor een uitgebreide installatie niet nodig is. Wil jij op die manier gemakkelijk en snel extra opslagcapaciteit toevoegen aan je desktop of laptop? Dan is een externe harde schijf perfect voor jou. Maar wat is nou het beste merk harde schijf? Je kunt desgewenst kiezen voor een bekend merk zoals Seagate. Wij kennen een populaire externe harde schijf van dit merk. Hier verwijzen we naar de Seagate Expansion Portable 1TB – Externe harde schijf / Zwart.

Seagate Expansion Portable 1TB - Externe harde schijf Zwart

Aangezien Seagate een betrouwbaar merk is, is dit daarom wellicht het beste merk harde schijf voor jou. Zo heb je met de Seagate Expansion Portable 1TB – Externe harde schijf / Zwart snel en eenvoudig extra opslagcapaciteit. Om precies te zijn gaat het hier om 1 TB aan extra opslagcapaciteit. Dit betekent dat je gemakkelijk een back-up kunt maken van al je persoonlijke foto’s, muziek of video’s. De schijf heeft zelfs een USB 3.0 aansluiting, waardoor de bestandsoverdracht razendsnel plaatsvindt. Je gebruikt dezelfde aansluiting ook voor voeding. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een externe stroomadapter. Maak dus bijvoorbeeld in de bus of tram gemakkelijk een back-up van je bestanden!

Eigenschappen van de Seagate Expansion Portable 1TB – Externe harde schijf / Zwart:

 • Deze schijf is compatibel met de PlayStation 4.
 • Bij deze HDD is er geen externe stroomadapter nodig.
 • Hij heeft een compact formaat, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen.
 • Dankzij de USB 3.0-connectiviteit is een snelle bestandsoverdracht mogelijk.
 • Houd er rekening mee dat deze schijf niet standaard is geformatteerd voor Mac.

3. WD Blue WD10EZEX, 1TB – Interne harde schijf

Intussen weet je dat er verschillende soorten harde schijven zijn. Zo kun je kiezen voor een HDD of een SSD. Deze schijven zijn beschikbaar als interne en externe modellen. Tegenwoordig gebruiken veel personen zowel interne als externe schijven. De interne varianten zijn nodig om ervoor te zorgen dat je computer of laptop goed werkt. Als je daarnaast extra opslag nodig hebt, dan gebruik je een externe schijf. Wil je gewoon dat je computer sneller functioneert door een interne HDD te installeren? Moet deze interne schijf van het beste merk harde schijf zijn? Dan is Western Digital een goed alternatief. Deze fabrikant vervaardigt al jaren duurzame harde schijven. Eén daarvan is de WD Blue WD10EZEX, 1TB – Interne harde schijf.

WD Blue WD10EZEX, 1TB - Interne harde schijf

Het gaat hier om een Western Digital schijf, dus wellicht het beste merk harde schijf voor jou. De WD Blue WD10EZEX, 1TB – Interne harde schijf stelt ook niet teleur. Je geeft je pc-opslag namelijk een boost met deze harde schijf. Hij is speciaal ontwikkeld voor desktops en All-In-One-pc’s. Wil je bovendien meer snelheid? Dan heb je de mogelijkheid om deze HDD te combineren met een SSD. Zo krijg je nog snellere toegang tot je gegevens. Bij het vervaardigen van harde schijven houdt de fabrikant rekening met duurzaamheid. Dat is immers waar de schijven van dit merk bekend om zijn. Je kunt dus met deze harde schijf je media gemakkelijk afhandelen. Ook kun je probleemloos back-ups maken of een kopie van je gegevens maken.

Eigenschappen van de WD Blue WD10EZEX, 1TB – Interne harde schijf:

 • Met deze interne HDD kun je je pc-opslag een boost geven.
 • Deze schijf is speciaal ontwikkeld voor desktops en All-In-One-pc’s.
 • Op deze 1 TB interne harde schijf geeft de fabrikant je een garantie van 2 jaar.
 • Desgewenst kun je deze harde schijf combineren met een SSD voor een snelle toegang tot je gegevens.

4. Samsung T5 500GB Externe SSD – Blauw

Tegenwoordig gebruiken velen van ons meer dan 1 computer. Zo hebben we een persoonlijke desktop of laptop thuis. Op kantoor maken we echter ook gebruik van een computer. Soms is het nodig om werk thuis af te ronden. In dergelijke gevallen is een externe harde schijf zeer handig. Je neemt deze schijf namelijk overal mee naartoe. Wanneer je de data wil overbrengen naar je persoonlijke computer, dan sla je deze gerust op de externe schijf op. Vervolgens breng je de data over op je persoonlijke computer voor verdere verwerking. Nadat je aan het project hebt gewerkt, herhaal je het proces. Je zet nu de geüpdatet data op de externe harde schijf en neemt deze mee naar het werk. Wil je optimale snelheid? Dan is het beste merk harde schijf voor jou wellicht een externe SSD. Wij kennen een top variant namelijk de  Samsung T5 500GB Externe SSD – Blauw.

Samsung T5 500GB Externe SSD - Blauw

Er wordt niet zomaar gezegd dat dit wellicht het beste merk harde schijf voor jou is. Als je de Samsung T5 500GB Externe SSD – Blauw gebruikt, kun je namelijk data op hoge snelheid overschrijven. Hierbij gaat het om snelheden tot 540 Mb/s. Je kunt dus in een handomdraai veel data overschrijven. Bovendien is deze SSD zeer handig. Hij is namelijk even groot als een visitekaartje. Hierdoor neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. Zet hem bijvoorbeeld in je broekzak of in een vakje van je tas. Je hoeft je bij het vervoeren van deze schijf geen zorgen te maken om verlies van data. Er zijn in deze schijf namelijk geen bewegende onderdelen. Hierdoor is deze SSD schokbestendiger dan een reguliere externe harde schijf.

Eigenschappen van de Samsung T5 500GB Externe SSD – Blauw:

 • Hij is zo klein als een visitekaartje, weegt slechts 54 gram en kan tegen een stootje.
 • Met V-NAND geheugen en een USB-C aansluiting kun je rekenen op een hoge snelheid.
 • Deze SSD komt met optionele password beveiliging om je data veilig te houden voor ongewenste bezoekers.
 • Desgewenst kun je voor je smartphone of tablet een app downloaden om deze schijf ook daarop aan te sluiten.
 • Vanuit de fabriek is deze schijf NTFS geformatteerd, maar hij kan geformatteerd worden voor gebruik met zowel Windows als Mac.

5. Kingston A400 – Interne SSD – 240 GB

Als je de bovenstaande recensies hebt gelezen, dan heb je gezien welke voordelen SSD’s en HDD’s met zich meebrengen. Over het algemeen zijn SSD’s sneller dan HDD’s. Bovendien heb je veel bewegingsvrijheid met een externe schijf. Echter, de interne schijven kunnen de prestaties van je computer aanzienlijk verbeteren. Is daarom het beste merk harde schijf voor jou een interne SSD van een bekend merk? Dan kun je kiezen voor de Kingston A400 – Interne SSD – 240 GB. Kingston is een bekend merk op het gebied van computeropslag. Bovendien is dit merk zeer betrouwbaar. Daarom is dit wellicht het beste merk harde schijf voor jou. Aangezien je het liefst een interne SSD wil hebben, is de A400 wellicht perfect voor jou.

Kingston A400 - Interne SSD - 240 GB

De Kingston A400 – Interne SSD – 240 GB staat bekent om ongelooflijke snelheden plus rotsvaste betrouwbaarheid. Het is daarom niet verbazingwekkend dat hij de reactiesnelheid van je bestaande systeem drastisch kan verbeteren. Geniet met deze schijf dus van ongelooflijke opstart-, laad- en overdrachtstijden. De SSD wordt ondersteund door de laatste generatie controller met snelheden tot wel 500 Mb/s voor lezen en 450 Mb/s voor schrijven. In vergelijking met traditionele harde schijven is deze schijf dus 10x sneller. Je kunt bovendien rekenen op hogere prestaties, uiterst responsieve multitasking en gewoon een sneller systeem. De schijf bevat daarnaast geen bewegende onderdelen. Hierdoor is het minder waarschijnlijk dat er storingen zullen optreden. De SSD is zelfs koeler en stiller en zijn schok- en trilbestendigheid maakt hem ideaal voor notebooks en andere mobiele computers.

Eigenschappen van de Kingston A400 – Interne SSD – 240 GB:

 • In vergelijking met andere harde schijven is hij betrouwbaarder en duurzamer.
 • Als je deze schijf installeert kun je rekenen op snelle opstart-, laad- en overdrachtstijden.
 • Hij is speciaal gemaakt voor gebruik in desktops en notebooks en is niet bedoeld voor server-omgevingen.
 • Met deze schijf heb je meerdere capaciteiten met ruimte voor applicaties of een vervanging voor harde schijven.
 • Aangezien hij een opslagcapaciteit van 240 GB heeft, heb je genoeg ruimte voor diverse applicaties, video’s/foto’s en andere belangrijke documenten.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.