Zoek je naar de beste jumpstarter van 2024? Hier vind je hem!

Beste jumpstarter
Afbeelding
Product
Carpoint Jumpstarter 12V/7AH 2in1 LED 250A
Carpoint 12 Volt/7 Ampère jumpstarter 2in1. Start 12 Volt voertuigen zonder gebruik te maken van een ander voertuig of netstroom. Starthulp met een vermogen van 250 Ampère. Laden van de jumpstarter met de meegeleverde adapters op 230 of 12 Volt. Meter geeft de laadstatus van de accu weer met kleur... Meer bij Bol.com »

Strex 12V Jumpstarter voor Auto - 1000A / 18.000 mAh - 4-in-1 Starthulp met Powerbank, LED Zaklamp en SOS Noodlicht - In Opbergkoffer
Met de 4-in-1 jumpstarter van Strex sta jij nooit meer met een lege accu. Is de accu van de auto, motor, scooter, boot of vrachtwagen namelijk leeg? Dan start je deze eenvoudig, veilig én snel met de startbooster! Het is een jumpstarter, powerbank, zaklamp en SOS-noodlamp in één met een capacitei... Meer bij Bol.com »

Quipted 12V Jumpstarter voor auto - 7-in-1 Starthulp - 1000A - Incl Powerbank, LED Zaklamp, SOS Noodlicht, lifehammer, Kompas en Opbergcase
Op zoek naar een betrouwbare en krachtige jumpstarter om ervoor te zorgen dat je nooit meer gestrand raakt met een lege accu? Dan is de Quipted 7-in-1 jumpstarter de perfecte keuze voor jou! Met een indrukwekkende startstroom van 500 A en een piekstroom van 1000A, kan deze jumpstarter moeiteloos al ... Meer bij Bol.com »

Beyond Power 12V Jumpstarter - 800A / 28.000 mAh - 6-in-1 Startkabels met Powerbank, Starthulp voor auto's, LED Zaklamp en SOS Noodlicht
High Power Jumpstarter 6-in-1 - Betrouwbare draagbare kracht voor elke situatie! Ontdek de ultieme oplossing voor noodsituaties onderweg met de Beyond Ideal High Power Jumpstarter 6-in-1. Met een indrukwekkende 800 ampère startstroom en een krachtige 28.000 mAh-batterij, biedt deze jumpstarter de b... Meer bij Bol.com »

Auronic Jumpstarter - 12V - 600A - 7200 mAh - LED-lamp - Rood/Zwart
Liever het zekere voor het onzekere nemen? Met de jumpstarter van Auronic ga je zonder zorgen de weg op! De draagbare powerbank neemt weinig ruimte in en is gemakkelijk op te laden via USB. IP66 waterdicht, LED zaklamp en SOS stroboscope, inclusief carrycase en ook te gebruiken als powerbank! Jouw ... Meer bij Bol.com »

VERTREX VT-23 Jumpstarter voor Auto 600A - Powerbank - Startkabels - Starthulp - Jumpstarters
Ga zorgeloos op pad! Wees verzekerd van 30 keer starten en een handige powerbank die jij overal mee naar toeneemt. Zorg dat je de ongemakkelijke startmomenten voor bent en krijg je voertuig overal direct aan de praat. Wees niet afhankelijk van voorbijgangers en een set startkabels. Met de Vertrex ju... Meer bij Bol.com »

Sanbo X12 Jumpstarter voor auto 12V - Grijs - Incl. 3 in 1 Oplaadkabel voor alle toestellen toegankelijk - 600A / 16.000mAh Batterij – 4-in-1 Starthulp met Powerbank - Jumpstarters
Wil je altijd voorbereid zijn in geval van nood? De autolampen per ongeluk aan laten staan? Of is de accu van je laptop/smartphone leeg? De multifunctionele Sanbo X12 Pro Jumpstarter zorgt ervoor dat je altijd voorbereid bent! De portable powerbank is eenvoudig op te laden via USB en neemt weinig ru... Meer bij Bol.com »

NOCO Genius GB40 Jumpstarter - Starthulp - 1000A - 12V
NOCO Genius GB40 Jumpstarter - Starthulp - 1000A - 12V De NOCO GB40 is een lichte, krachtige en gemakkelijk te bedienen 12V powerbank en jumpstarter in één. De GB40 start met gemak een auto, motorfiets, boot of zelfs een kleine vrachtauto of camper. Met de startbooster functie kan deze zelfs diese... Meer bij Bol.com »

Nitel 12V Jumpstarter - 20.000mAh/2000A - 6-in-1 Starthulp - met Powerbank, LED Zaklamp, SOS Noodlicht, Kompas en Opbergcase
Ga veilig op reis en vermijd onnodige risico's met de Nitel 6-in-1 jumpstarter. Het start benzine- en dieselmotoren tot respectievelijk 6.0L en 4.0L, en is handig voor voertuigen zoals auto's, boten, motoren, scooters, tractoren en caravans. Dit nieuwe model is multifunctioneel met een capaciteit va... Meer bij Bol.com »

Powerplus POWE80090 Energiestation - Jumpstarter - Max .17 bar - Geschikt voor lichtere auto's (tot 1.600cc)
Powerplus POWE80090 Energiestation 4-in-1 Draagbare en handige energie verzorging voor gelijk- stroom verbruikers. Door zijn gelijkspanning uitgang is dit apparaat uitermate geschikt als voeding voor: radio, tv, laptop, mobiele telefoon enz. Bovendien geschikt als starthulp bij slecht startende au... Meer bij Bol.com »

Lees deze koopgids en ontdek hoe je de beste jumpstarter in 2024 uitkiest!

Met een jumpstarter kun je op een snelle en veilige manier de motor van je auto herstarten. Zo’n apparaat is daarom zeer belangrijk voor personen die veel onderweg zijn met de auto. Dit vooral als je met de auto op vakantie gaat en je een lange reis voor de boeg hebt. Je wil natuurlijk niet op een onbekend gebied met pech langs de kant van de weg komen te staan. Dit wil je sowieso niet wanneer je een land niet goed kent of je de taal niet machtig bent. Daarom ben je nu op zoek naar de beste jumpstarter van dit moment. Wij helpen je op weg. In deze koopgids laten we je zien waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van een nieuwe startbooster.

Het voltage en type accu

Een jumpstarter gebruik je om de accu van je auto op te laden. Daarom is het belangrijk dat de startbooster beschikt over hetzelfde voltage als de accu van je voertuig. Zo gebruik je bijvoorbeeld een 12 volt starthulp om een 12 volt accu op te starten. Daarentegen heb je ook een 24V startbooster nodig om een 24V accu op te laden. Gebruik je een jumpstarter met een ander voltage, dan kan er kortsluiting ontstaan in de accu.

Verder zorg je ervoor dat de jumpstarter geschikt is voor het type accu van je voertuig. Denk er bijvoorbeeld over na of je een loodzuur (lood, gel en AGM) of lithium accu gebruikt in je voertuig. Daarna houd je er rekening mee dat de meeste jumpstarters slechts geschikt zijn voor gel-, AGM- en loodaccu’s. Er zijn echter ook speciale lithium accuboosters. Door het juiste type aan te schaffen, zorg je ervoor dat het apparaat optimaal werkt. Zou je namelijk een loodzuur jumpstarter gebruiken om een lithium accu op te laden, dan zal de jumpstarter niet werken.

Het startvermogen van zowel de jumpstarter als het voertuig

Verder bekijk je het startvermogen van de jumpstarter en het voertuig dat je gebruikt. Het startvermogen van de jumpstarter wordt in Ampère (A) aangegeven. Echter, het vermogen van een voertuig wordt in PK aangegeven. Hierbij is het handig te weten dat een voertuig met een hogere PK een jumpstarter met meer Ampère nodig heeft. De reden waarom er naar het PK van een voertuig gekeken wordt, is eenvoudig. Een voertuig met een hoge PK heeft meestal ook een grote of zware motor. Het kost dus meer energie om zo’n grote motor op te starten. Hierdoor heb je ook een jumpstarter met meer vermogen nodig. Eventueel zou je het benodigde startvermogen van een jumpstarter kunnen vergelijken met het aantal PK van een voertuig. Hierbij houd je er rekening mee dat er duizenden verschillende motoren zijn met verschillende eigenschappen. Je controleert dus afzonderlijk of de jumpstarter geschikt is voor je voertuig.

De beveiliging

Het volgende waar je naar kijkt, is de beveiliging. Dat is overigens een goed idee bij alle apparaten die stroom gebruiken. Je wil immers op een veilige manier gebruikmaken van het desbetreffende apparaat. Ook is het belangrijk om het apparaat zelf te beschermen tegen schade. Houd er rekening mee dat de meeste jumpstarters zijn beschermd tegen kortsluiting. Dit betekent dat het toestel automatisch uitschakelt bij overspanning. Je komt dus niet tot het punt waar het apparaat kan kortsluiten en eventueel beschadigd raakt. Verder is het fijn te weten dat bepaalde jumpstarters ook zijn beschermd tegen schade door een verkeerde aansluiting. Als je zo’n apparaat verkeerd aansluit, werkt hij niet. Op die manier raakt het apparaat niet per ongeluk beschadigd. Je loopt zelf ook geen risico op schokken. Pas wanneer het apparaat correct is aangesloten, geeft hij een boost aan je motor.

Er zijn verder ook jumpstarters die beschikken over beveiliging tegen omgekeerde polariteit. Daarom wordt aanbevolen om niet voor de goedkoopste jumpstarter te kiezen. Meestal zijn de goedkope modellen namelijk minder beveiligd dan de wat duurdere modellen.

De aansluitingen en eventuele extraatjes

Nu daar je weet op welke belangrijke zaken je kunt letten, is het fijn te weten dat er ook extraatjes kunnen zijn. Zo beschikken de meeste portable jumpstarters over een kabel om het apparaat op 230V of 12V aan te sluiten. Je kunt de accu van de jumpstarter op die manier na gebruik opnieuw opladen via de sigarettenaansteker van je auto. Ook de 230V jumpstarters beschikken over een kabel. Zo sluit je het apparaat aan op het stopcontact zodat je het kunt gebruiken. Er zijn daarnaast ook mobiele jumpstarters die je als een soort powerbank kunt gebruiken. Je gebruikt het apparaat dan om andere mobiele apparaten op te laden. Het toestel beschikt in dergelijke gevallen over nuttige aansluitingen, zoals USB. Er worden vaak ook verschillende kabels meegeleverd om je laptop of telefoon te kunnen aansluiten.

Andere startboosters beschikken over een krachtige ledlamp die je kunt gebruiken om je auto of de omgeving te verlichten. Dit is vooral handig wanneer je ’s nachts of in de vroege ochtend tijdens de winter een boost moet geven aan je voertuig. Het is verder belangrijk dat de startbooster een stevige behuizing heeft. Hierdoor kan het apparaat tegen een stootje. Het formaat van de jumpstarter kan ook een rol spelen. Je neemt een compact model immers gemakkelijker mee dan een groot model.

Beste jumpstarter van 2024

De meesten van ons proberen voorbereid te zijn op vervelende situaties. Daarom treffen we voorzorgsmaatregelen. Soms zijn de maatregelen die we treffen echter niet toereikend. Denk er bijvoorbeeld aan dat de accu van je auto leegloopt. Je hebt dan wel startkabels bij je, maar toevallig komt er niemand langs die je kan helpen. In een dergelijke situatie zou je enorm balen. Daarom is het wellicht handig om een jumpstarter of accubooster aan te schaffen. Dit is namelijk een draagbare accu met ingebouwde startkabels. Je hebt op die manier niemand nodig om je te helpen wanneer de accu van je auto leegloopt. Met sommige varianten kun je zelfs kleine vrachtwagens en motoren een booster geven. Wil je graag de beste jumpstarter kopen? Dan ben je hier op het juiste adres. We vertellen je in dit artikel namelijk over top varianten. Zo kies je zelf de beste jumpstarter voor jouw behoeften uit.

Je hebt gezien dat je met een startbooster rustig je weg kunt vervolgen zonder anderen lastig te vallen. Ook heb je gezien waar een dergelijke accubooster voor gebruikt wordt. Doordat er verschillende varianten zijn, kan het echter moeilijk zijn om de beste jumpstarter uit te kiezen. Daarom helpen we je op weg. We zijn nagegaan welke boosters het best verkocht worden. Aan de hand van deze lijst hebben we een top 5 samengesteld. We recenseren daarbij elke variant afzonderlijk. Op die manier kun je een vergelijking maken. Zo kies je gemakkelijk de beste jumpstarter voor jouw behoeften uit. Aarzel dus niet, lees het artikel en vergelijk de verschillende modellen!

1. Hofftech Acculader 6 en 12 volt accu’s

In de inleiding hebben we gesproken over verschillende soorten accuboosters. Daarbij hebben we aangehaald dat je sommige varianten ook kunt gebruiken om motoren of vrachtwagens te starten. Wist je dat je bepaalde startboosters ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld boten en grasmaaiers te starten? Aan de hand van wat je met de acculader wil doen, kies je dus voor een gepaste variant. Moet de beste jumpstarter voor jou gebruikt kunnen worden om auto’s, boten of motoren te starten? Dan kennen we de ideale variant voor jou, namelijk de Hofftech Acculader 6 en 12 volt accu’s. Dit model is de beste jumpstarter voor jou, omdat hij multifunctioneel is. Zo kun je er zowel 6 als 12 volt accu’s mee opladen of starten. Hij is hierdoor geschikt om je auto, boot of zelfs motor op te laden.

Hofftech Acculader 6 en 12 volt accu’s

Je kunt de Hofftech Acculader 6 en 12 volt accu’s gemakkelijk aansluiten op de desbetreffende accu. De klemmen voor het koppelen van de accu op de acculader worden namelijk meegeleverd. Wanneer de accu is aangesloten, kies je met de schakelaar tussen de juiste instellingen. Daarbij selecteer je of het gaat om een 6 of 12 volt accu. De lader levert een maximale laadstroom van 6 Ampère. Hij heeft zelfs een snellaadfunctie, waardoor je een voertuig razendsnel weer kunt starten. Nadat je de starter hebt gebruikt, is het handig als je hem weer oplaadt. Op die manier ben je voorbereid op een toekomstige laadbeurt. Het duurt zo’n 3 tot 4 uur om de accu volledig op te laden. LED-indicators laten je zien hoe ver de accu is opgeladen.

Eigenschappen van de Hofftech Acculader 6 en 12 volt accu’s:

 • Als de accu vol is, schakelt de starter automatisch uit.
 • Dit model is geschikt voor het opladen van zowel 6 als 12 volt accu’s.
 • Er is gezorgd voor een snellaadfunctie, waardoor je een voertuig snel weer kunt starten.
 • Hij is veilig in gebruik dankzij de kortsluitings-, oververhittings- en overspanningsbeveiliging.
 • Deze acculader is elektronisch beveiligd tegen gebruikersfouten en overladen is niet mogelijk.
 • Je kunt hem eenvoudig aansluiten op de desbetreffende accu, want de benodigde klemmen worden meegeleverd.

2. DBPOWER Jumpstarter – Starthulp – Powerbank – Draagtas

Als je op zoek gaat naar een nieuwe startbooster, dan kun je op diverse zaken letten. Denk er maar aan dat je verschillende voertuigen kunt opladen met bepaalde starters. Sommige varianten kun je zelfs gebruiken onder extreme weersomstandigheden. Is de beste jumpstarter voor jou een dergelijk model dat je onder extreme weersomstandigheden kunt gebruiken? Dan raden wij de DBPOWER Jumpstarter – Starthulp – Powerbank – Draagtas aan. Dit model is voor jou wellicht de beste jumpstarter. Hij is namelijk compact, draagbaar en toch multifunctioneel. Zo kun je dit model gebruiken om je motor tot 30 keer opnieuw op te starten. Daarnaast kun je hem ook op andere manieren gebruiken. Hij kan zelfs worden gebruikt onder extreme weersomstandigheden van -20 tot 60 graden Celsius. Dit model laat je dus niet zomaar in de steek.

DBPOWER Jumpstarter - Starthulp - Powerbank - Draagtas

We hebben het gehad over de mogelijkheden die deze accubooster met zich meebrengt. Daarbij hebben we aangehaald dat je hem gebruikt om je voertuig te starten. De DBPOWER Jumpstarter – Starthulp – Powerbank – Draagtas kun je echter ook gebruiken als powerbank en zaklamp. Hij heeft namelijk een LED flashlight met maar liefst drie verschillende standen. Dat de starter compact is, weet je inmiddels. Hij is slechts 21 x 14 x 9 cm groot. Dit betekent dat je hem gemakkelijk in je dashboard of kofferbak kunt bewaren. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken dat hij beschadigt. Je krijgt er namelijk een stevige draagtas bij, waar je de booster in opbergt om hem te beschermen. De startbooster is enorm krachtig. Hij heeft namelijk een piekvermogen van 1000A. Hierdoor kun je hem gebruiken om 7.0 liter benzine- en 5.5 liter dieselmotoren op te starten.

Eigenschappen van de DBPOWER Jumpstarter – Starthulp – Powerbank – Draagtas:

 • Hij is in staat 7.0 liter benzine- en 5.5 liter dieselmotoren op te laden.
 • Dankzij het compacte formaat berg je hem gemakkelijk op in je dashboard of kofferbak.
 • Behalve voor het opladen van accu’s kun je hem ook gebruiken als powerbank en als flashlight.
 • Met een capaciteit van 12800 mAh kan hij gebruikt worden om voertuigen zo’n 30 keer te starten.
 • Ook bij extreme weersomstandigheden van tussen de -20 en 60 graden Celsius functioneert hij optimaal.
 • Je kunt er onder andere auto’s, motoren, scooters, vrachtwagens, boten, grasmaaiers en sneeuwscooters mee opladen.

3. Carpoint Jumpstarter met Compressor

Als je de bovenstaande recensies hebt gelezen, dan heb je gezien dat sommige accuboosters meer mogelijkheden hebben dan andere modellen. Je hebt tevens gezien dat het handig is om te letten op het voltage dat de booster kan opladen. Sommige startboosters kun je namelijk gebruiken voor 12 volt accu’s en andere varianten voor 6 én 12 volt accu’s. Moet de beste jumpstarter voor jou gebruikt kunnen worden om 12 volt voertuigen zoals auto’s en grasmaaiers op te laden? Dan is de Carpoint Jumpstarter met Compressor wellicht de beste jumpstarter voor jou. Deze startbooster is multifunctioneel. Zo is hij niet alleen een startbooster, maar ook een compressor. Je gebruikt hem om 12 volt voertuigen zoals auto’s, motoren, grasmaaiers en jetski’s op te laden.

Carpoint Jumpstarter met Compressor

Met de Carpoint Jumpstarter met Compressor kun je motoren met een vermogen tot ongeveer 80Pk in assistentie starten. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de restcapaciteit van de accu in het voertuig ook helpt. Aan de zijkant van het apparaat is er een sigarettenaansteker. Deze kun je gebruiken als 12 volt ingang voor accessoires die je met een sigarettenaansteker kunt aansluiten. Dit is onder andere handig wanneer je op vakantie gaat, tijdens kluswerkzaamheden of tijdens een dagje uit. De accubooster heeft een startvermogen van 250A en een piekvermogen van zo’n 500A. Je kunt dus probleemloos diverse accu’s meermalen achtereen starten. Zelfs in het donker hoef je niet te vrezen. Je voert namelijk ook gewoon een starthulp uit met de ledlamp aan de voorkant van de startbooster. LED-lampjes aan de voorzijde van het apparaat geven de laadstatus van de booster aan.

Eigenschappen van de Carpoint Jumpstarter met Compressor:

 • Er is gezorgd voor een handige sigarettenaansteker aan de zijkant van het apparaat.
 • Aan de voorzijde van het apparaat zijn er LED’s die de laadstatus van de booster aangeven.
 • Je kunt met deze starter auto’s, grasmaaiers, motoren, jetski’s en dergelijke voertuigen starten.
 • Het gaat hier om een startbooster en compressor in een, die geschikt is voor 12 volt voertuigen.
 • In het donker kun je probleemloos een starthulp uitvoeren dankzij de ledlamp aan de voorzijde van de booster.

4. Blue Premium – Jumpstarter – Acculader – Powerbank

Als je gaat reizen, dan is het ’t beste om geen risico’s te nemen. Je hebt namelijk niet overal kennissen of familieleden die je kunnen helpen. Daarom is het, vooral bij autovakanties, handig om een startbooster bij je te hebben. Welke variant past het beste bij jou? Misschien is het een model met een zaklamp en een SOS-stroboscope. Klinkt een dergelijk model als de beste jumpstarter voor jou? Kies dan voor de Blue Premium – Jumpstarter – Acculader – Powerbank. Dit model is wellicht de beste jumpstarter voor jou. Hij zorgt er namelijk voor dat je je nergens meer druk om hoeft te maken. Zo gaat het hier om een compacte, maar stevige accubooster. Hij is voorzien van een LED-zaklamp én een SOS-stroboscope.

Blue Premium - Jumpstarter - Acculader - Powerbank

De Blue Premium – Jumpstarter – Acculader – Powerbank is een krachtig apparaat. Je kunt hem bovendien ook gebruiken als powerbank om je gadgets te ondersteunen. Bij de tweede acculader die we hebben gerecenseerd, hebben we je verteld dat er een draagtas wordt meegeleverd. Dat is ook het geval bij dit model. Alleen gaat het hier om een opbergcase. In deze case kun je het apparaat veilig opbergen en gemakkelijk meenemen. Ook op andere vlakken is deze acculader een topper. Zo is hij sterk en waterdicht. Doordat hij een stevige behuizing heeft, kan hij tegen een stootje. Hij is zelfs regenbestendig. Hij blijft functioneren bij extreme temperaturen van -20 tot 60 graden Celsius!

Eigenschappen van de Blue Premium – Jumpstarter – Acculader – Powerbank:

 • Opstarten kan tot 15x, want hij heeft een 12.000 mAh Li-Polymer accu.
 • Dit stevige en waterdichte model beschikt over een LED-zaklamp met SOS.
 • Je kunt er benzinemotoren tot 5.5 liter en dieselmotoren tot 3.0 liter mee starten.
 • Desgewenst kun je hem ook gebruiken als powerbank met een universele USB-kabel.
 • Hij kan gebruikt worden voor het starten van een auto, boot, transportbusje, scooter, motor, enzovoorts.
 • Dankzij het compacte formaat en de handige opbergcase kun je deze startbooster gemakkelijk meenemen.
 • Deze starter is voorzien van polariteitsbeveiliging waardoor oververhitting en kortsluiting niet kunnen plaatsvinden.
 • Uit veiligheid levert hij een beperkte laadspanning, waardoor de risico’s van overladen en hoge spanning zijn uitgesloten.

5. Black+Decker Jumpstarter & Compressor Vg11 (12v 450a)

We hebben nu vier van de vijf beste acculaders van dit moment gerecenseerd. Je hebt gezien dat sommige varianten een recht-toe-recht-aan aanpak hebben. Andere modellen zijn daarentegen multifunctioneel en komen in allerlei situaties van pas. Je beslist dus aan de hand van jouw persoonlijke behoeften welk model het beste bij je past. Is volgens jou de beste jumpstarter een multifunctioneel model, dat je ook als luchtcompressor kunt gebruiken? Dan raden we de Black+Decker Jumpstarter & Compressor Vg11 (12v 450a) aan. Deze starter is voor jou wellicht de beste jumpstarter. Hij is namelijk multifunctioneel, waardoor hij in allerlei situaties van pas komt. Dit model is behalve een acculader ook nog een power station en een luchtcompressor. De mogelijkheden die hij met zich meebrengt zijn dus eindeloos.

Black+Decker Jumpstarter & Compressor Vg11 (12v 450a)

Je gebruikt de Black+Decker Jumpstarter & Compressor Vg11 (12v 450a) om diverse voertuigen met een 12 volt accu te starten. Zo kun je hem gebruiken voor het starten van personenauto’s, motoren, ATV’s oftewel quads, vaartuigen en bedrijfswagens. Je blijft dus onafhankelijk en kunt je voertuig starten zonder hulp van een ander voertuig. Voor het opladen van de interne accu van de startbooster maak je gebruik van het 230V-elektriciteitsnet. Je kunt hem echter ook opladen via de 12 volt sigarettenaansteker van het voertuig. Mocht je per ongeluk de klemmen verkeerdom aansluiten, dan hoef je niet te vrezen. Het apparaat herkent namelijk tegengestelde polariteit en waarschuwt je met een alarm. Desgewenst kun je de starter via de USB-oplaadpoort gebruiken als oplader voor een laptop of telefoon. Een dergelijk power station is zeker handig voor op vakantie of onderweg. Je gebruikt de luchtcompressor daarentegen om autobanden of sportuitrusting op te blazen.

Eigenschappen van de Black+Decker Jumpstarter & Compressor Vg11 (12v 450a):

 • Zijn bijgeleverde adapter heeft een lengte van ongeveer 175 cm.
 • Geïntegreerd werklicht helpt je als je in het donker hulp nodig hebt.
 • Je kunt er een breed scala aan voertuigen mee starten met een 12 volt accu.
 • Via de USB-oplaadpoort kun je dit apparaat inzetten als oplaadpunt voor bijvoorbeeld een laptop of telefoon.
 • Hij herkent tegengestelde polariteit en waarschuwt je met een alarm als je de klemmen verkeerdom hebt aangesloten.
 • Autobanden of sportuitrusting kun je eenvoudig opblazen met de luchtcompressor en het metertje op het apparaat geeft de luchtdruk aan.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om elke jumpstarter te gebruiken voor mijn auto?

In principe kunnen alle jumpstarters de batterij van een personenauto opladen tot deze bruikbaar is Echter, heb je een auto met een snellere motor, dan kijk je wel eerst naar het vermogen van de jumpstarter. Meestal heb je genoeg aan een jumpstarter van 350 A. Maar als je een krachtiger model wil hebben, dan is 500 A waarschijnlijk beter.

Waarom heb ik een lege accu?

Er zijn verschillende redenen waarom de accu van je auto leeg kan lopen. De meest voorkomende reden is echter dat je bent vergeten om de lichten uit te zetten. Het aan laten staan van de radio komt ook vaak voor. Echter, een lege accu kan ook komen door slijtage. Een accu gaat namelijk ongeveer 4 tot 6 jaar mee. Is de capaciteit minder dan 80%, dan moet je de accu vervangen.

Is er een verschil tussen een jumpstarter, accustarter, startbooster en starthulp?

Nee, het gaat allemaal om hetzelfde. Er bestaat namelijk niet echt een standaard woord voor zo’n apparaat. Hoe je het apparaat ook noemt, hij zorgt ervoor dat een lege accu weer tot leven gebracht wordt. Dit doet hij middels een startboost.

Heeft een jumpstarter ook andere gebruiksmogelijkheden?

Soms wel. De nieuwe generatie jumpstarters kun je namelijk ook gebruiken voor andere doeleinden. Denk er maar aan dat je het apparaat als powerbank gebruikt. Hierbij laad je je laptop of smartphone op aan de jumpstarter via een USB-kabel. Er zijn daarnaast ook jumpstarters met een ingebouwd LED-licht. Deze modellen gebruik je goed als zaklamp.

Hoe vaak kan ik mijn jumpstarter opladen?

Als je het apparaat niet hebt gebruikt, kun je hem om de 3 maanden opladen. Je verlengt zo de levensduur van het apparaat en voorkomt dat je hem niet kunt gebruiken wanneer je pech hebt. Bij intensief gebruik is het echter belangrijk om het apparaat na gebruik op te laden.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.