Je vindt hier de beste huistelefoon van 2024 door de top 5 te vergelijken!

Beste huistelefoon

Waarop let je bij de aanschaf van de beste huistelefoon van 2024?

Afbeelding
Product
Gigaset AL220A Duo v2 - Duo DECT telefoon met antwoordapparaat - Zwart
Ontdek de vernieuwde en verbeterde Gigaset AL220A V2: een betrouwbaar draadloos telefoontoestel met geïntegreerd antwoordapparaat met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Het antwoordapparaat heeft een opnametijd van 25 minuten en slaat alle inkomende gesprekken voor je op terwijl je afwezig... Meer bij Bol.com »

Jabra SPEAK 510 MS
Maak van iedere ruimte een conferentiezaalVerhoog productiviteit en blijf waar u ook bent gefocust, met de Jabra Speakâ„¢ 510, een draagbare speakerphone waarmee u letterlijk elke ruimte kunt veranderen in een vergaderzaal. Geniet van uitstekende geluidskwaliteit en een plug-en-play-oplossing di... Meer bij Bol.com »

Gigaset CL390A - Duo Dect telefoon - Met antwoordapparaat - Ergonomisch design - duidelijk contrast - - Grijs
De design phone - helemaal naar je stijl in de woonkamer. - Losse basis met geïtegreerde antwoordapparaat met opname tijd van 20 minuten. - Grote, lichtgevend zwart wit displau met hoge contrasten. - 2 geluidsprofielen voor hoge en lage tonen - Jumbo modus voor menu - Telefoonboek voor 150 nummers ... Meer bij Bol.com »

BigTel1502S BNL Senioren draadloze duo huistelefoon voor de vaste lijn | Extra handset | Luide oproeptonen | Ongewenste bellers blokkeren | 3 directe geheugen toetsen | Handsfree | Instelbaar volume | Gehoorapparaat compatibel
BigTel1502 Senioren draadloze duo huistelefoon voor de vaste lijn | Extra handset | Luide oproeptonen | Ongewenste bellers blokkeren | 3 directe geheugen toetsen | Handsfree | Instelbaar volume | Grote toetsen | Gehoorapparaat compatibel | Nummerweergave ook voor KPN | Op zoek naar een geschik... Meer bij Bol.com »

Profoon D-SIGN GRAHAM Retro telefoon - Uniek design met mechanische bel - Zwart
Oude telefoon D-Sign Graham: authentiek, robuust en minimalistisch Weer eens zo’n oude telefoon van vroeger in de hand houden? Toen bellen nog niet zo vluchtig als nu was, maar letterlijk een ‘gewichtige zaak’. We zijn bijna vergeten hoe dat voelt. De D-Sign Graham brengt u terug naar die t... Meer bij Bol.com »

Panasonic KX-TGE212NLN - Duo DECT telefoon - champagnekleurige seniorentelefoon
De Panasonic KX-TGE212 is een set van twee DECT-telefoons, ontworpen voor gemakkelijk gebruik en is dankzij de handige eigenschappen ideaal voor senioren. Deze telefoons hebben grote led-indicatoren die makkelijk waar te nemen zijn vanuit alle hoeken, speciale volumetoetsen aan de zijkant van de ha... Meer bij Bol.com »

Gigaset AS190 - Single DECT telefoon - Zwart
De Gigaset AS190 is een ongecompliceerde huistelefoon en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Kenmerken van de Gigaset AS190: Antwoordapparaat: NeeTelefoonboek: 80 contactenNummerweergave: Ja Instelbaarvolume: JaUitbreidbaar tot: 4 handsetsVerlicht display met nummer weergaveLet op: bij dit toestel wo... Meer bij Bol.com »

Gigaset A220 Duo v2 - Duo DECT telefoon - Simpel in gebruik - Makkelijke bediening door het menu - Duidelijk leesbaar scherm - Zwart
Ontdek de Gigaset A220 Duo versie 2: een betrouwbaar draadloos telefoontoestel met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Het toestel is heel eenvoudig te bedienen en te gebruiken. Zo zijn de gebruiksvriendelijke toetsen van het toestel voorzien van een duidelijk en gevoelig drukpunt, zodat het... Meer bij Bol.com »

Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met 1 handset, groot display (4,1 cm) en nummerherkenning - Zwart
De Philips D1601B/01 is een draadloze DECT-telefoon met 1 handset. Het simpele design maakt deze telefoon uitermate geschikt voor dagelijks gebruik in elk huishouden. Houd het simpel Door de plug-and-play instellingen van deze telefoon is deze gemakkelijk in te stellen en vrijwel direct te gebruik... Meer bij Bol.com »

Gigaset COMFORT 550 Duo - comfortabele draadloze DECT telefoon met 2 handsets
Waarom kiezen als u alles tegelijk kunt hebben? De Gigaset COMFORT 550 maakt indruk met een tijdloos elegant design, perfecte ergonomie, hoogwaardige technologie en maximaal comfort. Het is de ideale telefoon voor thuis én op je bureau. De technologie die onder de stijlvolle behuizing schuilgaat is... Meer bij Bol.com »

Je wil binnenkort een nieuwe huistelefoon kopen, maar weet niet waar je op moet letten? Geen nood. Wij helpen je. Met een vaste telefoon ben je in huis of op kantoor altijd bereikbaar. Op het gebied van huistelefoons zijn er echter wel verschillen. Zo kun je kiezen voor een traditionele analoge aansluiting of een VoIP vaste telefoon die je via een modem aansluit. Ook andere belangrijke eigenschappen kunnen een rol spelen bij de aanschaf. Zo kun je nagaan of je liever een bedraad of draadloos toestel wil hebben en denk je na over het aantal handsets. Lees deze koopgids en kies aan de hand van jouw behoeften de beste huistelefoon uit.

Verschillende aansluitingstypen

Bij het uitkiezen van een nieuwe huistelefoon ga je eerst na welk type aansluiting het beste bij je past. Een klassieke vaste telefoon beschikt over een analoge oftewel DECT-verbinding. Zo’n verbinding loopt via de telefoonlijn en is onderdeel van een enorm netwerk aan telefoonlijnen. Analoog bellen is relatief goedkoop en super betrouwbaar. Ook zijn er niet vaak storingen op de analoge lijn. Het enige minpuntje van zo’n aansluiting is dat je slechts op één nummer bereikbaar bent.

Kies je daarentegen voor de digitale oftewel VoIP-aansluiting, dan betekent dit dat je aansluiting via internet verloopt. Het is dus van belangrijk dat je een internetabonnement hebt, anders werkt de telefoon niet. De kosten van het bellen vallen bij een dergelijke telefoon binnen je internetabonnement. Hierdoor kun je relatief goedkoop bellen. Het grote voordeel van een digitale aansluiting is bovendien dat je, indien nodig of gewenst, bereikbaar bent op meerdere telefoonnummers. Ook is het mogelijk om meer dan alleen telefonische communicatie te ontvangen. Vanwege de extra functies, zijn dergelijke digitale telefoons meestal wel wat duurder dan de analoge modellen. Qua gebruik verschillende analoge en digitale vaste telefoons nauwelijks.

Draadloze en handsfree huistelefoons

Beweeg je graag vrij door een ruimte terwijl je belt, dan kies je het liefst voor een draadloze vaste telefoon. Dergelijke modellen zitten namelijk niet met een draad vast aan het toestel. Je kunt dus gerust de telefoon met je meenemen wanneer je door het huis loopt. Bij een bedrade telefoon heb je die mogelijkheid niet. Je bent bij een dergelijke telefoon verplicht om naast het station te blijven staan. Tegenwoordig komen bedrade telefoons ook minder voor, omdat de meeste gebruikers voor een draadloos toestel kiezen.

Sommige personen verwarren draadloze en handsfree telefoons met elkaar. Hoewel een draadloze telefoon ook een handsfree-optie kan hebben, is de handsfree-optie toch een aspect waar je apart naar kijkt. De handsfree-optie gaat namelijk een stapje verder. Met een huistelefoon met een handsfree-functie kun je gesprekken voeren over de ingebouwde luidspreker van het toestel. Je hoeft de telefoon dus niet de hele tijd vast te houden. Hierdoor zijn je handen vrij zodat je andere dingen kunt doen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de luidspreker aandoet en je je kleding vouwt. Voor personen die vaak doen aan multitasking, is een vaste telefoon met een handsfree-functie enorm handig.

Het aantal handsets

Een andere belangrijke factor waar je naar kijkt bij de aanschaf van een vaste telefoon is het aantal beschikbare handsets. De handset is de telefoonhoorn waar je mee belt. Hoewel je met een analoge lijn slechts op één telefoonnummer bereikbaar bent, is het soms toch handig om meerdere handsets in huis te hebben. Personen die in een eenkamer appartement wonen, hebben waarschijnlijk genoeg aan slechts één handset. Ze kunnen die ene handset namelijk gemakkelijk bereiken bij een inkomende oproep. Heb je echter een grotere woning, dan kies je het liefst voor een huistelefoon met meerdere handsets. Je hoeft de ene handset dan niet overal mee te slepen. Zet gerust een handset in de woonkamer, studeerkamer en slaapkamer. Zo ben je in alle belangrijke ruimten optimaal bereikbaar.

Het voordeel van extra handsets is ook dat je bij inkomende oproepen niet hoeft te sprinten naar een andere kamer. De telefoon kun je namelijk in verschillende ruimtes opnemen. Je hoeft niet meer van boven naar beneden te gaan om te telefoon op te nemen. Dit zorgt voor extra gemak en ontspanning in huis. Als je weet hoeveel handsets handig zijn in jouw woning, dan kies je voor een telefoon met dat aantal. Personen die veel handsets nodig hebben, kunnen wellicht kiezen voor een uitbreidbare huistelefoon. Bij dergelijke modellen kun je, naarmate er meer handsets nodig blijken te zijn, gewoon het aantal handsets uitbreiden.

Vaste telefoon met een antwoordapparaat

Sommige vaste telefoons beschikken over een ingebouwd antwoordapparaat. Voor velen is deze functie enorm handig. Je spreekt namelijk een bericht in op het antwoordapparaat. Wanneer je niet bereikbaar bent, krijgt de beller dat bericht te horen. Hij/zij kan er dan voor kiezen om na de piep een boodschap voor je in te spreken. Op die manier weet je direct waarvoor de persoon belde en kun je snel handelen. Bij een superbelangrijk telefoontje bel je waarschijnlijk zo snel mogelijk terug.

Als je hebt gekozen voor een huistelefoon met een antwoordapparaat, dan is de capaciteit van dit antwoordapparaat ook van belang. De capaciteit is niets anders dan het aantal minuten dat er opgenomen kan worden. Veelal beschikken antwoordapparaten over een capaciteit van 20 tot 60 minuten. Is er geen opnamemogelijkheid meer, dan kun je nagaan welke berichten niet belangrijk meer zijn. Of je kunt nagaan welke berichten je reeds hebt behandeld. Die spraakberichten kun je vervolgens wissen om weer ruimte te maken voor nieuwe berichten.

Huistelefoon met nummerherkenning en een telefoonboek

Vroeger als er een inkomende oproep was, werd er aan je geleerd om ‘netjes te groeten’. Je wist immers niet wie er aan de lijn was, omdat nummerherkenning nog niet bestond. Nummerherkenning is nu bijna onmisbaar, omdat de telefoon herkent welk nummer je probeert te bereiken. Je kunt zo belangrijke telefoontjes onderscheiden van bijvoorbeeld reclamediensten. Hiermee voorkom je dus ongewenste telefoongesprekken. Als de desbetreffende beller in je telefoonboek voorkomt, geeft je telefoon zelfs de naam van de beller weer. Daarom is het ook handig om na te gaan of je nieuwe huistelefoon over een telefoonboek beschikt.

Gelukkig beschikken de meeste vaste telefoons van tegenwoordig over een intern telefoonboek. Hierin sla je telefoonnummers op om te voorkomen dat je veelgebruikte nummers steeds opnieuw moet invoeren. Dit bespaart je tijd en zorgt voor extra gebruiksgemak. Je hoeft de nummers van je kennissen ook niet meer op een papier te bewaren. Vooral voor senioren is dit een handige uitkomst. Een intern telefoonboek is daarnaast ook handig voor personen met veel contacten. Daarom is het ook handig om na te gaan hoeveel contactnummers je maximaal in je telefoonboek kunt opslaan. Het is immers allesbehalve fijn om erachter te komen dat het telefoonboek vol is wanneer je een nieuw nummer wil opslaan.

Beste huistelefoon van 2024

Je hebt gezien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om de beste huistelefoon voor jouw behoeften te vinden. Het enige wat je hoeft te doen is nagaan welke functies voor jou belangrijk zijn en hoeveel handsets ideaal zijn. Aan de hand daarvan kun je al gauw een perfecte telefoon uitkiezen. Vind je het toch moeilijk om een keus te maken, omdat er veel DECT telefoons verkrijgbaar zijn? Dan hoef je ook niet te vrezen. We zijn namelijk voor je nagegaan welke huistelefoons momenteel het best verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 voor je samengesteld. We hebben daarbij getracht om zoveel mogelijk telefoons van verschillende merken en met verschillende functies te selecteren. Ook het aantal handsets kan verschillen. We willen namelijk dat iedereen aan zijn trekken komt. Lees dus gauw het artikel, vergelijk de top en kies jouw beste huistelefoon uit!

1. Fysic FX-6020 – Big Button Dect telefoon – 2 handsets

We hebben het gehad over verschillende soorten DECT telefoons. Daarbij hebben we aangehaald dat bepaalde varianten geleverd worden met meerdere handsets. We hebben ook gesproken over diverse functies. Wist je dat je bijvoorbeeld een telefoon kunt uitkiezen die ideaal is voor senioren? Dergelijke modellen hebben meestal grote toetsen en ook een duidelijk afleesbaar scherm. Klinkt zo’n telefoon als de beste huistelefoon voor jou? Dan kun je kiezen voor de Fysic FX-6020 – Big Button Dect telefoon – 2 handsets. Dit model is wellicht de beste huistelefoon voor jou. Hij is namelijk ideaal voor senioren, vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast beschikt hij over grote cijfers, zodat je goed kunt zien welk nummer je intoetst. Het scherm is daarnaast extra groot en verlicht. Hierdoor kun je ook de naam of het telefoonnummer van de contactpersoon gemakkelijk aflezen.

Fysic FX-6020 - Big Button Dect telefoon - 2 handsets

Wil je meer weten over deze DECT telefoon met 2 handsets? Lees dan gauw het artikel over de beste DECT telefoon. In dat artikel vind je een uitgebreide beschrijving van de Fysic FX-6020 – Big Button Dect telefoon – 2 handsets.

Eigenschappen van de Fysic FX-6020 – Big Button Dect telefoon – 2 handsets:

 • Dit toestel is geschikt voor hoortoestellen.
 • Zijn toetsen zijn groot en eenvoudig te gebruiken.
 • Het bel- en gespreksvolume kun je naar wens instellen.
 • In het telefoonboek kun je tot 50 contactpersonen opslaan.
 • Doordat hij GAP compatibel is, kun je hem uitbreiden tot maximaal 4 handsets.
 • Er is gezorgd voor naam- en nummerweergave met een geheugen- en terugbelfunctie.

2. Gigaset A670A – Trio DECT telefoon

Heb je de vorige recensie gelezen? Dan heb je gezien dat we het hebben gehad over een telefoon met 2 handsets. Dergelijke varianten zijn handig voor middelgrote woningen. Je kunt namelijk een toestel een centrale plek geven in de woonkamer. De andere handset krijgt dan een plek in je slaapkamer. Echter, als je in een groot huis woont of een appartement met meerdere kamers, dan zijn 2 handsets wellicht onvoldoende. Dergelijke personen kunnen liever kiezen voor een DECT telefoon met drie handsets. Klinkt een dergelijke variant als de beste huistelefoon voor jou? Kies dan voor de Gigaset A670A – Trio DECT telefoon. Dit model is wellicht de beste huistelefoon voor jou. Hij wordt namelijk geleverd met drie handsets. Je kunt dus op strategische plekken in huis handsets zetten. Op die manier is er altijd een telefoon in de buurt wanneer je gebeld wordt.

Gigaset A670A - Trio DECT telefoon

Gebruikers vinden het bovendien prettig om de Gigaset A670A – Trio DECT telefoon te gebruiken. Dat komt doordat dit model beschikt over een groot 1,8 inch scherm met een TFT kleurendisplay. Bellen en gebeld worden thuis is hierdoor weer levendig. Je kunt bovendien het scherm gemakkelijk aflezen. Daarnaast vind je de toetsen eenvoudig, omdat ze verlicht zijn. Zelfs als je gebeld wordt wanneer je niet thuis bent, is er geen vuiltje aan de lucht. Het toestel heeft namelijk een antwoordapparaat met een totale opnametijd van 30 minuten. Je mist hierdoor geen enkel nieuwtje. Heb je een spannend verhaal te vertellen? Ook dat is geen probleem voor deze telefoon. Hij heeft namelijk een gesprekstijd van 14 uur en een stand-by-tijd van 320 uur. De telefoon zal dus niet zomaar uitvallen tijdens je gesprekken. Sla ook maximaal 200 contacten op in het telefoonboek. Dan heb je de belangrijkste nummers altijd beschikbaar.

Eigenschappen van de Gigaset A670A – Trio DECT telefoon:

 • Dankzij het grote kleurendisplay kun je altijd gemakkelijk aflezen wat er op het scherm staat.
 • Er is gezorgd voor een antwoordapparaat, dus de telefoon staat zelfs voor je klaar wanneer je niet thuis bent.
 • In het telefoonboek sla je maximaal 200 contacten op, waardoor de belangrijkste nummers altijd beschikbaar zijn.
 • Alle Gigaset modellen zijn in principe met elkaar te verbinden, dus je kunt het aantal handsets desgewenst uitbreiden.

3. Gigaset E290E – Duo Senioren DECT telefoon

Vaak wordt er gezegd dat telefoons met grote toetsen bestemd zijn voor senioren. Dit is begrijpelijk, omdat de grote toetsen het intoetsen van telefoonnummers vergemakkelijken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je handen beven of als je vingers wat dikker zijn. De nummers kun je namelijk gemakkelijk intoetsen. Echter, ook voor jongere personen zijn dergelijke telefoons handig. Ze zijn namelijk gebruiksvriendelijk en gemakkelijk afleesbaar. Is daarom de beste huistelefoon voor jou een duo DECT telefoon met grote toetsen? Kies dan voor de Gigaset E290E – Duo Senioren DECT telefoon. Deze telefoon is de beste huistelefoon voor jou, omdat hij grote toetsen heeft en bestemd is voor alle leeftijden.

Gigaset E290E - Duo Senioren DECT telefoon

Zo zorgt de Gigaset E290E – Duo Senioren DECT telefoon ervoor dat je telefoongesprekken kunt voeren zonder onnodige extra’s. Je geniet dus dagelijks van gesprekken van premium kwaliteit. Bovendien combineert dit toestel met twee handsets een modern design met speciale functies. Het toestel is zodanig ontworpen dat personen met een zicht-, tast- en/of gehoorbeperking optimaal kunnen telefoneren. Dat merk je onder meer aan de grote toetsen, het eenvoudig afleesbare beeldscherm en de ergonomische vorm van de handset. Hij heeft ook andere functies, waar personen van genieten. Zo is er gezorgd voor verlichte toetsen, een telefoonboek voor maximaal 150 contacten, en 2 snelkeuzetoetsen. Er is zelfs rekening gehouden met ruimtebewaking (babyfoon) met een intercomfunctie.

Eigenschappen van de Gigaset E290E – Duo Senioren DECT telefoon:

 • Om er veilig mee om te gaan heeft hij grote verlichte individuele toetsen.
 • Je kunt kiezen voor 2 akoestische profielen (hoog/laag) voor een optimaal gehoor.
 • Er is gezorgd voor een oproepblokkeerfunctie voor maximaal 32 nummers en een telefoonboek voor maximaal 150 contacten.
 • Hij heeft een directe oproepfunctie, wat betekent dat je een telefoonnummer selecteert door op een willekeurige toets te drukken.

4. Motorola CD201 – Single DECT telefoon

Tot nu toe hebben we gesproken over telefoons met 2 en 3 handsets. Voor personen die in een groter appartement of huis wonen zijn dergelijke modellen ideaal. Wat doe je echter als je in een eenkamerappartement woont? Je hebt dan niet meerdere ruimten waar je handsets kwijt kunt. Personen met een dergelijke leefsituatie kiezen het liefst voor een DECT telefoon met slechts één handset. Behoor jij tot deze groep en is de beste huistelefoon voor jou daarom een single DECT telefoon? Kies dan voor de Motorola CD201 – Single DECT telefoon. Dit toestel is wellicht de beste huistelefoon voor jou. Hij is immers een duurzame single DECT telefoon. Bovendien heeft de telefoon een stijlvol design dat gecombineerd wordt met geavanceerde digitale techniek.

Motorola CD201 - Single DECT telefoon

Als je kiest voor de Motorola CD201 – Single DECT telefoon, dan kies je voor een toestel met grote toetsen. Hierdoor kun je altijd gemakkelijk bellen. Bovendien heeft de telefoon een riant verlicht alfanumeriek display van 1,8 inch. Je geniet tijdens het bellen zelfs van een zeer goede geluidskwaliteit, wat elk gesprek prettig en helder maakt. Hoor je minder goed? Dat is ook geen probleem. Deze telefoon kan namelijk in combinatie met een gehoorapparaat gebruikt worden. Ook kun je een extra luid volume voor de speaker en ringtonen instellen. Dit alles zorgt voor een prettige gebruikservaring. Andere handige functionaliteiten van de telefoon zijn een stand-by-tijd tot 150 uur en een beltijd tot 10 uur. Daarnaast kun je handsfree bellen en maximaal 100 contacten opslaan in het telefoonboek.

Eigenschappen van de Motorola CD201 – Single DECT telefoon:

 • Dit toestel is compatibel met gehoorapparaten.
 • Door middel van een pincode kun je deze telefoon vergrendelen.
 • Je geniet van comfortabel belgemak en allerlei handige belfuncties.
 • Hij heeft een ECO modus die het uitgezonden vermogen en energieverbruik reduceert.

5. Profoon TX-575 Huistelefoon met grote toetsen

Je hebt gezien dat veel personen kiezen voor telefoons met grote toetsen. Voorheen dacht men dat dergelijke toestellen alleen geschikt waren voor oudere gebruikers. Gelukkig heeft men nu ingezien dat de grote toetsen gewoon voor extra gemak zorgen. Echter, we hebben ook gezien dat de meeste personen tegenwoordig voor DECT telefoons kiezen. Vind jij het niet nodig om een draadloze DECT telefoon aan te schaffen? Is de beste huistelefoon voor jou daarom gewoon een traditioneel, bedraad model? Dan kies je voor de Profoon TX-575 Huistelefoon met grote toetsen. Dit toestel is de beste huistelefoon voor jou, omdat hij een klassieke telefoon is die iedereen gemakkelijk kan gebruiken.

Profoon TX-575 Huistelefoon met grote toetsen

Vanwege de grote toetsen en het instelbare volume is deze telefoon perfect voor oudere gebruikers en personen met verminderd gehoor. Wist je dat je een volume van +6 dB kunt instellen? Het feit dat hij compatibel is met gehoorapparaten maakt hem daarnaast ideaal voor personen die slecht horen. Voor deze groep gebruikers is het visueel alarm bij inkomende oproepen ook handig. Echter, iedereen kan er goed gebruik van maken. Hij beschikt namelijk over allerlei handige functies. Zo heeft de Profoon TX-575 Huistelefoon met grote toetsen drie snelkiestoetsen. Je kunt er daarnaast maximaal 10 nummers in opslaan en het laatste nummer terugbellen.

Eigenschappen van de Profoon TX-575 Huistelefoon met grote toetsen:

 • Deze telefoon heeft grote knoppen waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken.
 • Hij beschikt over drie snelkiestoetsen en heeft een geheugen voor maximaal 10 nummers.
 • Voor personen met een verminderd gehoor is dit toestel ideaal vanwege de handige functies.
 • Desgewenst kun je het toestel met een zichtbare lichtmelding bij inkomende oproepen aan de muur monteren.

Veelgestelde vragen

Wie kan allemaal een huistelefoon gebruiken?

In feite kan iedereen een vaste telefoon gebruiken, omdat dat vaak goedkoper is dan bellen met een mobiele telefoon. Je hoeft je gebruik immers niet te beperken.

Hoe vindt de installatie van een huistelefoon plaats?

Over het algemeen vindt de huistelefooninstallatie via de telefoonkabel plaats of door een verbinding te maken met een wifi-modem. De telefoonkabelverbinding vindt plaats met een aansluiting via een ISRA-punt in je meterkast of bij het hoofdstopcontact. Echter, de installatie kan per provider verschillen.

Ik heb meerdere handsets verbonden. Wat gebeurt er dan bij een inkomende oproep?

Bij een inkomende oproep gaan alle handsets tegelijkertijd over. Jij of iemand anders in huis kan dan de dichtstbijzijnde telefoon opnemen. Je kunt weliswaar geen extern gesprek voeren terwijl een handset in gesprek is, omdat de lijn dan al bezet is. Intern naar een andere handset bellen terwijl een andere handset in gebruik is, is soms wel mogelijk.

Wat is de gemiddelde prijs van een huistelefoon?

De prijsklasse is uiteenlopend, omdat de prijs afhangt van de functies van de telefoon. Basismodellen met een handsfree functie, een display, antwoordapparaat, enzovoorts kunnen tussen de 20 en 50 euro kosten. Toestellen met internetdiensten, HD-telefonie, intelligente gespreksbeveiliging en dergelijke functies kosten tussen de 50 en 100 euro. De zeer geavanceerde telefoons kunnen meer dan 100 euro kosten.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.