Op zoek naar de beste houtkachel van 2020? Hier vind je hem!

Beste houtkachel

In de koudere maanden zoek je manieren om lekker warm te blijven. Vooral tijdens deze maanden is het handig om een kachel te hebben. Daarbij kun je kiezen voor verschillende varianten.

Product
1. Werkplaatskachel W2 op Hout Meer »
2. Hitte bestendige handschoenen - leer - handschoenen - hittebestendig - zwart - set Meer »
3. Meno Meer »
4. Krokodillentang - Goldmann - Zwart - Schnappi - Houttang - Krokodil Meer »
5. Vuurpook - 46 cm - pook - haak - staal - hout. Meer »
6. Kachelkoord rond ø 10mm 2,5 meter lang met lijm Meer »
7. Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 met warmte beveiliging in de voet! Meer »
8. Kachelkoord plat 2,5 meter 10 x 2mm zelfklevend Meer »
9. Thermocoll kachellijm 17ml tube t.b.v. kachelkoord - hittebestendig - lijm - kachelkoord -1100° Meer »
10. Haardset 5-Delig - Openhaardset - Open Haard Gereedschap Accessoire Set - Haardstel Pook/Tang/Schep/Veger Meer »

Echter, houtkachels zijn razend populair. Je kunt met een dergelijke kachel je woning namelijk eenvoudig en zuinig opwarmen. Ook beperk je met de moderne varianten de uitstoot van CO2. Het rustgevende vlammenspel van een dergelijke kachel maakt van je huis een thuis. Als je naar de dansende vlammen kijkt, kun je zelfs volkomen tot rust komen. Zoek je daarom naar de beste houtkachel voor jouw behoeften? Dan kun je op diverse zaken letten. Wij vergemakkelijken echter je zoektocht. Lees dus snel dit artikel en vind gemakkelijk jouw beste houtkachel!

Beste houtkachel van 2020

Velen van ons vinden het handig om een kachel in huis te hebben. Met een kachel in huis kun je namelijk op een eenvoudige manier zorgen voor verwarming. Waar let je echter op wanneer je naar een kachel zoekt? Je kunt letten op de grootte van de ruimte die hij kan verwarmen. Daarnaast is het wellicht handig om van tevoren na te gaan waar de rookafvoer zit. De afmeting van de kachel kan ook belangrijk zijn. Daarnaast wil het oog ook wat. Daarom kies je voor een model dat past bij je interieur of een model dat je mooi vindt. We begrijpen dat het hierdoor moeilijk kan zijn om de beste houtkachel uit te kiezen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld. In dit artikel kom je meer te weten over deze kachels. Zo kun je zelf beslissen welk model de beste houtkachel voor jou is.

1. Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Adria

Er zijn verschillende zaken die een rol spelen bij het uitkiezen van een nieuwe kachel. Eén daarvan is het design van de kachel. Je wil namelijk geen kachel in je woning zetten die er helemaal niet bij past. Daarnaast is het ook handig om na te gaan waar je de kachel kunt gebruiken. Wil je jouw kachel het liefst zowel binnen als buiten kunnen gebruiken? Dan kennen we de beste houtkachel voor jou. We verwijzen hier naar de Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Adria. Dit model is wellicht de beste houtkachel voor jou. Hij is namelijk een gietijzeren model met een klassiek en knus uiterlijk. Zo vormt hij een sfeervolle aankleding van je woning. Daarnaast is hij geschikt voor binnen, maar je kunt hem ook buiten gebruiken in je chalet of onder je overkapping.

Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Adria

Eigenschappen van de Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Adria:

 • Er is gezorgd voor een asla, Cleanburn systeem en een Airwatch systeem.
 • Je kunt dit model zowel binnen als buiten gebruiken onder je overkapping of in je chalet.
 • Deze kachel van 67 x 59 x 50 cm (hxbxd) heeft een hartmaat achter aansluiting van 56 cm.
 • Dankzij het klassieke en knusse uiterlijk vormt hij een sfeervolle aankleding van je woning.

2. Saenfire T’hoisie houtkachel

Bepaalde personen houden van opvallende spullen in huis. Deze spullen trekken namelijk de aandacht van eventuele gasten. Zo ontstaat er een interessant gesprek. Er zijn echter ook personen die liever niet te veel opvallende spullen in huis willen hebben. Zij zijn namelijk van mening dat eenvoud het beste is. Behoor jij tot deze laatste groep, maar wil je toch een mooie kachel hebben? Dan is de Saenfire T’hoisie houtkachel de beste houtkachel voor jou. Dit model heeft namelijk een simpel design. Hij is echter ook een degelijk gietijzeren model met een vermogen van 5 kW. Je kunt hem binnen plaatsen in een niet al te grote ruimte. De prachtige kachel is voorzien van allerlei handige eigenschappen. Zo heeft hij een ruiten reinigingssysteem, hittebestendig glas, een aslade en gietijzeren binnenwerk. In deze kachel kun je hout, briketten en kolen branden.

Saenfire T'hoisie houtkachel

Eigenschappen van de Saenfire T’hoisie houtkachel:

 • Hij brandt op kolen, hout en briketten.
 • Deze kachel heeft een afmeting van 62 x 45 x 40 cm (hxbxd) en een rendement van 76%.
 • Aan de bovenkant en achterkant is de aansluiting voor de rookgasafvoer van 125/130 mm.
 • Zijn naam heeft deze kachel te danken aan het Zaanse woord voor klein huisje of schuurtje, ’t Hoisie.
 • Dit model heeft een ruiten reinigingssysteem, hittebestendig glas, gietijzeren binnenwerk en een aslade.

3. Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Bergen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe kachel, dan kun je op verschillende zaken letten. Veel personen letten op het design van de kachel. Aan de hand daarvan kunnen ze namelijk concluderen of de kachel bij hun interieur past. Je kunt tevens letten op het gebruiksgemak. Is de beste houtkachel voor jou een variant met een strakke uitstraling? Moet hij bovendien gemakkelijk zijn te bedienen? Als je antwoord op beide vragen ja is, dan is de Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Bergen perfect voor jou. Dit model past perfect in een woning met een hedendaags modern interieur. Hij heeft namelijk een strakke uitstraling. Daarnaast is deze kachel zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt namelijk de luchttoevoer van bovenaan, achteraan én onderaan regelen. Hierdoor regel je de kachel super eenvoudig als het te warm of koud wordt.

Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Bergen

Eigenschappen van de Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Bergen:

 • Er is gezorgd voor een asla, een Clean Burn systeem en een Airwash systeem.
 • Dit model met een afmeting van 85 x 45 x 43 cm (hxbxd) heeft een strakke uitstraling.
 • Hij past dankzij de strakke uitstraling perfect bij een woning met een hedendaags modern interieur.
 • De ronde lijnen in de deur en ruiten geven de kachel ondanks het strakke design toch een speelse look.
 • Bij dit model kun je de temperatuur eenvoudig regelen, omdat de luchttoevoer van achteren, bovenaan en onderaan geregeld kan worden.

4. Houtkachel MBS-Happy rood

Bij het beschrijven van de tweede kachel in deze reeks hebben we gesproken over opvallende spullen. Daarbij hebben we aangehaald dat sommige personen het liefst opvallende spullen in huis halen. Ben jij ook de mening toegedaan dat je spullen in huis opvallend moeten zijn? Zo ja, dan kennen wij de beste houtkachel voor jou. We verwijzen hier naar de Houtkachel MBS-Happy rood. Deze kachel is perfect voor jou vanwege zijn opvallende rode kleur. Hij valt namelijk meteen op wanneer je de ruimte, waar hij staat, binnenstapt. Dit model is een 6 kW variant met een rookgasafvoer aan de bovenkant. Bovendien ziet deze kachel met een rendement van 85%  er mooi uit, mede dankzij de bescheiden afmetingen. Hij weegt slechts 48 kg, is 70 cm hoog, 40 cm breed en 40 cm diep.  Je kunt er hout en kolen in stoken.

Houtkachel MBS-Happy rood

Eigenschappen van de Houtkachel MBS-Happy rood:

 • Deze kachel is gemaakt van geëmailleerd plaatstaal.
 • Zijn rookgasafvoer met een diameter van 120 mm is aan de bovenkant.
 • Het gaat hier om een 6 kW kachel met een afmeting van 70 x 40 x 40 cm (hxbxd).
 • Dit model met een bovenblad en deurtjes van gietijzer heeft een opvallende rode kleur.
 • Je kunt kolen en hout stoken in deze kachel met een rendement van 85% en een gewicht van 48 kg.

5. Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Larvik 4kw

Bij het uitkiezen van een nieuwe kachel kun je letten op het design. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waar je hem wil plaatsen. Sommige kachels kun je namelijk gebruiken om grotere ruimtes te verwarmen terwijl andere kachels beter geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Wil je een kleine ruimte verwarmen en moet jouw kachel aantrekkelijk geprijsd zijn? Dan is de Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Larvik 4kw de beste houtkachel voor jou. Dit model gebruik je namelijk om kleine ruimtes te verwarmen. Bovendien hoef je geen groot budget te hebben om deze kachel aan te schaffen. Hij is namelijk zeer aantrekkelijk geprijsd. Bij dit model is er gezorgd voor een boven aansluiting voor pijpdiameter 110 mm. Schaf je binnenkort deze 4 kW kachel aan om jouw kleine ruimte te verwarmen?

Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Larvik 4kw

Eigenschappen van de Lekkerstoken.nl Gietijzeren Houtkachel Larvik 4kw:

 • Je kunt hem het liefst gebruiken om kleine ruimtes te verwarmen.
 • Hij heeft enkele een boven aansluiting voor pijpdiameter 110 mm.
 • Houd er rekening mee dat deze kachel niet is voorzien van een asla.
 • Om dit model te kopen hoef je niet veel geld te hebben, want hij is aantrekkelijk geprijsd.