Vind hier het beste fietsslot van 2024. Vergelijk de top 5!

Beste fietsslot
Afbeelding
Product
ABUS Iven 8210 kettingslot - ART2 - 110 cm - winnaar ANWB slotentest 2022
ABUS Iven 8210 De ABUS Iven 8210 is een hoogwaardig kettingslot met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk. Dit betekent dat je hiermee je fiets kunt verzekeren tegen diefstal. Daarnaast is de Iven 8210 winnaar van de ANWB slotentest 2022 in de categorie ART 2 gekeurde sloten. Eig... Meer bij Bol.com »

Lampa Kabelslot Fietsslot | Krasvrije Kunststof Coating | Inclusief 3 Sleutels 80cm
Sterke betaalbare fiets-scooter-motor slot. Incl. 3 sleutels.Weersbestendig. Speciale coating zorgt ervoor dat er geen schade aan de fiets toegebracht wordt. Prima beschermingDe ketting is gemaakt van gehard staal met dikte van 10 millimeter. Deze slot biedt een prima eerste beveiliging tegen dief... Meer bij Bol.com »

AXA Linq Pro 100 Kettingslot - ART 3 Slot voor Fietsen - Extra Dikke Schakels - 100 cm – 10 mm - Zwart - Ook voor fatbikes
AXA Linq Pro 100: Het betrouwbare kettingslot van AXA. Dit kettingslot is speciaal ontwikkeld voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plekken met een hoog diefstalrisico (bijvoorbeeld in de stad of bij een station). De gehard stalen schakels van 10 mm zorgen voor ultieme veiligheid. Hier... Meer bij Bol.com »

AXA Absolute 9 Kettingslot - ART 2 Slot voor Fietsen - Extra Dikke Schakels - 110 cm - 9 mm - Zwart
AXA Absolute 9: Het betrouwbare kettingslot van AXA. Dit kettingslot is speciaal ontwikkeld voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plekken met een hoog diefstalrisico (bijvoorbeeld in de stad of bij een station). De gehard stalen schakels van 9 mm zorgen voor ultieme veiligheid. Hierdoo... Meer bij Bol.com »

AXA Insteekketting 110cm ART2 - Zwart
- Keurmerk: ART 2- Toelatingsnummer: MBT 4001- Beveiligingsniveau: 15- Gewicht: 2,2 kg- Lengte kabel: 110 cm- Dikte schakels: 9 mm- Diameter plug-in: 10 mm- Materiaal van de ketting: Gehard staal- Stof- en waterbestendig: Ja- Alarm: Nee- Extra: Kunststof beschermhoes Te combineren met AXA Fusion, ... Meer bij Bol.com »

ABUS 8900 Kettingslot - ART2 - Zwart - 85 cm
ABUS kettingslot 8900 Het ABUS kettingslot 8900 is een hoogwaardig kettingslot met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk. Dit betekent dat je hiermee je fiets kunt verzekeren tegen diefstal. Deze verbeterde variant heeft een nieuwe cilinder en een sterkere sleutel ten opzichte van... Meer bij Bol.com »

AXA RLC Plus 140 - Insteekketting - Combineren met Ringslot - 140 cm lang - Zwart
AXA RLC Plus 140: De insteekketting die zorgt voor extra veiligheid. Deze insteekketting heeft een lengte van 140 cm. Hierdoor is het mogelijk om je fiets vast te maken een vast object. De diameter van de schakels betreffen 5,5 mm en de gehele ketting is beschermd met een sterke canvas hoes. De ... Meer bij Bol.com »

AXA Defender – ART 2 sterren keurmerk - Frameslot - Met plug-in mogelijkheid - Zwart
AXA Defender: Het betrouwbare fietsslot van AXA In Nederland zijn de ringsloten van AXA een van de meest bekende fietssloten. Het is een hoogwaardig frameslot gemaakt van gehard staal. Het slot heeft de mogelijkheid om gecombineerd te worden met een plug-in ketting of plug-in kabel. De AXA Defen... Meer bij Bol.com »

VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm
ART 4 sterren goedkeuringDit motorslot is volledig en uitvoerig getest en heeft van Stichting ART de 4 sterren goedkeuring gekregen. Dit kwaliteitskeurmerk houdt in dat hij geschikt is bevonden voor het verzekeren van motoren, scooters & fietsen.Afsluitbaar sleutelgatHet sleutelgat is af te sluiten,... Meer bij Bol.com »

AXA Solid Plus – ART 2 sterren keurmerk - Frameslot - Met plug-in mogelijkheid - Zwart
AXA Solid Plus: Het betrouwbare fietsslot van AXA In Nederland zijn de ringsloten van AXA een van de meest bekende fietssloten. Het is een hoogwaardig frameslot gemaakt van gehard staal. Het slot heeft de mogelijkheid om gecombineerd te worden met een plug-in ketting of plug-in kabel. De AXA Sol... Meer bij Bol.com »

Als je je fiets op de juiste manier beveiligt, dan kun je het met een gerust hart achterlaten. Wanneer je terugkomt is de fiets nog op dezelfde plek. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een geschikt slot. Daarbij heb je keuze uit verschillende varianten, waaronder kettingsloten, beugelsloten, ringsloten en kabelsloten. Je maakt een keuze aan de hand van de mate van bescherming. Het is immers een feit dat sommige typen sloten je fiets beter beschermen dan andere. Daarbij houd je ook rekening met de kwaliteit. Gelukkig kun je vaak de kwaliteit afleiden aan de hand van een ART-keurmerk. Bij het uitkiezen van het beste fietsslot kun je ook diverse varianten met elkaar combineren. Daardoor zorg je voor extra beveiliging van je fiets. Wij helpen je middels dit artikel om jouw beste fietsslot te vinden.

Beste fietsslot van 2024

De meeste personen die op zoek gaan naar fietssloten kiezen voor kettingsloten. Deze zijn immers de populairste varianten. Echter, dat betekent niet dat de andere typen niet geschikt zijn. Daarom is het belangrijk om na te gaan wat elk slot uniek maakt. Helaas zijn er enorm veel fietssloten op de markt. Hierdoor kan het uitkiezen van het beste fietsslot een uitdaging vormen. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken. Wij zijn namelijk voor je nagegaan welke fietssloten momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 lijst samengesteld. De sloten in deze lijst zijn allemaal uniek op hun eigen manier. Ze zorgen er tevens voor dat je je fiets goed beschermd achterlaat. Lees dus gauw de recensies over de top 5, maak een vergelijking en kies zelf jouw beste fietsslot uit!

1. Axa Defender Ringslot – ART2

In de inleiding hebben we gesproken over verschillende soorten sloten. Daarbij hebben we onder andere gesproken over kettingsloten en ringsloten. Is het beste fietsslot voor jou een hoogwaardig ringslot? Moet hij bovendien beschikken over een ART 2-certificering? Dan raden we het Axa Defender Ringslot – ART2 aan. Dit slot is voor jou wellicht het beste fietsslot. Hij is namelijk een hoogwaardig frameslot met een uniek design. Bovendien beschikt dit slot over de ART 2-certificering. Dit betekent dat hij voldoet aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten. Bij dit model kun je een plug-in kabel of ketting in de zijkant van het slot steken. Op die manier is het mogelijk om je fiets aan een vast object te verbinden. Dankzij de anti-boor cilinder en gehard stalen beugel is je fiets met dit slot optimaal beveiligd. Voor optimaal comfort heeft hij ook een ergonomische bedieningsknop en een handige sleutel.

Axa Defender Ringslot - ART2

Eigenschappen van het Axa Defender Ringslot – ART2:

 • Je kunt dit slot op verschillende manieren monteren.
 • Door de anti-boor cilinder en gehard stalen beugel is je fiets optimaal beschermd.
 • Hij heeft een ART 2-certificering en voldoet dus aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten.
 • Als je je sleutel kwijtraakt, kun je online een extra sleutel bestellen bij de AXA online sleutelservice.

2. Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m

Hierboven hebben we gesproken over een ringslot. Er zijn echter ook andere typen sloten om je fiets te beschermen tegen diefstal. Wat dacht je van een kabelslot met een cijferslot? Hierbij moet je eerst een code invoeren voordat je het slot open krijgt. Klinkt daarom een kabelslot met een cijferslot als het beste fietsslot voor jou? Dan kun je kiezen voor het Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m. Met dit slot kun je je fiets, bromfiets of aanhanger veilig achterlaten. Dieven krijgen geen kans om je bezittingen te stelen. Kijken we naar de technische eigenschappen van dit slot, dan zien we dat hij gemaakt is van stevig staalkabel. Bovendien is het slot 1 meter lang en de kabel heeft een diameter van 10 mm. Dankzij de stevige kunststof beschermhoes is het weerbestendige slot vriendelijk voor je fiets. Is hij daarom het beste fietsslot voor jou?

Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m

Eigenschappen van het Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m:

 • Hij is gemaakt van stevig staalkabel, is 1 meter lang en heeft een diameter van 1 cm.
 • Het cijferslot brengt uitstekend gebruiksgemak en optimale ergonomie met zich mee.
 • Hier gaat het om een vierstellig combinatieslot, waarvan je de code zelf kunt instellen.
 • Dit weerbestendige slot heeft een stevige kunststof beschermhoes, die vriendelijk is voor je fiets.

3. Axa Flex Mount Bevestigingsset

Sommige personen gebruiken het liefst een bepaald type slot om hun fiets te beveiligen. Wil jij graag een ringslot gebruiken om je fiets te beveiligen? Maar zijn er geen montagegaten in het frame van de fiets? Dan kennen wij het beste fietsslot voor jou, namelijk de Axa Flex Mount Bevestigingsset. Deze set bestaat eigenlijk niet uit een fietsslot. Het zijn immers 2 flexibele bevestigingsstips waarmee je een slot gemakkelijk op het frame van je fiets kunt monteren. Dit is handig wanneer er geen montagegaten in het frame van de fiets zitten om een ringslot te monteren. De flexibele strips hebben ook andere gebruikstoepassingen. Bijvoorbeeld om een vouwslot aan het frame vast te maken, zonder gaten in het frame te hebben voor een bidonhouder. De strips passen zelfs op afwijkende framebuizen. Bevat deze set daarom het beste fietsslot voor jou?

Axa Flex Mount Bevestigingsset

Eigenschappen van de Axa Flex Mount Bevestigingsset:

 • Met deze bevestigingsstips kun je een slot gemakkelijk op het frame van een fiets monteren.
 • Je kunt deze veelzijdige bevestigingsstrips desgewenst gebruiken op afwijkende framebuizen.
 • Voor het bevestigen van een vouwslot aan het frame zonder gaten voor een bidonhouder, gebruik je deze set.
 • De strips kun je gebruiken om een ringslot te monteren ondanks het frame van de fiets geen montagegaten heeft.

4. Vinz Everest Muuranker / Wandanker / Vloeranker ART 4

Het kan voorkomen dat je een geweldig slot hebt aangeschaft voor het beveiligen van je fiets. Echter, je wil je fiets extra beschermen. In dat geval kun je wellicht een muuranker, wandanker of vloeranker kopen. Daarmee bescherm je je tweewieler extra. Klinkt een dergelijk anker als het beste fietsslot voor jou? Kies dan voor het Vinz Everest Muuranker / Wandanker / Vloeranker ART 4. Wij vinden dat deze variant het beste fietsslot voor jou is. Je gebruikt hem namelijk om je motor, scooter of brommer extra te beveiligen tegen diefstal. Doordat dit slot een ART 4-keurmerk heeft, is hij goedgekeurd voor een diefstalverzekering van zelfs een scooter of brommer. Het is daarom niet verbazingwekkend dat hij is goedgekeurd voor de meeste diefstalverzekeringen van motoren. Met dit anker kun je de kans op diefstal enorm verkleinen. Bevestig hem dus gauw aan de grond als vloeranker of aan de muur als muuranker!

Vinz Everest Muuranker Wandanker Vloeranker ART 4

Eigenschappen van het Vinz Everest Muuranker / Wandanker / Vloeranker ART 4:

 • Hij is stof- en waterbestendig, dus je kunt er lang van genieten.
 • Je gebruikt dit anker om je tweewieler extra te beschermen tegen diefstal.
 • De benodigde schroeven en pluggen voor het bevestigen van dit anker worden meegeleverd.
 • Doordat hij een ART 4-keurmerk heeft, is hij geschikt voor diefstalverzekeringen van motoren, scooters en fietsen.

5. Axa Newton NT110 Kettingslot – 110 cm

Hoewel er verschillende sloten zijn voor fietsen, gebruiken veel personen toch kettingsloten. Dit heeft onder andere te maken met de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van dergelijke sloten. Is daarom het beste fietsslot voor jou een kettingslot? Dan kun je kiezen voor het Axa Newton NT110 Kettingslot – 110 cm. Dit slot is wellicht het beste fietsslot voor jou. Hij is namelijk een kettingslot, dat je dagelijks kunt gebruiken. Je kunt je fiets dus gerust parkeren en bevestigen om een vast object. Het slot is ook geschikt als tweede slot. Gebruik je dit slot, dan maak je je geen zorgen dat je fiets gestolen zal worden. Het slot is namelijk van goede kwaliteit en kan niet gemakkelijk doorgeknipt worden. Dit komt doordat de schakels van gehard staal zijn gemaakt. Je kunt je fiets er gemakkelijk mee afsluiten, omdat hij een handige geïntegreerde slotkop heeft met een automatische click-in functie.

Axa Newton NT110 Kettingslot - 110 cm

Eigenschappen van het Axa Newton NT110 Kettingslot – 110 cm:

 • Dankzij de chique RVS details is deze ketting een aanwinst voor elke fiets.
 • Je hoeft de sleutel niet te draaien om het duurzame kettingslot te sluiten.
 • Deze ketting voor dagelijks gebruik kan eventueel als tweede slot gebruikt worden.
 • Er is gezorgd voor een sterke polyester hoes, die je fiets beschermt tegen eventuele beschadigingen.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.