Vind hier het beste fietsslot van 2020. Vergelijk de top 5!

Beste fietsslot

Als je je fiets op de juiste manier beveiligt, dan kun je het met een gerust hart achterlaten. Wanneer je terugkomt is de fiets nog op dezelfde plek. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een geschikt slot. Daarbij heb je keuze uit verschillende varianten, waaronder kettingsloten, beugelsloten, ringsloten en kabelsloten. Je maakt een keuze aan de hand van de mate van bescherming. Het is immers een feit dat sommige typen sloten je fiets beter beschermen dan andere. Daarbij houd je ook rekening met de kwaliteit. Gelukkig kun je vaak de kwaliteit afleiden aan de hand van een ART-keurmerk. Bij het uitkiezen van het beste fietsslot kun je ook diverse varianten met elkaar combineren. Daardoor zorg je voor extra beveiliging van je fiets. Wij helpen je middels dit artikel om jouw beste fietsslot te vinden.

Beste fietsslot van 2020

De meeste personen die op zoek gaan naar fietssloten kiezen voor kettingsloten. Deze zijn immers de populairste varianten. Echter, dat betekent niet dat de andere typen niet geschikt zijn. Daarom is het belangrijk om na te gaan wat elk slot uniek maakt. Helaas zijn er enorm veel fietssloten op de markt. Hierdoor kan het uitkiezen van het beste fietsslot een uitdaging vormen. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken. Wij zijn namelijk voor je nagegaan welke fietssloten momenteel het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 lijst samengesteld. De sloten in deze lijst zijn allemaal uniek op hun eigen manier. Ze zorgen er tevens voor dat je je fiets goed beschermd achterlaat. Lees dus gauw de recensies over de top 5, maak een vergelijking en kies zelf jouw beste fietsslot uit!

1. Axa Defender Ringslot – ART2

In de inleiding hebben we gesproken over verschillende soorten sloten. Daarbij hebben we onder andere gesproken over kettingsloten en ringsloten. Is het beste fietsslot voor jou een hoogwaardig ringslot? Moet hij bovendien beschikken over een ART 2-certificering? Dan raden we het Axa Defender Ringslot – ART2 aan. Dit slot is voor jou wellicht het beste fietsslot. Hij is namelijk een hoogwaardig frameslot met een uniek design. Bovendien beschikt dit slot over de ART 2-certificering. Dit betekent dat hij voldoet aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten. Bij dit model kun je een plug-in kabel of ketting in de zijkant van het slot steken. Op die manier is het mogelijk om je fiets aan een vast object te verbinden. Dankzij de anti-boor cilinder en gehard stalen beugel is je fiets met dit slot optimaal beveiligd. Voor optimaal comfort heeft hij ook een ergonomische bedieningsknop en een handige sleutel.

Axa Defender Ringslot - ART2

Eigenschappen van het Axa Defender Ringslot – ART2:

 • Je kunt dit slot op verschillende manieren monteren.
 • Door de anti-boor cilinder en gehard stalen beugel is je fiets optimaal beschermd.
 • Hij heeft een ART 2-certificering en voldoet dus aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten.
 • Als je je sleutel kwijtraakt, kun je online een extra sleutel bestellen bij de AXA online sleutelservice.

2. Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m

Hierboven hebben we gesproken over een ringslot. Er zijn echter ook andere typen sloten om je fiets te beschermen tegen diefstal. Wat dacht je van een kabelslot met een cijferslot? Hierbij moet je eerst een code invoeren voordat je het slot open krijgt. Klinkt daarom een kabelslot met een cijferslot als het beste fietsslot voor jou? Dan kun je kiezen voor het Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m. Met dit slot kun je je fiets, bromfiets of aanhanger veilig achterlaten. Dieven krijgen geen kans om je bezittingen te stelen. Kijken we naar de technische eigenschappen van dit slot, dan zien we dat hij gemaakt is van stevig staalkabel. Bovendien is het slot 1 meter lang en de kabel heeft een diameter van 10 mm. Dankzij de stevige kunststof beschermhoes is het weerbestendige slot vriendelijk voor je fiets. Is hij daarom het beste fietsslot voor jou?

Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m

Eigenschappen van het Stahlex Fietsslot Kabelslot Cijferslot 10mm x 1m:

 • Hij is gemaakt van stevig staalkabel, is 1 meter lang en heeft een diameter van 1 cm.
 • Het cijferslot brengt uitstekend gebruiksgemak en optimale ergonomie met zich mee.
 • Hier gaat het om een vierstellig combinatieslot, waarvan je de code zelf kunt instellen.
 • Dit weerbestendige slot heeft een stevige kunststof beschermhoes, die vriendelijk is voor je fiets.

3. Axa Flex Mount Bevestigingsset

Sommige personen gebruiken het liefst een bepaald type slot om hun fiets te beveiligen. Wil jij graag een ringslot gebruiken om je fiets te beveiligen? Maar zijn er geen montagegaten in het frame van de fiets? Dan kennen wij het beste fietsslot voor jou, namelijk de Axa Flex Mount Bevestigingsset. Deze set bestaat eigenlijk niet uit een fietsslot. Het zijn immers 2 flexibele bevestigingsstips waarmee je een slot gemakkelijk op het frame van je fiets kunt monteren. Dit is handig wanneer er geen montagegaten in het frame van de fiets zitten om een ringslot te monteren. De flexibele strips hebben ook andere gebruikstoepassingen. Bijvoorbeeld om een vouwslot aan het frame vast te maken, zonder gaten in het frame te hebben voor een bidonhouder. De strips passen zelfs op afwijkende framebuizen. Bevat deze set daarom het beste fietsslot voor jou?

Axa Flex Mount Bevestigingsset

Eigenschappen van de Axa Flex Mount Bevestigingsset:

 • Met deze bevestigingsstips kun je een slot gemakkelijk op het frame van een fiets monteren.
 • Je kunt deze veelzijdige bevestigingsstrips desgewenst gebruiken op afwijkende framebuizen.
 • Voor het bevestigen van een vouwslot aan het frame zonder gaten voor een bidonhouder, gebruik je deze set.
 • De strips kun je gebruiken om een ringslot te monteren ondanks het frame van de fiets geen montagegaten heeft.

4. Vinz Everest Muuranker / Wandanker / Vloeranker ART 4

Het kan voorkomen dat je een geweldig slot hebt aangeschaft voor het beveiligen van je fiets. Echter, je wil je fiets extra beschermen. In dat geval kun je wellicht een muuranker, wandanker of vloeranker kopen. Daarmee bescherm je je tweewieler extra. Klinkt een dergelijk anker als het beste fietsslot voor jou? Kies dan voor het Vinz Everest Muuranker / Wandanker / Vloeranker ART 4. Wij vinden dat deze variant het beste fietsslot voor jou is. Je gebruikt hem namelijk om je motor, scooter of brommer extra te beveiligen tegen diefstal. Doordat dit slot een ART 4-keurmerk heeft, is hij goedgekeurd voor een diefstalverzekering van zelfs een scooter of brommer. Het is daarom niet verbazingwekkend dat hij is goedgekeurd voor de meeste diefstalverzekeringen van motoren. Met dit anker kun je de kans op diefstal enorm verkleinen. Bevestig hem dus gauw aan de grond als vloeranker of aan de muur als muuranker!

Vinz Everest Muuranker Wandanker Vloeranker ART 4

Eigenschappen van het Vinz Everest Muuranker / Wandanker / Vloeranker ART 4:

 • Hij is stof- en waterbestendig, dus je kunt er lang van genieten.
 • Je gebruikt dit anker om je tweewieler extra te beschermen tegen diefstal.
 • De benodigde schroeven en pluggen voor het bevestigen van dit anker worden meegeleverd.
 • Doordat hij een ART 4-keurmerk heeft, is hij geschikt voor diefstalverzekeringen van motoren, scooters en fietsen.

5. Axa Newton NT110 Kettingslot – 110 cm

Hoewel er verschillende sloten zijn voor fietsen, gebruiken veel personen toch kettingsloten. Dit heeft onder andere te maken met de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van dergelijke sloten. Is daarom het beste fietsslot voor jou een kettingslot? Dan kun je kiezen voor het Axa Newton NT110 Kettingslot – 110 cm. Dit slot is wellicht het beste fietsslot voor jou. Hij is namelijk een kettingslot, dat je dagelijks kunt gebruiken. Je kunt je fiets dus gerust parkeren en bevestigen om een vast object. Het slot is ook geschikt als tweede slot. Gebruik je dit slot, dan maak je je geen zorgen dat je fiets gestolen zal worden. Het slot is namelijk van goede kwaliteit en kan niet gemakkelijk doorgeknipt worden. Dit komt doordat de schakels van gehard staal zijn gemaakt. Je kunt je fiets er gemakkelijk mee afsluiten, omdat hij een handige geïntegreerde slotkop heeft met een automatische click-in functie.

Axa Newton NT110 Kettingslot - 110 cm

Eigenschappen van het Axa Newton NT110 Kettingslot – 110 cm:

 • Dankzij de chique RVS details is deze ketting een aanwinst voor elke fiets.
 • Je hoeft de sleutel niet te draaien om het duurzame kettingslot te sluiten.
 • Deze ketting voor dagelijks gebruik kan eventueel als tweede slot gebruikt worden.
 • Er is gezorgd voor een sterke polyester hoes, die je fiets beschermt tegen eventuele beschadigingen.