De beste DECT telefoon van 2024 vind je hier. Vergelijk de top 5!

Beste DECT telefoon

Om met elkaar in contact te blijven, gebruiken we vaak telefoons. Velen van ons gebruiken hiervoor een mobiele telefoon. Echter, het is ook handig om een DECT telefoon te hebben.

Afbeelding
Product
Gigaset AS190 - Single DECT telefoon - Zwart
De Gigaset AS190 is een ongecompliceerde huistelefoon en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Kenmerken van de Gigaset AS190: Antwoordapparaat: NeeTelefoonboek: 80 contactenNummerweergave: Ja Instelbaarvolume: JaUitbreidbaar tot: 4 handsetsVerlicht display met nummer weergaveLet op: bij dit toestel wo... Meer bij Bol.com »

Gigaset AL220A Duo v2 - Duo DECT telefoon met antwoordapparaat - Zwart
Ontdek de vernieuwde en verbeterde Gigaset AL220A V2: een betrouwbaar draadloos telefoontoestel met geïntegreerd antwoordapparaat met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Het antwoordapparaat heeft een opnametijd van 25 minuten en slaat alle inkomende gesprekken voor je op terwijl je afwezig... Meer bij Bol.com »

Philips Design DECT Huistelefoon - Linea Design - M3501W/22
Design staat voorop bij de tot in detail ontworpen Philips LINEA V. De geavanceerde form is volledig in harmonie met het iconische silhouet. De elegante architectuur ondersteunt slimme functies en biedt comfort – de LINEA V is echt een onmisbaar meesterwerk 4,6 cm (1,8") negatiefdisplay met 2 rege... Meer bij Bol.com »

Gigaset A170 duo - zwart - DECT telefoonset - makkelijk in gebruik
De Gigaset A170A Duo is een gebruiksvriendelijke DECT telefoonset met twee handsets en een basisstation, welke overal in huis geplaatst kan worden. De draadloze huistelefoon heeft een antwoordapparaat met de mogelijkheid om tot mar liefst 25 minuten op te nemen, en een telefoonboek voor maximaal 50 ... Meer bij Bol.com »

Philips XL4902S - Draadloze Senioren DECT Telefoon - 2 Handsets - Wit
De Philips XL490S draadloze telefoon biedt optimaal gebruiksgemak dankzij een display en toetsen van extra groot formaat, een comfortabele handset en handige functies zoals volumeboost, compatibiliteit met gehoorapparaten, meerdere telefoonboekvermeldingen en privacy-instellingen. Door deze functies... Meer bij Bol.com »

Gigaset AL385A Duo Telefoon + Antwoordapparaat Zwart
Gigaset AL385A Duo telefoonDatum en tijd op displayWekkerCompatibel met gehoortoestelLege batterij-indicatie10 melodieën en 5 volume levelstelefoonboek geheugen 80VolumeregelaarVerlichte toetsenDisplay verlichtingVoor seniorenAntwoordapparaatLCD-schermHandsfree speakerGesprekstijd: 18 uurStand-by t... Meer bij Bol.com »

Philips D1602B/01- Draadloze DECT-telefoon met 2 handset, groot display (4,1 cm) en nummerherkenning - Zwart
De Philips D1602B/01 is een draadloze DECT-telefoon met 2 handsets, groot display (4,1 cm) en nummerherkenning. Het simpele design maakt deze telefoon uitermate geschikt voor dagelijks gebruik in elk huishouden. Houd het simpel Door de plug-and-play instellingen van deze telefoon is deze gemakkeli... Meer bij Bol.com »

Gigaset COMFORT 550 Duo - comfortabele draadloze DECT telefoon met 2 handsets
Waarom kiezen als u alles tegelijk kunt hebben? De Gigaset COMFORT 550 maakt indruk met een tijdloos elegant design, perfecte ergonomie, hoogwaardige technologie en maximaal comfort. Het is de ideale telefoon voor thuis én op je bureau. De technologie die onder de stijlvolle behuizing schuilgaat is... Meer bij Bol.com »

Philips XL4952DS - DECT-Telefoon met Antwoordapparaat - Draadloze Senioren Telefoon met 2 Handsets - Grote Toetsen, Volumeboost en Gehoorapparaat Compatibiliteit - Zwart
De Philips XL4952DS Huistelefoon is een zeer gebruiksvriendelijke huistelefoon die over alle noodzakelijke functies beschikt. Zo is er een luidspreker aanwezig, zit er een antwoordapparaat in het basisstation, nummerherkenning, grote verlichte toetsen en een telefoonboek. Ook is de telefoon geschikt... Meer bij Bol.com »

Gigaset A270A - Trio DECT telefoon met antwoordapparaat - handsfree functie - amber verlicht display
" Hands-free talking; illuminated hands-free key Illuminated graphical display (34 x 22 mm / 1.5�) Long talk/standby time of up to 18/200 hours Phonebook for up to 80 entries Call list for up to 25 entries "... Meer bij Bol.com »

Een dergelijke telefoon wordt ook wel een vaste telefoon of huistelefoon genoemd. Ongeacht welke omschrijving je gebruikt, je verwijst naar een telefoontoestel waar je via een vaste lijn mee belt. Er zijn echter verschillende soorten vaste telefoons. Hoe kies je dan de beste DECT telefoon uit? Dat is eenvoudig. Afhankelijk van de eisen die jij eraan stelt, kies je voor de telefoon die het beste bij je past. Daarbij kun je letten op het aantal handsets, eventuele nummerherkenning en telefoons die vanwege grotere toetsen simpeler bediend kunnen worden. De laatste varianten worden ook wel seniorentelefoons genoemd. Middels dit artikel helpen wij je om de beste DECT telefoon voor jouw behoeften uit te kiezen.

Beste DECT telefoon van 2024

Hierboven hebben we aangehaald waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een nieuwe huistelefoon. We hebben daarbij ook vermeld dat we je kunnen helpen om jouw beste DECT telefoon uit te kiezen. Hoe kunnen we je precies op weg helpen? We zijn voor je op zoek gegaan naar de best verkochte huistelefoons van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we rekening gehouden met diverse zaken. Denk maar aan het aantal handsets, het merk en ook de functies. Bovendien beschrijven we elk van de telefoons uit de top 5. Hierdoor kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Aan de hand van deze vergelijking en rekening houdend met jouw persoonlijke voorkeuren kun je een telefoon uitkiezen. Lees dus gauw het artikel en kies jouw beste DECT telefoon gemakkelijk uit!

1. Fysic FX-6020

In de inleiding van dit artikel hebben we aangehaald dat huistelefoons met een verschillend aantal handsets verkrijgbaar zijn. Als je bijvoorbeeld in een eenkamerappartement woont, dan heb je geen behoefte aan meerdere telefoons. In dat geval is een vaste telefoon met slechts 1 handset ideaal. Echter, als je woning wat groter is, dan zijn twee of meer handsets handiger. Is daarom de beste DECT telefoon voor jou een variant met 2 handsets? Moet hij bovendien ideaal zijn voor senioren? Dan kennen we een telefoon die goed bij je past. We verwijzen hier naar de Fysic FX-6020. Dit model is wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Hij komt namelijk met 2 handsets en is perfect voor senioren.

Fysic FX-6020

De Fysic FX-6020 is perfect voor senioren, omdat hij bellen super eenvoudig maakt. Zo beschikt deze telefoon over grote cijfers. Je kunt dus goed zien welk nummer je intoetst. Zelfs als je wat dikkere vingers hebt, druk je niet per ongeluk op meerdere toetsen. Handig toch? Het scherm van dit toestel is bovendien extra groot en verlicht. Het telefoonnummer of de naam van de contactpersoon is hierdoor eenvoudig af te lezen. Met dit toestel in huis is een telefoonboekje ook niet meer nodig. Je kunt er namelijk tot wel 50 telefoonnummers in opslaan. Het is zelfs mogelijk om drie nummers onder de sneltoetsen te zetten. Telefoneren was nog nooit zo gemakkelijk. Schaf dus gauw deze telefoon met 2 handsets aan!

Eigenschappen van de Fysic FX-6020:

 • Je kunt het bel- en gespreksvolume zelf instellen.
 • Zijn toetsen zijn groot en eenvoudig te gebruiken.
 • Dit toestel is geschikt voor hoortoestellen (H.A.C.).
 • Er is gezorgd voor een telefoonboek met 50 geheugenplekken.
 • Hij is GAP compatibel en uitbreidbaar tot maximaal 4 handposten.
 • Bij dit eco vriendelijk toestel gaat er een bellampje knipperen wanneer je gebeld wordt.

2. Gigaset A220

We hebben het hierboven gehad over een toestel met twee handsets. Dergelijke varianten zijn razend populair, vooral in kleine huishoudens. Vind je een dergelijk toestel perfect, maar wil je liever geen seniorentelefoon hebben? Dan kennen wij de beste DECT telefoon voor jou. We verwijzen hier naar de Gigaset A220. In veel opzichten is dit toestel gelijk aan het vorige model. Zo is hij ook een handig toestel met twee handsets. Daarnaast beschikt hij over gebruiksvriendelijke toetsen met een duidelijk en gevoelig drukpunt. Er is zelfs gezorgd voor een verlichte handsfree-toets. Daarmee kun je met slechts één toetsdruk overschakelen op handsfree-telefoneren. De installatie van dit toestel is plug & play, want het apparaat is bij levering reeds aangemeld bij het basisstation. Hij is dankzij de Eco Mode Plus-technologie bovendien milieuvriendelijk.

Gigaset A220

Je merkt dus dat de Gigaset A220 is ontworpen voor gemakkelijk en plezierig telefoneren. Is hij daarom de beste DECT telefoon voor jou? Er zijn nog meer eigenschappen die dit toestel uniek maken. Zo heeft hij een lange gesprekstijd van 18 uur en een lange standby-tijd van 200 uur. Dit betekent dat de toestellen steeds gereed zijn voor gebruik. Je hoeft bovendien niet bang te zijn voor lege batterijen tijdens een gesprek. Misschien heb je dit toestel gekocht en verhuis je naar een grotere woning. Dan heb je wellicht behoefte aan meer handsets. Gelukkig betekent dit niet dat je een compleet nieuw toestel hoeft te kopen. Alle Gigaset modellen zijn namelijk in principe met elkaar te verbinden. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is dat niet alle functionaliteiten op alle modellen werken.

Eigenschappen van de Gigaset A220:

 • Tijdens elk gesprek wordt de datum en gesprekstijd weergegeven.
 • Het toestel heeft een wekkerfunctie en een verlicht, grafisch display.
 • Dankzij nummerweergave weet je direct wie belt zodra de telefoon overgaat.
 • Handsfree-telefoneren activeer je gemakkelijk via de verlichte handsfree-toets.
 • In de oproeplijst worden er tot 35 ingekomen en gemiste oproepen opgeslagen.
 • Dit toestel beschikt over gebruiksvriendelijke toetsen met een duidelijk en nauwkeurig drukpunt.
 • Hij beschikt over plug & play handsets, die bij de levering reeds zijn aangemeld bij het basisstation.
 • Contactgegevens heb je altijd bij de hand, want je kunt in het telefoonboek tot 80 contactpersonen opslaan.

3. Panasonic KX-TG6823NLB

Als je de vorige recensies leest, dan zie je dat we alleen hebben gesproken over toestellen met 2 handsets. Sommige huishoudens hebben echter behoefte aan meer dan 2 handsets. Je kunt er dan voor kiezen om een toestel met 2 handsets uit te breiden met meerdere handsets. Echter, je kunt ook gewoon kiezen voor een toestel met meer handsets. Is daarom de beste DECT telefoon voor jou een variant met drie handsets? Dan raden we de Panasonic KX-TG6823NLB aan. Dit toestel is wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Hij wordt namelijk geleverd met 3 handsets. Je kunt dus bijvoorbeeld een toestel zetten in de woonkamer, in de slaapkamer en een extra toestel in je studeerkamer. Natuurlijk kun je aan de hand van jouw woonsituatie zelf de locaties van de toestellen bepalen.

Panasonic KX-TG6823NLB

Nadat je elk toestel een plek hebt gegeven, kun je genieten van de mogelijkheden die de telefoon met zich meebrengt. De Panasonic KX-TG6823NLB heeft namelijk toestellen met een 1,8 inch LCD scherm en verschillende functies. Een van de functies is dat de telefoon beschikt over een telefoonboek, waar je je favoriete contacten in kunt opslaan. Je slaat er desgewenst ook andere handige telefoonnummers in op, zoals bijvoorbeeld het telefoonnummer van je huisarts. In het telefoonboek is er immers plek voor 100 nummers. Ook nummerherhaling voor 50 nummers behoort tot de mogelijkheden. Ben je niet in de buurt van de telefoon wanneer iemand je belt? Geen nood. Hij heeft namelijk een geïntegreerd antwoordapparaat. Bij dit toestel geniet je verder van een maximale gesprekstijd van 15 uur en een standby-tijd van 170 uur. Je kunt de toestellen dus de hele dag gebruiken zonder ze tussendoor op te laden.

Eigenschappen van de Panasonic KX-TG6823NLB:

 • Contacten kun je gemakkelijk overzetten van de ene handset naar de andere.
 • Je kunt de toestellen de hele dag gebruiken zonder ze tussendoor op te laden.
 • Ook in het donker kies je op het verlichte toetsenbord gemakkelijk het juiste nummer.
 • Doordat hij geleverd wordt met meerdere handsets ben je in het hele huis bereikbaar.
 • Tot dertig minuten aan berichten kunnen worden opgenomen op het antwoordapparaat.
 • Dankzij de grote toetsen en het verlichte scherm kun je de telefoon gemakkelijk bedienen.

4. Philips D1602B/01

Intussen hebben we gesproken over 2 telefoons met 2 handsets en 1 telefoon met 3 handsets. Je hebt dus gezien dat je op basis van jouw behoeften kiest voor een toestel met een bepaald aantal handsets. Echter, je houdt daarbij ook rekening met de functies van de verschillende telefoons. De ene telefoon heeft bijvoorbeeld een antwoordapparaat, terwijl de andere telefoon grote toetsen heeft. Wil je graag een telefoon hebben met 2 handsets, maar voldeden de andere telefoons niet aan jouw vereisten? Misschien is de beste DECT telefoon voor jou een telefoon met 2 handsets, maar zonder toeters en bellen. Een dergelijk model is handig voor personen die niet vaak met een huistelefoon telefoneren, maar toch optimaal bereikbaar willen zijn. Wij kennen zo’n telefoon, namelijk de Philips D1602B/01.

Philips D1602B/01

Het motto van de Philips D1602B/01 is “houd het simpel”. Daarom is deze telefoon wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Hij is een draadloze huistelefoon met 2 handsets, een groot display en nummerherkenning. Bovendien beschikt hij over slimme, essentiële functies. Zo is er bij deze telefoon gezorgd voor een uitstekende geluidsweergave. Daarnaast gaat het hier om een plug and play toestel. Je kunt er dus gesprekken mee voeren met helder geluid en optimaal gebruiksgemak. Als de telefoon rinkelt, weet je meteen wie je belt. Hij beschikt namelijk over nummerherkenning. Daarnaast zorgt de automatische volumeregeling ervoor dat ongewenste volumevariatie wordt tegengegaan. Wat je hoort blijft dus steeds consistent. Bovendien zijn de toestellen van deze telefoon voorzien van een ruwe achterkant voor optimale ergonomie.

Eigenschappen van de Philips D1602B/01:

 • Hij is energiezuinig en heeft een milieuvriendelijk ontwerp.
 • Dankzij de eenvoudige installatie geniet je van ultiem gemak.
 • Een parametrische equalizer zorgt voor een puur en helder geluid.
 • Nummerherkenning zorgt ervoor dat je altijd weet door wie je gebeld wordt.
 • Deze telefoon heeft een gemakkelijk afleesbaar display van 4,1 cm met achtergrondverlichting.
 • De achterkant van de handsets heeft een speciale structuur voor extra comfort en een optimale grip.
 • Om te zorgen voor een fantastische ontvangst in elke kamer, heeft hij een geoptimaliseerd antenne-ontwerp.
 • Voordat deze toestellen worden verkocht, worden er eerst geavanceerde geluidstesten uitgevoerd voor een fantastische geluidskwaliteit.

5. Profoon PDX-300 DECT Telefoon

In dit artikel hebben we gesproken over telefoons met 2 en 3 handsets. Echter, er zijn ook telefoons met slechts 1 handset. Dergelijke modellen zijn perfect voor eenkamerappartementen. Heb jij behoefte aan een huistelefoon met slechts 1 handset? Dan kennen wij de beste DECT telefoon voor jou. Hier verwijzen we naar de Profoon PDX-300. Aangezien je bij deze huistelefoon slechts 1 handset krijgt, is dit model wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Hoewel hij met 1 handset geleverd wordt, betekent dit niet dat hij onder doet voor de varianten met meerdere handsets. Dit apparaat gaat namelijk gepaard met kraakheldere geluidskwaliteit. Hij heeft daarnaast een duidelijk verlicht display. Je kunt er dus ongestoord mee telefoneren.

Profoon PDX-300

In het kort staat de Profoon PDX-300 voor meer gemak in je dagelijks leven. Bij het ontwerpen van dit toestel heeft de fabrikant namelijk over alles goed nagedacht. Dat is te merken wanneer je het toestel gebruikt. Zo zijn de mogelijkheden van deze telefoon perfect in balans met het gebruiksgemak. Je kunt met name maar liefst 50 contacten opslaan in het telefoonboek. Bovendien is door het telefoonboek heen bladeren snel en eenvoudig. De telefoon heeft daarnaast een terugbelfunctie voor de laatste vijf telefoonnummers waar je contact mee had. Je kunt deze functie met een druk op de knop bedienen. Het is bij dit toestel zelfs mogelijk om VIP-beltonen in te stellen. Zo hoor je al aan de beltoon wie je opbelt. Handig toch?

Eigenschappen van de Profoon PDX-300:

 • Deze telefoon is uit te breiden tot 5 toestellen.
 • In het telefoonboek kun je tot 50 contacten opslaan.
 • Je hebt de mogelijkheid om VIP-beltonen in te stellen.
 • Hij heeft een terugbelfunctie voor de laatste 5 nummers.
 • Dit toestel heeft een extra lange standby-tijd tot 100 uur en een lange spreektijd tot 10 uur.
 • Bij deze telefoon kun je het gespreksvolume instellen op het geluidsniveau dat voor jou het prettigst is.
 • Er is gezorgd voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit, naam- en nummerweergave en een duidelijk verlicht display.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.