Hier vind je de beste contactgrill van 2024. Lees in de koopgids waar je op kunt letten!

beste contactgrill

Ontdek waar je allemaal op let wanneer je de beste contactgrill van 2024 wil uitkiezen!

Afbeelding
Product
Tefal GC241D12 - Contactgrill - Anti-aanbaklaag - 2000W - Zwart
De Tefal GC241 Panini / Grill toestel is een multifunctionele panini grill geschikt voor panini's, tosti's, groenten, vis en vlees. Met deze krachtige, multifunctionele panini grill met RVS behuizing, geniet je van profwaardige panini's en perfect gegrild vlees. Dankzij het krachtige vermogen van 20... Meer bij Bol.com »

Tomado TGC4001S - Grote contactgrill - Instelbare temperatuur - 2000 Watt - Zwart/RVS
Met deze contactgrill TGC4001S van Tomado bereid je de lekkerste panini’s en tosti’s. De contactgrill heeft grote anti-aanbak grillplaten en een traploos regelbare temperatuur. Op de grill kan je naast brood ook groenten, vis én vlees grillen. Je zet de grill open of je legt hem helemaal plat a... Meer bij Bol.com »

Princess 112536 - Multi Grill 4-in-1- Contactgrill - Tosti apparaat - Wafelijzer - Verwisselbare platen - Instelbare thermostaat - groot bakoppervlak
De luxueuze Princess 112536 Multi Grill is perfect als je op zoek bent naar een multifunctionele grill waarmee je ‘s middags heerlijke panini’s maakt en ’s avonds met je hele gezin gezellig grilt aan tafel. Dankzij de verwisselbare platen is het maken van wafels en tosti’s ook mogelijk. Ook ... Meer bij Bol.com »

Tomado TGC2001S - kleine contactgrill - zwart/rvs - 750 watt
Met deze compacte contactgrill TGC2001S van Tomado bereid je de lekkerste tosti’s en groenten. De contactgrill heeft een grilloppervlak van 23 x 14,5 cm. Op de grill kan je naast brood ook groenten, vis én vlees grillen. Je zet de grill open of je legt hem helemaal plat als tafelgrill voor bijvoo... Meer bij Bol.com »

Tefal Ultra Compact GC3050 - Contactgrill - Groot grilloppervlak - Anti-aanbaklaag - 2000W - RVS
De Tefal Ultra Compact Classic GC3050 Contactgrill is een multifunctionele grill die in twee standen te gebruiken is; grill en barbecue. Deze Tefal contactgrill is snel opgewarmd, compact en makkelijk op te bergen. Deze contactgrill wordt vaak groot bevonden. De afmetingen van deze grill zijn 19 c... Meer bij Bol.com »

Tefal Minute GC205012 - Contactgrill - Grill
De Tefal Minute GC205012 - Contactgrill is een multifunctionele grill voor het bereiden van een waaier aan ingrediënten! Deze contactgrill is uitermate geschikt voor bereiding van vlees, vis, groenten en zelfs tosti's! De uitneembare en vaatwasmachinebestendig platen met anti-aanbaklaag zijn eenvou... Meer bij Bol.com »

Tefal OptiGrill+ XL GC722D16 - Contactgrill - Groot grilloppervlak - 9 automatische kookprogramma’s - 2000W - RVS
Met de Tefal OptiGrill+ XL GC722D contactgrill laat je het bakken van vlees niet meer aan het toeval over. Deze extra grote Tefal contactgrill is ideaal voor het bereiden van verschillende soorten vlees, vis, zeevruchten en tosti’s voor het hele gezin. De Tefal OptiGrill+ XL GC722D garandeert perf... Meer bij Bol.com »

Tefal Minute grill GC2058 - Contactgrill - Groot grilloppervlak - Anti-aanbaklaag - 1600W - Zwart
Deze Tefal GC2058 Contactgrill is uitermate geschikt voor bereiding van vlees, vis, groenten en zelfs tosti's! Dankzij de regelbare thermostaat kun je al je voedsel snel bereiden. De uitneembare platen met antiaanbaklaag zijn eenvoudig schoon te maken. De anti-aanbakplaat zorgt er tevens voor dat je... Meer bij Bol.com »

Aigostar Samson 30KLU - Contactgrill met Thermostaat - Panini Grill - 2000W
Met de nieuwste Aigostar Samson contactgrill / panini grill maak je de gezondste en lekkerste dingen. Met zijn RVS behuizing ziet deze contactgrill / panini grill er mooi uit en past hij zeker in elke keuken! Bakt snel Dankzij het 2000 Watt vermogen en de gelijkmatige verwarming van de aluminium g... Meer bij Bol.com »

Princess 117002 Multi Sandwich Grill Compact Pro – Verwisselbare platen – Tosti apparaat - Wafelijzer - Grill - Verticaal opbergbaar
Bak je graag tosti’s, hamburgers en wafels, maar wil je geen drie apparaten aanschaffen? Dan is de Princess 117002 Multi Sandwich Grill ideaal voor je. Dankzij de verwisselbare platen kan je namelijk snel afwisselen tussen grillen, wafels bakken en de tostiplaat. Het apparaat is makkelijk op te be... Meer bij Bol.com »

Heb je gehoord dat je met een contactgrill allerlei lekkere gerechten kunt bereiden? De werking van een dergelijk apparaat kun je vergelijken met die van een wafelijzer en grillplaat. Met een goede contactgrill kun je zelfs groenten en vlees grillen. Het voordeel van dit apparaat vergeleken met een pan/grillplaat is dat je eten tegelijk aan twee kanten gebakken wordt. Hierdoor bereid je het eten twee keer zo snel. Nu daar je weet hoe handig een contactgrill is, wil je wellicht meteen een aanschaffen. Je kiest echter niet voor het eerste het beste model. Er zijn enkele zaken om eerst over na te denken. Met deze koopgids helpen we je op weg. Zo vind je gemakkelijk jouw beste contactgrill.

Denk na over hetgeen je erin wil bereiden

Het eerste waar je over nadenkt bij het uitkiezen van een contactgrill is hetgeen je erin wil bereiden. Je kunt immers allerlei verschillende lekkernijen bereiden in dit apparaat. Wil je rood vlees en groenten in het apparaat bereiden, dan kies je voor een grill met een geribbelde bakplaat. Een gladde plaat gebruik je daarentegen om vis of andere schaaldieren klaar te maken. Het is ook fijn te weten dat je in dit apparaat gezonder kunt bakken. Je gebruikt immers weinig tot geen olie of boter. Bepaalde contactgrills krijg je met verwisselbare bakplaten. Je kunt dus groenten, vlees, tosti’s, wafels of zelfs mini pannenkoeken bereiden. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

De grootte van de beste contactgrill

Een andere factor waar je rekening mee houdt bij het kopen van een contactgrill is de grootte. Je weet waarschijnlijk al dat deze apparaten verkrijgbaar zijn in diverse maten en soorten. Denk dus na over het aantal personen voor wie je eten wil bereiden. Het is daarnaast handig om rekening te houden met de beschikbare opbergruimte. Wil je gewoon af en toe vlees of vis grillen, dan is een compacte of kleine grill ideaal. Als je echter regelmatig voor grote groepen kookt, dan heb je een grotere contactgrill nodig. Je kiest in dat geval ook liever voor een grill met de mogelijkheid om meerdere gerechten tegelijkertijd te grillen. Zo heb je meer ruimte op de bakplaat, waardoor de ingrediënten niet te dicht op elkaar liggen.

Het vermogen van de grill

Verder let je op het vermogen van je contactgrill. Het vermogen dat nodig is, hangt af van hetgeen je wil bereiden op de grill. Ga je er alleen groenten op grillen of wil je er ook tosti’s op maken? Dan heb je genoeg aan een grill met een vermogen tot ongeveer 1000 watt. Als je het apparaat ook wil gebruiken om rood vlees te grillen, dan kies je liever voor een grill met een vermogen van minimaal 1500 watt. Je bent op die manier verzekerd van een knapperig resultaat. Welk vermogen moet jouw beste contactgrill hebben?

Eventuele extra functies

Nadat je over de bovengenoemde functies hebt nagedacht, kun je al een standaardtype contactgrill kopen. Echter, het kan dat je behoefte hebt aan een grill met extra functies. Als dat zo is, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een model met automatische bereidingsprogramma’s. Bij een dergelijke grill berekent het apparaat de hoeveelheid en dikte van je ingrediënten. Hij past het programma dan aan. Je kunt hierdoor met een druk op de knop gegrilde groenten of malse hamburgers bereiden. Daarnaast kun je kiezen voor een grill met een instelbare temperatuur. Hierdoor heb je controle over de bereiding. Je stemt gewoon de temperatuur af op het type gerecht dat je bereidt. Je kunt zelfs kiezen voor een contactgrill met uitneembare grillplaten. Dit is het geval bij veel grills. De platen reinig je bij zulke modellen gemakkelijk in de vaatwasmachine. Ook kun je de platen gemakkelijk omwisselen voor andere bakplaten.

Onderhoud van de beste contactgrill

Het is prettig om allerlei lekkernijen klaar te maken in een contactgrill. Je dient echter ook rekening te houden met het onderhoud van de grill. Zo beschikken sommige modellen over iets meer mogelijkheden. Denk maar aan de varianten met verwisselbare grillplaten. Hoewel dergelijke modellen vaak wat meer kosten, kun je deze gemakkelijker schoonmaken na gebruik. Je hebt daarbij ook meer keuze op het gebied van hetgeen je wil bereiden. Er zijn daarnaast contactgrills met grillplaten met een duurzame antiaanbaklaag. Er blijven geen vervelende restjes aan de platen van zo’n grill kleven. Het onderhoud wordt zo een stuk gemakkelijker. Je kunt zelfs kiezen voor een grill met een aan- en uitknop, een timerfunctie of vergrendeling. Ga dus na aan welke vereisten jouw beste contactgrill moet voldoen voordat je een keuze maakt.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik mijn contactgrill?

In de meeste gevallen hoef je slechts de stekker in het stopcontact te doen om de grill aan te zetten. Soms gebruik je voor het aanmaken van de grill de aan- en uitknop. Als je grill een instelbare temperatuur heeft, stel je deze eerst in met de draaiknop. Hierna kun je meteen beginnen te grillen.

Is een contactgrill vaatwasmachinebestendig?

Een contactgrill is op zich niet vaatwasmachinebestendig. Echter, vaak zijn de uitneembare grillplaten wel vaatwasmachinebestendig. Het opvangbakje voor overtollig vet is ook uitneembaar en kan vaak ook in de vaatwasmachine gereinigd worden. Heeft je contactgrill geen uitneembare platen, dan kun je de grill ook niet in de vaatwasser zetten. Een grill dompel je ook niet onder in water. Voor het reinigen van zo’n contactgrill gebruik je een licht vochtige doek wanneer het apparaat helemaal is afgekoeld.

Hoeveel energie gebruikt zo’n apparaat?

Het vermogen van een contactgrill ligt meestal tussen de 1200 en 2500 watt. Waterkokers en kookplaten verbruiken ongeveer evenveel energie als een contactgrill. Toch is het belangrijk om ook rekening te houden met de gebruiksfrequentie en -duur.  

Hoe gebruik ik mijn contactgrill als tafelgrill?

Sommige contactgrills hebben een bakplaat die je kunt uitklappen zodat de grill vlak ligt. Als jouw grill die optie heeft, kun je hem ook als tafelgrill gebruiken. Je hebt dan meteen een gourmet in huis.

Waarvoor dient een zwevende topplaat?

Contactgrills kunnen op verschillende manieren scharnieren. Als de bovenste plaat helemaal loskomt van de onderste, dan kun je er dikke stukken vlees op brood goed en egaal op grillen. In zo’n geval staat de bovenste plaat recht op het voedsel. Dit wordt ook wel een zwevende topplaat genoemd.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.