Je zoektocht naar de beste carkit van 2024 eindigt hier. Lees over de top 5!

Beste carkit

Waar let je op bij de aanschaf van de beste carkit van 2024?

Afbeelding
Product
FM Transmitter Bluetooth – Snellader - Handsfree Bellen - RGB - USB C - USB - Handsfree Bellen Auto Bluetooth - Bluetooth FM transmitter – Autolader – Carkit – Bluetooth transmitter - MP3 - SD Kaart
Met de nieuwe Dynabright Bluetooth Transmitter kan je eindelijk je eigen muziek luisteren, handsfree bellen, supersnel opladen, navigatie gebruiken als je radio geen bluetooth heeft! Sluit de Transmitter eenvoudig aan via de 12V - 24V poort (sigarettenaansteker) van de auto. Je favoriete muziek luis... Meer bij Bol.com »

Trendfield FM Transmitter Bluetooth 5.0 - Carkit USB 3.0 Fast Charge - Auto Accessoires - Beluister Draadloos Muziek via Spotify of Youtube
Creëer een draadloze bluetooth verbinding tussen je mobiele telefoon en auto en beluister muziek vanaf Spotify of Youtube zonder daarvoor iets aan je auto te verbouwen. Plaats simpelweg de FM transitter in je sigarettenhouder, zet je radio op 108.0FM en verbind de carkit d.m.v. Bluetooth met je tel... Meer bij Bol.com »

iMoshion FM Transmitter met display - Bluetooth Transmitter / Receiver voor in de auto - Handsfree bellen & muziek afspelen - Carkit & Autolader met USB-C
Luister onderweg je favoriete muziek dankzij de FM Transmitter met scherm van iMoshion! Plug de transmitter in de sigarettenaansluiting van jouw auto en hij is klaar voor gebruik. Dankzij deze bluetooth transmitter kun je gemakkelijk muziek afspelen via jouw eigen smartphone, je kunt muziek luistere... Meer bij Bol.com »

SPVB | Carkit Bluetooth auto FM-transmitter | Carkit | Parrot carkit | Draadloze Carkit met twee USB poorten | Muziek streamen | Navigatie met spraak | Handsfree bellen
Deze Carkit maakt het mogelijk om in iedere auto een bluetooth verbinden tot stand te brengen.Sluit de carkit aan op een oude aansluiting in de auto. Verbind de bluetooth met je telefoon en de carket via de radio middels dezelfde FM frequentie. Bluetooth in elke auto Snel en makkelijk Handsfree be... Meer bij Bol.com »

Draadloze Bluetooth Carkit met Spraakbesturing – veilig handsfree bellen en gebeld worden in de auto
Veilig telefoneren is belangrijk voor de veiligheid in het verkeer. Deze carkit koppel je eenvoudig via Bluetooth aan je telefoon en je hoeft deze dus niet in te bouwen in je auto. Met de stevige klip bevestig je de handsfree carkit bijvoorbeeld eenvoudig op je zonneklep. Omdat deze carkit draadloos... Meer bij Bol.com »

Bluetooth FM Transmitter, 120 ° Rotatie Auto Radio Adapter CarKit met 4 Music Play Modes / 5 in 1
De FM-transmitter van siston + -serie kan het inkomende oproepnummer, het spanningsniveau in de accu van de auto, het volume, de FM-frequentie en de naam van het nummer weergeven als u muziek afspeelt.STREAM YOUR MUSIC: Bluetooth FM-zender kan audiobestanden verzenden van mobiele apparaten naar auto... Meer bij Bol.com »

FM Transmitter Bluetooth Draadloze Carkit Voor in de Auto 2022 / MP3 Speler Mobiel / LED Verlichting / Handsfree Bellen in de Auto / Bluetooth 5.0 / USB 3.0 Auto Lader / 2 USB aansluitingen / Muziek Streamen / USB of SD kaart / Carkit Adapter
Deze multifunctionele FM Transmitter carkit voor in de auto of motor is voor iedereen die via de Mobiel, iPad, Bluetooth, USB, U-Disk of SD kaart zonder ruis muziek wil afspelen in zijn of haar auto! Deze Plug & Play carkit is gemakkelijk binnen 30 seconden geïnstalleerd.Voordelen van de Athletix C... Meer bij Bol.com »

Bluetooth Carkit FM Transmitter voor in de auto - Gymston– Handsfree bellen carkit met AUX / SD kaart / USB - Ingangen - Bluetooth Handsfree Carkits / adapter / auto bluetooth / LCD Display - T10D Carkit
Met deze 5 in 1 Carkit van Gymston wordt handsfree bellen gemakkelijk. Met de FM-transmitter carkit kan je muziek streamen via Bluetooth in de auto en ook nog eens handsfree bellen op een vergrote LCD scherm. Plug de 5 in 1 Draadloze Carkit in je 12 of 24V aansluiting, koppel het via Bluetooth (eenm... Meer bij Bol.com »

Caliber FM transmitter met DAB+ en carkit Zwart (PMT801DAB-BT-)
Met de Caliber PMT801DAB-BT luister je in de auto naar de radio met een hoge geluidskwaliteit. Of je streamt via bluetooth muziek vanaf je smartphone als je een autoradio zonder bluetooth hebt. Deze zender verstuurt namelijk de muziek door via een FM frequentie. DAB+ kwaliteit DAB+ geeft een hogere ... Meer bij Bol.com »

Als je een nieuwe carkit wil aanschaffen, let je op verschillende zaken. Er zijn namelijk verschillende soorten carkits, diverse bevestigingsmethoden en verschillende aansluitmogelijkheden. Het is daarom begrijpelijk dat er verschillende prijskaartjes ontstaan. Sommige modellen zijn hierdoor relatief duur, terwijl bepaalde modellen ook super goedkoop zijn. Zo kun je al voor 20 of 25 euro een carkit kopen. Dergelijke modellen beschikken over de minimale functionaliteiten. De modellen met meerdere functies kosten gemiddeld tussen de 150 en 200 euro. Neem deze koopgids door en kies aan de hand van de aanbevelingen voor een model dat bij je past.

Verschillende modellen

Het is belangrijk te weten dat er verschillende soorten carkits zijn. Je kunt deze modellen onderscheiden in twee grote categorieën, namelijk inbouw en plug-and-play. Je sluit de inbouwcarkits aan op je autoradio via de aux- of ISO-aansluiting. Je voorkomt hierdoor dat er kabels in de weg zitten. Dergelijke modellen geven je auto een nettere uitstraling. Je hoeft zulke carkits ook niet op te laden. Houd er wel rekening mee dat het verwijderen van dergelijke carkits vaak wat moeilijker is. Ook kosten inbouwmodellen vaak wat meer.

Kies je daarentegen voor een plug-and-play carkit, dan kies je voor een wat fijner geprijsd apparaat. Ook zijn deze modellen vaak wat eenvoudiger in gebruik. Je kunt zulke carkits in elke auto bevestigen. Daarnaast neem je deze modellen gemakkelijk overal mee naartoe. Je kunt de plug-and-play modellen dus gemakkelijk van de ene naar de andere auto overbrengen. Het is wel nodig om dergelijke modellen af en toe op te laden.

Bekijk de stroomaansluiting, bevestigingsmethode en Bluetooth-versie

Als je voor een plug-and-play carkit kiest, dan kun je kijken naar de stroomaansluiting. De meeste varianten sluit je aan op de 12/24 volt-aansluiting oftewel de aanstekerplug van de auto. Er zijn echter ook varianten met een interne accu. Deze modellen geven je meer vrijheid om de carkit te plaatsen waar het voor jou handig is. Ook op het gebied van de bevestigingsmethode houd je rekening met verschillende zaken. Je kunt een carkit meestal bevestigen met een klem, clip of een magneet. Een dergelijk apparaat plaats je bij de zonneklep, op het dashboard of aan het ventilatierooster. Je gaat dus na wat jij handig vindt, maar ook welke mogelijkheden je auto biedt.

Verder bekijk je welke Bluetooth-versie handig is. Hoewel er reeds carkits met Bluetooth versie 5.0 verkocht worden, is deze versie niet compatibel met alle apparaten. Je kunt daardoor het liefst kiezen voor Bluetooth versie 4.2. Het 4.2-model is namelijk het meest gangbare model binnen dit type handsfree-apparaat. Het garandeert namelijk de connectiviteit met meerdere elektronische apparaten. Ga ook na of het type Bluetooth dat je koopt is toegestaan. Je koopt immers geen carkit die met een headset werkt en ook geen model waarbij je je mobieltje moet aanraken tijdens het rijden. Je kiest het liefst voor een handsfree-kit, Bluetooth-autoradio of een draagbare carkit.

Een scherm en een goede gesprekskwaliteit

Sommige carkits hebben een scherm. Een gangbaar formaat voor een dergelijk scherm is 1,44 inch. Zulke modellen zijn handig, omdat het scherm je informatie van je smartphone laat zien. Je kunt onder andere de naam en het telefoonnummer van de beller zien. Je kunt zelfs kiezen voor een carkit met een telefoonhouder. Bij zo’n model zie je het scherm van je smartphone tijdens het rijden. Hierdoor kun je je telefoon als navigatiesysteem gebruiken.

Je gaat ook na of de carkit een goede gesprekskwaliteit met zich meebrengt. Om te zorgen voor een goede gesprekskwaliteit kun je het liefst kiezen voor een carkit met ruisonderdrukking. Ook is het handig om een model met HD-kwaliteit en een goede microfoon te selecteren. Je voorkomt hierdoor dat je de ander niet goed verstaat. Ook voorkom je dat de andere persoon last heeft van je achtergrondgeluiden. Over het algemeen is de geluidskwaliteit beter als je carkit gebruik maakt van de speakers van de auto. Bij interne speakers kan de kwaliteit namelijk verschillen.

Spraakbesturing en andere handige functies

Bepaalde carkits hebben ondersteuning voor Siri of Google Assistant. Dergelijke modellen bedien je met je stem, waardoor je veiliger rijdt. Ook het gebruiksgemak wordt verhoogd bij dergelijke modellen. Je hoeft de carkit immers niet met je vingers te bedienen. Het is wellicht handig om je carkit eerst aan te zetten en te synchroniseren voordat je wegrijdt. Hierdoor raak je niet afgeleid tijdens het rijden, waardoor je je kunt concentreren op de weg. Er zijn ook andere zaken die handig kunnen zijn, zoals carkits met USB-poorten. Je kunt je smartphone of ander apparaat opladen aan de USB-poorten van je carkit. Hierdoor is het niet erg als je auto geen eigen USB-poort heeft en je de aanstekeraansluiting gebruikt voor de carkit.

Het is ook handig om te kiezen voor een carkit met een FM-transmitter. Bij dergelijke modellen kun je met je carkit naar muziek luisteren. Je carkit vervangt hierdoor je autoradio, vooral als je autoradio geen Bluetooth had. Nu kun je immers je smartphone via Bluetooth met de carkit verbinden en muziek vanaf je smartphone afspelen over de autospeakers. Tot slot ga je na of multipoint pairing iets is voor jou. Als je carkit over deze functie beschikt, kun je er meerdere smartphones aan koppelen. Dit is handig als je carkit door meerdere personen wordt gebruikt. Het exacte aantal smartphones dat je kunt aansluiten hangt af van je carkit. Bij sommige modellen kunnen er tot 10 apparaten worden aangesloten.

Beste carkit van 2024

Velen van ons gaan met de auto naar het werk of naar colleges. Daarbij is het prettig als we onze favoriete muzieknummers kunnen beluisteren. Om je favoriete muziek te beluisteren kun je een FM transmitter in je auto zetten. Sommige transmitters bieden je de mogelijkheid om handsfree te bellen. Zo bel je onderweg veilig en voorkom je boetes. Echter, er zijn ook gadgets die speciaal gemaakt worden om veilig te bellen. Denk maar aan carkits. Een dergelijk apparaat is speciaal ontwikkeld om veilig onderweg in de auto te bellen en boetes te voorkomen. De meeste carkits maken via Bluetooth contact met je smartphone. Er zijn echter ook varianten die je met je stem kunt bedienen. Op die manier houd je je handen op het stuur. Zoek je naar de beste carkit? Lees dan gauw dit artikel en kies jouw beste carkit gemakkelijk uit!

Het vinden van de beste carkit hoeft niet moeilijk te zijn. Je gaat namelijk slechts na aan welke vereisten jouw ideale model moet voldoen. Denk er bijvoorbeeld aan dat veel carkits ongeveer dezelfde werking hebben als een FM transmitter. Je gebruik je carkit dus behalve voor veilig telefoneren ook om je favoriete muziek te beluisteren. Daarnaast is het wellicht handig om na te gaan hoe de kit geïnstalleerd wordt. Er zijn namelijk plug & play varianten, maar ook inbouwmodellen. Dit zijn enkele punten waar je op kunt letten in je zoektocht. Om je zoektocht echter te vergemakkelijken, hebben we een top 5 voor je samengesteld. Al de items in deze top 5 zijn momenteel razend populair. Bovendien zijn ze van goede kwaliteit. Om je in staat te stellen om een goed geïnformeerde keus te maken, recenseren we alle vijf modellen. Zo kies je eenvoudig jouw beste carkit uit.

1. Athletix FM Transmitter Bluetooth Draadloze Carkit 2020

In de inleiding hebben we je verteld dat sommige carkits vergelijkbaar zijn met FM transmitters. Klinkt een dergelijk apparaat als de beste carkit voor jou? Dan kun je kiezen voor de Athletix FM Transmitter Bluetooth Draadloze Carkit 2020. Dit apparaat is een 5 in 1 carkit. Je kunt er handsfree mee bellen en er gemakkelijk muziek via je mobiel op afspelen. Het enige wat je hoeft te doen om hem aan te sluiten is hem pluggen in je 12 of 24 V sigaretten aansluiting. Hierna koppel je hem eenmalig via Bluetooth aan je smartphone. Vervolgens stel je slechts de zendfrequentie in waarna je geluid kunt afspelen over de luidsprekers in de auto. Klinkt dit apparaat niet als de beste carkit voor jou?

Athletix FM Transmitter Bluetooth Draadloze Carkit 2020

Heb je interesse gekregen in de Athletix FM Transmitter Bluetooth Draadloze Carkit 2020? Lees dan de uitgebreide recensie over dit product in het artikel over de beste FM transmitter.

Eigenschappen van de Athletix FM Transmitter Bluetooth Draadloze Carkit 2020:

 • Komt er een gesprek binnen, dan schakelt hij automatisch over op de handsfree-modus.
 • Gebruik zijn LED display om de FM-frequentie in te stellen en om van nummers te wisselen.
 • Er is gezorgd voor een compact formaat, dus je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe.
 • Hij heeft een ingebouwde microfoon, voice prompt en een 3,5 mm AUX kabel line-in-aansluiting.
 • Je kunt muziek afspelen via de USB-uitgang, het TF-kaartslot en de ingang voor een micro SD-kaart.
 • Muziek kun je via je telefoon afspelen, maar je kunt de carkit ook gebruiken om je telefoon op te laden.

2. Daily Logix Bluetooth FM Transmitter

Sommige koppels rijden samen naar het werk. Dit is prettig zo lang niet beide personen hun telefoon tegelijkertijd in de auto willen opladen. Het opladen van onze telefoons vinden we namelijk belangrijk. Anders zijn we niet bereikbaar en hebben we bijvoorbeeld onze digitale kalender en klok niet bij de hand. Als je ruzies in de auto wil voorkomen kies je daarom voor een carkit met twee USB-aansluitingen. Klinkt een dergelijk model als de beste carkit voor jou? Dan raden we de Daily Logix Bluetooth FM Transmitter aan. Dit model is wellicht de beste carkit voor jou. Hij is namelijk voorzien van twee fast charge USB-aansluitingen. Hierdoor kun je twee telefoons of andere toestellen tegelijkertijd opladen tijdens het autorijden. Handig toch? Nu hoef je nooit meer met een lege accu van je telefoon op je eindbestemming aan te komen.

Daily Logix Bluetooth FM Transmitter

Als je bovendien je telefoon verbindt met de transmitter, dan geniet je van draadloos muziek streamen. Met deze transmitter kun je bovendien handsfree bellen. Inkomende gesprekken kun je nu gemakkelijk met een druk op de knop beantwoorden. Met behulp van Siri of Bixby kun je ook gemakkelijk bellen naar je contactpersonen. Zelfs stemnavigatie behoort tot de mogelijkheden. Zo’n multifunctioneel apparaat is zeker handig. Gelukkig is de Daily Logix Bluetooth FM Transmitter geschikt voor elke auto. Hierdoor wordt het autorijden een stuk comfortabeler. De mogelijkheden van dit apparaat zijn vrijwel eindeloos. Als je bijvoorbeeld draadloos muziek wil streamen, dan heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je draadloos vanaf je telefoon via Spotify streamen. Ook allerlei andere apps worden ondersteund. Daarnaast heb je de mogelijkheid om muziek te beluisteren vanaf een USB-stick of SD-kaart.

Eigenschappen van de Daily Logix Bluetooth FM Transmitter:

 • Je verbindt hem gemakkelijk via Bluetooth.
 • Hij heeft een frequentiebereik van 87.5 – 108 Mhz.
 • Muziek kun je via een app, een USB-stick of een SD-kaart streamen.
 • Bij dit apparaat met voice navigatie behoort handsfree bellen ook tot de mogelijkheden.
 • Er is gezorgd voor 2 fast charge USB-aansluitingen dus je kunt je smartphone of ander apparaat snel opladen.

3. DW-G Bluetooth FM Transmitter

Als je de werking van diverse carkits met elkaar vergelijkt, zie je dat ze in veel opzichten met elkaar overeenkomen. Zo sluit je de meeste varianten aan via de 12 of 24V aansluiting in je auto. Bovendien geven de meeste modellen je de mogelijkheid om handsfree te bellen en je favoriete muziek te beluisteren. Heb jij geen behoefte aan een carkit met veel toeters en bellen? Is de beste carkit voor jou een eenvoudig model met een efficiënte werking? Dan kies je voor de DW-G Bluetooth FM Transmitter. Dit apparaat is wellicht de beste carkit voor jou. Je kunt hem namelijk eenvoudig draadloos koppelen aan je smartphone. Daarnaast gaat hij gepaard met diverse handige opties. Denk maar aan de handsfree bellen optie en het op verschillende manieren beluisteren van je favoriete muziek. Dit apparaat heeft zelfs sfeer-verhogende LED lichten in 7 kleuren.

DW-G Bluetooth FM Transmitter

Wil je meer te weten komen over deze handige carkit? Dan verwijzen we je naar het artikel over de beste FM transmitter. De DW-G Bluetooth FM Transmitter is daar namelijk uitgebreid gerecenseerd.

Eigenschappen van de DW-G Bluetooth FM Transmitter:

 • Deze FM transmitter ondersteunt Siri/Voice assistent.
 • Hij werkt in alle voertuigen met een 12V en 24V aansluiting.
 • Er is gezorgd voor een geheugenfunctie voor muziek en de Bluetooth-verbinding.
 • Je kunt muziek op dit apparaat beluisteren via je smartphone, een USB-stick of een SD-kaart.
 • Zijn LED licht in 7 kleuren werkt sfeer-verhogend en er is ook gezorgd voor een ontspanmodus.

4. Elqing EQ FM Transmitter Bluetooth – Draadloze Carkit

Is het je opgevallen dat de meeste carkits worden aangesloten via Bluetooth? Dit is handig, omdat je dan draadloos muziek vanaf je smartphone kunt afspelen in de auto. Echter, Bluetooth verbindingen kunnen ervoor zorgen dat de batterij van je smartphone snel leegloopt. Daarom is het handig als je ook op andere manieren muziek kunt afspelen in de auto. Gelukkig kun je kiezen voor diverse soorten carkits. Sommige varianten geven je bijvoorbeeld de mogelijkheid om muziek vanaf een USB-stick te beluisteren. Klinkt een dergelijk model als de beste carkit voor jou? Dan kun je kiezen voor de Elqing EQ FM Transmitter Bluetooth – Draadloze Carkit. Dit apparaat maakt het mogelijk om muziek vanaf een USB-stick te beluisteren. Je hebt echter ook de mogelijkheid om muziek via Bluetooth of AUX af te spelen. Daarom is dit model wellicht de beste carkit voor jou.

Elqing EQ FM Transmitter Bluetooth - Draadloze Carkit

Met de Elqing EQ FM Transmitter Bluetooth – Draadloze Carkit kun je overal je favoriete muziek beluisteren. Dit is zelfs mogelijk als je autoradio niet beschikt over Bluetooth of AUX. Je kunt muziek via dit apparaat op verschillende manieren beluisteren. We hebben je reeds verteld dat het mogelijk is om muziek via een USB-stick af te spelen. Echter, wat je nog niet wist is dat de transmitter 2 USB-poorten heeft. Hierdoor kun je muziek vanaf een USB-stick beluisteren terwijl je je telefoon in de auto oplaadt. Dankzij het duidelijke LCD scherm kun je gemakkelijk de frequentie op de transmitter aanpassen. Je kunt dit apparaat bovendien gebruiken om veilig telefoontjes op te nemen of te beëindigen. Sluit de FM transmitter gemakkelijk aan via de 12 of 24V sigarettenaansteker in de auto en ervaar het genot!

Eigenschappen van de Elqing EQ FM Transmitter Bluetooth – Draadloze Carkit:

 • Je telefoon koppel je via Bluetooth aan de FM-transmitter.
 • Telefoontjes kunnen beantwoord of beëindigd worden met deze carkit.
 • Er is gezorgd voor een duidelijk LCD scherm, waarmee je de frequentie aanpast.
 • Om hem te installeren, steek je hem in de 12/24 V sigarettenaansteker van de auto.
 • De 2 USB-poorten zorgen ervoor dat je je telefoon kunt opladen terwijl je muziek vanaf een USB-stick beluistert.

5. Siston Bluetooth FM Transmitter

We hebben het tot nu toe gehad over diverse eenvoudige carkits. Is de beste carkit voor jou echter een geavanceerd model? Dan kun je wellicht kiezen voor de Siston Bluetooth FM Transmitter. Dit model is vergeleken met de vorige carkits geavanceerder. Zo geeft dit apparaat het inkomende oproepnummer aan. Hij kan daarnaast het spanningsniveau in de accu van de auto weergeven. Je kunt daarnaast het volume, de FM-frequentie en de naam van het desbetreffende nummer dat je afspeelt aflezen. De andere modellen gaven je deze mogelijkheden niet. Daar is dit model wellicht de beste carkit voor jou. Net zoals bij de vorige modellen, is handsfree bellen ook mogelijk bij dit apparaat. Zo kom je veilig door het verkeer.

Siston Bluetooth FM Transmitter

Als we kijken naar de muziek afspeelopties dan zien we dat hij ook veel mogelijkheden met zich meebrengt. Je kunt bijvoorbeeld via de Bluetooth FM-zender audiobestanden verzenden van mobiele apparaten naar het autoradiosysteem. Dit vindt plaats door middel van FM-radiosignalen. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om muziek te streamen vanaf een TF/USB-flashdisk. Zelfs muziekbestanden zoals MP3, WMA en WAV worden ondersteund. Bij deze transmitter geniet je ook van andere voordelen. Zo heeft hij een ingebouwde microfoon en een stabiel FM-signaal. Daarnaast zorgt de CVC-technologie voor ruis- en windonderdrukking en zorgt het voor een full-duplex geluidskwaliteit. De Siston Bluetooth FM Transmitter komt met 4 modi. Je kunt muziek namelijk afspelen vanaf 4 platformen, namelijk Bluetooth, TF-kabel, 3,5 mm audiokabel (AUX) en een USB-schijf.

Eigenschappen van de Siston Bluetooth FM Transmitter:

 • Met geavanceerde technologie is sneller en veiliger laden mogelijk.
 • Handsfree bellen behoort tot de mogelijkheden van deze transmitter.
 • Van het super heldere, grote scherm kun je veel belangrijke informatie aflezen.
 • Via deze Bluetooth FM-transmitter geniet je van stereomuziek van hoge kwaliteit.
 • Muziek kan op meerdere manieren worden afgespeeld als je dit apparaat gebruikt.
 • Dit apparaat is eenvoudig te gebruiken en maakt het mogelijk om je telefoon of andere apparaten snel op te laden.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om in elke auto een carkit te plaatsen?

Eigenlijk wel, maar niet elke carkit werkt in elke auto. Over het algemeen kun je een plug-and-play carkit in elke auto bevestigen, maar een inbouwcarkit niet. Voor de inbouwmodellen heb je namelijk een ISO- of aux-aansluiting nodig.

Waar kun je jouw carkit het liefst plaatsen?

De plek van je carkit hangt van je persoonlijke wensen, de carkit zelf en je auto af. Kies je voor een plug-and-play model zonder interne accu of een inbouwcarkit dan zijn de plaatsingsmogelijkheden gelimiteerd. Het is wel handig om de carkit redelijk dichtbij te plaatsen. Zo hoort je gesprekspartner je goed en je zicht wordt niet verminderd.

Wat zijn de meest gangbare bevestigingsmogelijkheden?

De meeste carkits worden met verschillende bevestigingsmogelijkheden verkocht. Zo kun je klemmen, ringen, magneten of zelfs klittenband gebruiken voor de bevestiging. Het is namelijk de bedoeling dat je de carkit op een comfortabele plek plaatst, zonder afleiding en binnen handbereik.

Hoe vindt de installatie van een carkit plaats?

Hoe je carkit geïnstalleerd moet worden hangt van het type carkit af. Een inbouwcarkit sluit je via een aux- of ISO-aansluiting aan op de autoradio. Bij een plug-and-play carkit sluit je hem bijvoorbeeld aan op de aanstekerplug. Dit is niet eens nodig bij de modellen met een interne accu. Die zijn namelijk meteen klaar voor gebruik.

Wat is het verschil tussen een FM-transmitter en een Bluetooth handsfree carkit?

Het grote verschil tussen deze twee is dat een FM-transmitter bestemd is om muziek af te spelen. Meestal beschikken dergelijke modellen niet over een belmogelijkheid, maar je kunt er wel een USB-stick op aansluiten. Bij een Bluetooth handsfree carkit kun je vaak ook muziek beluisteren. Het doel van deze modellen is echter dat je veilig kunt telefoneren tijdens het rijden.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.