Het uitkiezen van de beste buggy van 2024 is een fluitje van een cent als je dit artikel leest.

beste buggy

Ontdek in deze koopgids wat belangrijk is bij het uitkiezen van de beste buggy van 2024

Afbeelding
Product
Maxi-Cosi Lara² Buggy - Essential Black (Black Frame)
Dankzij de nieuwe compacte en lichte kinderwagen Lara² behoort naar buiten gaan als familie vanaf dag één tot de mogelijkheden. Dankzij de compatibiliteit en invouwbaarheid van de kinderwagen zijn er geen excuses om te wachten met het verkennen van je nieuwe wereld. Lara² is superlicht en heeft ... Meer bij Bol.com »

Buggy - Kinderwagen - Wandelwagen - Premium Stroller met One-Hand-Folding Technologie - Incl. All-Terrain Wielen - Incl. Gordel - Tot 20KG
Wil jij comfortabel én stijlvol op pad met je kindje? Kies dan voor de TravelR™ buggy van Hofmann! De beste compacte en vouwbare buggy op de markt, ontworpen voor de meest comfortabele ervaring voor jouw kindje. De Luxe kinderwagen is voorzien van 4 all-terrain wielen, veiligheidsgordel & beugel ... Meer bij Bol.com »

Prénatal Plus Buggy - Plooibuggy tot 22kg - Wandelwagen Buggy - Inklapbaar & Verstelbaar met Boodschappenmand - Zwart
Buggy voor kinderen tussen de 6 en 48 maanden Deze mooie Prénatal Plus buggy heeft een verstelbare rugleuning in 5 standen en is gemaakt van staal. Daarom is deze buggy ook extra stevig waardoor hij niet snel kapot kan gaan. Ideaal voor in elke situatie! Deze plooibuggy is voorzien van een ver... Meer bij Bol.com »

Maxi-Cosi Zelia S Trio 3-in-1 Kinderwagen - Inclusief autostoeltje en luiertas - Dark Grey
Alles wat je nodig hebt in één. En nog veel meer.De Maxi-Cosi Zelia S Trio is de complete, onmisbare oplossing voor een groeiende baby! De stijlvolle en handige 2-in-1 kinderwagen Maxi-Cosi Zelia S wordt geleverd met een reiswieg die kan worden omgevormd tot een wandelwagenzitje, een bijpassend Ma... Meer bij Bol.com »

Lionelo Buggy Julie One - Kinderwagen Premium - Automatisch opvouwen - Wandelwagen tot 22 kg - Comfortabele zitje
Wandelwagen Lionelo Julie One Perfect voor op reis – licht gewicht en klein formata na het opvouwen Gewichtsbereik tot 22 kg Rugleuningverstelling van zit- naar ligpositie Verstelbare voetsteun Ventilatiepaneel op de rugleuning dat open kan Handvat en veiligheidsbeugel bedenkt met eco-leer Verlen... Meer bij Bol.com »

Deryan Luxe XP Buggy XL - Compact lichtgewicht - Zwart
Comfortabel maar toch stijlvol op pad met je kindje? Dat kan met de Deryan XP Buggy! De Deryan XP is ontworpen als de beste compacte en vouwbare buggy op de markt. Een comfortabele ervaring voor jouw kindje staat bij dit ontwerp voorop. Upgrade jouw XP met een passende reiswieg, hierdoor is jouw XP ... Meer bij Bol.com »

Lionelo Emma Plus - Buggy - lichte - 5-punts gordel - Kinderwagen tot 15kg
Wandelwagen Emma Plus 5-punts gordel Snel opvouwsysteem Rugleuningverstelling tot ligpositite Lichte en duurzame constructie Grote mand Zachte matras Blad voor ouder en kind Tas inbegrepen Sterke schokdempers Certificaten SGS i EN De hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de Emma kinde... Meer bij Bol.com »

NilaFee - Buggy - Kinderwagen tot 25 kg - Plooibuggy - Buggy's - Buggy peuter - Wandelwagen - Grijs
NILAFEE ALL-IN ONE BUGGY Deze grijze buggy met mat zwart frame is een lichte buggy en is zeer makkelijk te gebruiken voor kinderen tot 25 kg (6 maanden tot 8 jaar). De kinderwagen is ideaal voor op reis want door het easy-to-fold systeem kun je de buggy ook meenemen in het vliegtuig. Veiligheid... Meer bij Bol.com »

Deryan Luxe XP Buggy XL - Compact lichtgewicht - Zwart - Aluminium frame
Comfortabel maar toch stijlvol op pad met je kindje? Dat kan met de Deryan XP Buggy! De Deryan XP is ontworpen als de beste compacte en vouwbare buggy op de markt. Een comfortabele ervaring voor jouw kindje staat bij dit ontwerp voorop. Upgrade jouw XP met een passende reiswieg, hierdoor is jouw XP ... Meer bij Bol.com »

Hauck Citi Neo II buggy, compact inklapbaar, Caviar / Stone
De Citi Neo II van Hauck is snel en behendig. Deze buggy is ideaal voor het reizen met bussen of treinen. Door de innovatieve opvouwtechniek kan je de Citi Neo ll snel en klein opvouwen, met 1 hand. Hierdoor is je andere hand vrij voor je kindje. De buggy kan gemakkelijk gedragen worden en past in d... Meer bij Bol.com »

Voor vele ouders is het moment dat ze hun kind kunnen meenemen in een buggy een hele mijlpaal. Je weet namelijk dat je zoontje of dochtertje langzaam maar zeker groter wordt. In principe kun je een buggy gebruiken vanaf je baby ongeveer tien maandjes oud is. Dit is namelijk de leeftijd waarop de meeste baby’s zelfstandig rechtop kunnen zitten. Je gaat na of je kind zelf rechtop kan zitten, want een buggy biedt minder goede ruggensteun dan een kinderwagen. Toch kiezen veel ouders voor een buggy, omdat deze accessoire gemak met zich meebrengt. Het is namelijk zo dat een goede buggy eenvoudig opvouwbaar en licht is. Hierdoor neem je hem gemakkelijk mee in de auto of op de fiets. Lees dit artikel om erachter te komen hoe je jouw beste buggy kunt uitkiezen!

Het aantal en type wielen en de mogelijke ligstanden

Als je verschillende buggy’s met elkaar vergelijkt, dan ontdek je dat veel buggy’s vier wielen hebben. Er zijn echter ook varianten met drie wielen. Het voordeel van de driewielers is dat deze stabieler zijn op niet-vlakke ondergronden. Met zo’n buggy kun je dus bijvoorbeeld boswandelingen maken. Je kijkt echter niet alleen naar het aantal wielen, maar ook het type wielen. De wielen bepalen immers hoe gemakkelijk je de buggy kunt voortduwen. Als je buggy de juiste wielen heeft, vervoer je hem net zo makkelijk als een koffer met wielen. Heeft je buggy echter stugge wielen, dan voelt het net als een zware kist aan. Je kiest het liefst voor zwenkwielen, omdat deze ervoor zorgen dat sturen wordt vereenvoudigd. Zwenkwielen aan de voorkant zijn al prima, maar aan beide kanten is beter.

Je let verder op de mogelijke ligstanden van de buggy. Door te kiezen voor een buggy met verschillende zit- en ligstanden, houd je rekening met verschillende situaties. Je kindje kan dan af en toe een dutje doen in de buggy. Als je kind in slaap valt of je vindt dat het tijd is voor een slaapje, dan zet je de rugleuning wat naar achteren. Bij sommige buggy’s kun je de rugleuning zelfs helemaal plat zetten. Hierdoor ligt je kind wat comfortabeler. Het is soms zelfs mogelijk om het zitvlak een beetje te verlengen door de voetensteun uit te klappen.

Het gewicht en de compactheid van de beste buggy

Een andere zaak waar je rekening mee houdt bij het uitkiezen van de beste buggy is het gewicht. Je gaat daarnaast ook na hoe compact je deze accessoire kunt opvouwen. Het is immers fijn als de buggy zo min mogelijk ruimte in beslag neemt in de kofferbak of in de gang. Daarnaast houd je er rekening mee dat een zwaardere buggy moeilijker ingeklapt wordt. Hierdoor til je hem moeilijker in de auto. Je onthoudt ook dat een buggy geduwd moet worden. Een zwaardere buggy kost je immers meer kracht om hem te duwen. Dit is vooral het geval wanneer je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer. Je moet hierdoor regelmatig de buggy inklappen. Houd dus rekening met het gewicht wanneer je een nieuwe buggy wil uitkiezen.

Een zonnekap, boodschappenmand en reismand

Bij het uitkiezen van een nieuwe buggy is het aanbevolen om te kiezen voor een buggy met zonnekap. Hierdoor bescherm je je kleine spruit net een beetje beter. Je zorgt tevens voor verkoeling tegen de zon. Het is al helemaal praktisch om te kiezen voor een verstelbare zonnekap. Als je je kind in een buggy vervoert, heb je je handen vol. Moet je dan ook nog boodschappen doen met meerdere tassen, dan heb je wellicht een probleem. Gelukkig hebben de meeste buggy’s ook een boodschappenmand. Ga wel na hoeveel de boodschappenmand precies kan dragen. Over het algemeen zit je goed met een boodschappenmand van 2 kilogram. Echter, meer is welkom als je grote boodschappen haalt. De 2 kilogram variant is eigenlijk bedoeld voor het halen van kleine producten. Denk maar aan verzorgingsproducten voor je kindje.

Over het algemeen is een buggy een redelijk lichtgewicht accessoire. Hij weegt vaan tussen de 5 en 8 kilogram. Je kunt dus geen tas aan het handvat hangen. Anders zorg je ervoor dat de buggy achterover kiepert. Daarom is het fijn om te kiezen voor een buggy met een reismand. Daar kun je een tas en nog wat boodschappen in kwijt. Je kunt dus fijn shoppen met je kindje.

Comfort voor je kindje en het gebruiksgemak

Je kunt al gauw focussen op allerlei zaken die voor jou als ouder of verzorger handig zijn. Echter, je koopt de buggy voor je kindje. Daarom ga je ook na hoe je kindje in de buggy zit. Het is bijvoorbeeld handig als er vering zit in de wielen. Hierdoor wordt de rit wat aangenamer voor je kindje. Daarnaast is het materiaal van de buggy ook belangrijk. Er moeten bijvoorbeeld ventilatievlakken in de buggy zitten. Ook kies je het liefst voor een buggy met een ergonomisch zitje. De beste buggy heeft tevens een gordel of beugel, waar je je kindje veilig mee vastmaakt.

Je kiest tevens voor een buggy die gemakkelijk en fijn is in gebruik. Als je een buggy regelmatig gebruikt, dan wil je dat de ritten allemaal soepel verlopen. Daarom kies je het liefst voor een buggy die je snel en gemakkelijk kunt in- en uitklappen. Het is tevens belangrijk dat hij lekker rijdt en een goede wendbaarheid heeft. Bovendien is het fijn als je je buggy met slechts één hand kunt besturen. Met deze tips kun je zelf op zoek gaan naar de beste buggy voor je kindje!

Veelgestelde vragen

Zijn er verschillende soorten buggy’s?

Ja, er zijn buggy’s in allerlei prijsklassen en elke variant heeft zijn eigen voordelen. Zo kun je kiezen voor een inklapbare lichte buggy, die ook wel een paraplubuggy genoemd wordt. Er zijn tevens duo buggy’s, tweelingbuggy’s, lichtgewicht buggy’s en compacte buggy’s. Sommige personen kiezen echter voor een 3-in-1 kinderwagen.

Kan ik meerdere kinderen vervoeren in 1 buggy?

Ja, in een duo buggy of een tweeling buggy kun je meerdere kinderen vervoeren.

Vanaf wanneer kan ik een buggy gebruiken?

Je kunt een buggy gebruiken vanaf je kind zelfstandig kan zitten. Voor sommige kinderen betekent dit dat je hen al vanaf de zesde maand in de buggy kunt vervoeren. Er zijn echter ook speciale buggy’s die je vanaf de geboorte van je kindje kunt gebruiken. Let er wel op dat dit specifiek erbij vermeld moet zijn.

Tot welke leeftijd kan mijn kindje in de buggy?

Over het algemeen hoeven kinderen vanaf ongeveer het vierde jaar niet meer in de buggy. Echter, ook het gewicht van je kind kan een rol spelen. Het maximale gebruikersgewicht geeft immers aan tot welk gewicht de buggy kan dragen. Zit je kind hierboven, dan koop je een nieuwe buggy. Je kunt ook nagaan of je kind kan lopen met eventueel meer pauzes.

Hoe kan ik een buggy op mijn fiets bevestigen?

Als je buggy geschikt is om mee te nemen op de fiets, heb je daar een buggydrager voor nodig. Deze drager bevestig je goed. Je gaat vervolgens na of de buggy er rechtop staat. Hierna trek je de buggydrager strak aan, waardoor de buggy er niet bij een hobbel uitvalt. Bepaalde modellen kun je zo compact opvouwen dat ze in een fietstas passen.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.