Apple TV – wat is het en wat kan ik er mee?

Een regelmatig gestelde vraag is “Wat is een Apple TV en wat kan ik ermee?”. Veel consumenten weten niet voldoende over de mogelijkheden van dit compacte apparaat.

Afbeelding
Product
Somstyle Luxe Wall Mount Beugel Houder Geschikt Voor Apple TV Full HD / 4K Met Siliconen Beschermhoes Geschikt Voor Siri Remote 2e Generatie - Case - Muursteun - Ophang Wandbeugel - Muur Standsteun - Zwart
Deze Somstyle Luxe Wall Mount Beugel Houder is geschikt voor uw Apple TV Full HD / 4K. We houden er allemaal van om onze producten zo netjes en strak mogelijk weg te werken zonder teveel gedoe. Daarom is de Somstyle beugelhouder voor uw Apple TV de ideale oplossing! Het is gemakkelijk te installeren... Meer bij Bol.com »

Apple TV (2022) Wi-Fi - 4K - 64GB
Dit is een 3e generatie Apple TV van 64 GB. Door de 4K Ultra HD bekijk je jouw lievelingsseries, films en livesport met hoge kwaliteit en gedetailleerd beeld. De Apple TV is voorzien van de super A15 Bionic Chip processor. Hierdoor zijn apps sneller opgestart en ondervind je veel minder haperingen a... Meer bij Bol.com »

Apple TV (2021) - 4K - 64GB
Dit is een Apple TV van 64 GB. Door de 4K Ultra HD bekijk je jouw lievelingsseries, films en livesport met hoge kwaliteit en gedetailleerd beeld. De Apple TV is voorzien van de super A12 Bionic Chip processor. Hierdoor zijn apps sneller opgestart en ondervind je veel minder haperingen als je aan het... Meer bij Bol.com »

Apple TV (2021) - 4K - 32GB
Via Apple TV 4K (2e generatie) komen niet alleen de allerbeste tv-programma’s je huiskamer binnen, maar ook al je favoriete Apple services. Dankzij 4K HDR met hoge beeldsnelheid en Dolby Atmos-audio is het net of je in de bioscoop zit. Ideaal als je een film kijkt, of een wedstrijd. En ook qua aan... Meer bij Bol.com »

Apple TV (2021) - Full HD - 32GB
Dit is een Apple TV van 32 GB. Door de Full HD bekijk je de allerbeste series, films en livesport met hoge kwaliteit en gedetailleerd beeld. Je krijg je toegang tot je favoriete Apple services. Het tvOS besturingssysteem geeft je de mogelijkheid om te streamen via Netflix en Apple TV+, maar ook via ... Meer bij Bol.com »

DELTACO ARM-248 Muurhouder geschikt voor Apple TV generatie 4 en 5 - Zwart
Wandhouder geschikt voor Apple TV 4de of 5de generatie. Kleur: Zwart Hang je AppleTV handig achter je TV aan de muur of plak deze met het meegeleverde bevestigingsmateriaal op een andere plek die handig is (bijv. achter de kast of in tv meubel). Dankzij de Bluetooth afstandbediening van de Apple TV... Meer bij Bol.com »

DELTACO ARM-249 Muurhouder geschikt voor Apple TV generatie 4 en 5 - Transparant
Wandhouder voor Apple TV 4de of 5de generatie. Kleur: Transparant Hang je AppleTV handig achter je TV aan de muur of plak deze met het meegeleverde bevestigingsmateriaal op een andere plek die handig is (bijv. achter de kast of in tv meubel). Dankzij de Bluetooth afstandbediening van de Apple TV ho... Meer bij Bol.com »

Apple Lightning naar HDMI Digital AV Adapter voor iPhone, 1080P Digital Sync Screen Converter AV Adapter Oplaadpoort voor iPhone/iPad/iPod HDMI Converter voor HD TV/Projector/Monitor Ondersteuning Alle iOS
【Volledige 1080P HD, groot scherm delen】-VERTROUWDE APPLE MFI-CERTIFICERING, Ondersteunt spiegelen van wat wordt weergegeven op uw telefoon-/padscherm naar uw HDMI-tv, display, resolutie tot 1080P, erg handig voor thuisentertainment, zakelijke bijeenkomsten, onderwijs, training en etc. De projec... Meer bij Bol.com »

Universele Afstandsbediening voor Apple TV, iPod, iPhone & iMac | Remote control
Deze universele afstandsbediening werkt perfect voor je Apple TV, iPod, iPhone en Mac. Hij werkt hetzelfde als de uitgave van Apple.Deze afstandsbediening is plastic, wat groter en dikker dan een originele. Afmetingen: 15 x 4 x 1 cmWordt geleverd inclusief batterijDe afstandsbediening doet het meest... Meer bij Bol.com »

Universele Afstandsbediening voor Apple TV, iPod, iPhone & iMac | Remote control wit
Ben je je originele Apple afstandsbediening kwijt en is een nieuwe je te duur? Dan is hier het voordelige alternatief!Deze universele afstandsbediening werkt perfect voor je Apple TV, iPod, iPhone en Mac. Hij werkt hetzelfde als de uitgave van Apple.Deze afstandsbediening is groter en dikker dan een... Meer bij Bol.com »

De Apple TV is geen televisie. Het is een klein doosje dat bedoeld is om in combinatie met een moderne HD TV of HD monitor te gebruiken.

De meest recente versie (de vierde generatie) is op 9 september 2015 aangekondigd. Het vorige model (de derde generatie) wordt niet meer door Apple uitgeleverd. Voor meer informatie en de praktijktest van de vierde generatie wordt u doorverwezen naar de Review.

De Apple TV is een mediaspeler die aan het netwerk gekoppeld wordt. De geschikte aansluitingen om een externe harddisk of ander opslagmedium aan te sluiten, ontbreken. De Apple TV is volledig gebaseerd op netwerk toegang (bedraad of draadloos). Hierdoor wordt toegang verleend tot content die is opgeslagen op andere lokale apparaten, de App store of de Cloud. De vierde generatie is leverbaar met een interne opslag van 32GB en 64GB. Bij intensief gamen en films kijken wordt de 64GB versie aangeraden. Bij incidenteel gebruik is de 32GB versie toereikend.

De Apple TV heeft meerdere aansluitingsmogelijkheden. Zo beschikt hij over een HDMI 1.4 uitgang, een 10/100 BASE-T Ethernet voor bedrade aansluiting op het lokale netwerk, Bluetooth 4.0, een ingebouwde infrarood ontvanger, USB-C port en Wi-Fi draadloos netwerk (802.11ac met MIMO).

Door Apple wordt geen HDMI-kabel meegeleverd, deze heeft u wel nodig om de Apple TV aan te sluiten op de televisie. Wel levert Apple een Lightning-naar-USB-kabel aan waarmee de afstandsbediening opgeladen kan worden.

Het concept van de Apple TV is afgestemd op gebruik in combinatie met andere Apple hardware, software en diensten. Denk hierbij aan de iPhone, iPad, iTunes en iCloud. Draadloos kan er muziek, foto- en videomateriaal van de iPhone, iPod en iPad naar de Apple TV gezonden worden. Dat gebeurt via het Apple Airplay protocol. Andere fabrikanten ondersteunen dit protocol beperkt.

De Apple TV heeft meerdere mogelijkheden, zoals het huren of kopen van een film uit de Apple iTunes Store en de film streamen naar de TV. Daarnaast kunnen er gratis filmtrailers bekeken worden en films gestreamd worden vanaf Netflix, YouTube of Vimeo. Er wordt toegang verleend tot spellen en Apps uit de Apple App Store. Podcasts kunnen bekeken en beluisterd worden, er zijn honderden radiokanalen te beluisteren en foto’s, muziek en video’s kunnen draadloos via de Apple TV naar de versterker gestreamd worden.

Voor optimaal gebruik van de Apple TV is een snel en betrouwbaar draadloos netwerk gewenst. Om de bediening te vereenvoudigen is de Remote App voor de iPhone of iPad een aanrader. Met deze App kan de Apple TV bediend worden en tekst kan met het toetsenbord worden ingevoerd. De Apple TV is eenvoudig te bedienen met duidelijke menu’s en een simpele touch-afstandsbediening.

Er zijn veel mogelijkheden met de Apple TV. Het maximale kan uit de Apple TV gehaald worden in combinatie met een ander Apple product, zoals de iPhone, iPad of iPod.

De Apple TV van de vierde generatie is vanaf eind 2015 leverbaar, met een adviesprijs van €179,- voor het 32GB model. De 64GB versie heeft een adviesprijs van €229,-.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.