Vergelijk hier de top 5 en vindt de beste raamreiniger van 2023!

Beste raamreiniger

Bij het schoonmaken van een huis denken we vaak aan bezemen, dweilen en afstoffen. Het schoonmaken van de ramen vindt namelijk niet elke dag plaats.

Afbeelding
Product
Leifheit Set raamreiniging Telescoop steel 80 - 135 cm - Inwasser - Powerslide m - Click Cystem
Leifheit Set Window Cleaning Telescopic Handle - Washer - Powerslide M - Click System De raamreinigingsset van Leifheit is de perfecte oplossing voor een snelle en grondige reiniging. Met de Window Washer wisser met zijn unieke omtrekcoating kunt u ramen, kozijnen en hoeken in één stap reinigen. D... Meer bij Bol.com »

Leifheit Dry & Clean elektrische raamzuiger raamwisser elektrisch - click system ruitenreiniger - vacuüm accu raamreiniger
Moeiteloos stralend schone ramen, zonder strepen en zonder knoeiboel van naar beneden druppelend vies water. Leifheit raamzuiger Dry & Clean maakt alle ramen van je huis streeploos schoon, zonder moeizaam zemen en nawrijven. Ook voor andere oppervlakken. Voor ramen, tegels, spiegels en douchecellen ... Meer bij Bol.com »

GBPro Raamtrekker 35cm raamwisser professioneel schoonmaken raamreiniging
De GBPro raamwisser bestaat uit extra sterke geborstelde roestvrij marine staal met een rubberen handvat. Een robuuste en duurzame trekker normaliter gebruikt door professionals en voor commerciële doeleinden, om de beste reinigingsresultaten ooit te bereiken. Beide kanten van het rubber kunnen i.t... Meer bij Bol.com »

Leifheit Nemo - Set raamreiniger en badkamer ruitenreiniger met gratis wandhouder en tweede zuigmond
Leifheit - Nemo - Set badkamer- en raamzuiger met gratis wandhouder en tweede zuigmondRaam- en badkamer ruitenreiniger Nemo van Leifheit is perfect als je graag snel en gemakkelijk schone ramen, spiegels en tegels wil. Met de automatische zuigfunctie zuigt het ruitenreinigingsapparaat gladde oppervl... Meer bij Bol.com »

GBPro Raamtrekker 45cm raamwisser professioneel schoonmaken raamreiniging
De GBPro raamwisser bestaat uit extra sterke geborstelde roestvrij marine staal met een rubberen handvat. Een robuuste en duurzame trekker normaliter gebruikt door professionals en voor commerciële doeleinden, om de beste reinigingsresultaten ooit te bereiken. Beide kanten van het rubber kunnen i.t... Meer bij Bol.com »

GBPRo Raamtrekker 15cm raamwisser professioneel schoonmaken raamreiniging
Een raamtrekker van 15cm in professionele glazenwassers uitvoering. Dit houdt o.a. in dat u het raam met het aan 2 zijden te gebruiken rubbertje echt streeploos kan droogmaken. Een reserve rubbertje is snel besteld.... Meer bij Bol.com »

Ustratics® | Magnetische ramenwasser | Ruiten reiniger | 2 in 1 | Verstelbare ruitenreiniger | 4-24mm | Ramenwasser | Ramen reiniger |
Ben je het zat om moeilijk bereikbare ramen schoon te maken? Zoek niet verder! Met de verstelbare Ustratics magnetische ramenwasser reinig je moeiteloos zowel de binnen- als buitenkant van je ramen. Slechts één keer gebruiken en je zult versteld staan van het resultaat. Zeg maar dag tegen die verv... Meer bij Bol.com »

Leifheit raam- en badkamer ruitenreiniger Nemo
De raam- en badkamer ruitenreiniger Nemo van Leifheit is perfect als je graag snel en gemakkelijk schone ramen, spiegels en tegels wil. Met de automatische zuigfunctie zuigt het ruitenreinigingsapparaat gladde oppervlakken supersnel stralend schoon – zonder strepen, zonder gedruppel. De smalle vor... Meer bij Bol.com »

Aquarium schoonmaak borstel- Aquarium ramen reinigen - Aquarium cleaner - Simpel en effectief schoon maken
Ook zo'n hekel aan poetsen? Met deze aquarium schoonmaakborstel kom je in alle hoeken en gaten door de zachte spons.Easy!... Meer bij Bol.com »

Raamwisser - Raamtrekker - Ruitenreiniger - Raam – Ruit – Roestvrijstaal – Rubber – Universeel – Schoonmaakartikelen - Zwart – 35 CM - FCProducts - Raamreiniging - Verwisselbaar - Roestvrijstaal
Ook zo last van strepen op het raam? Om er vervolgens na de tijdrovende klus van het ramen wassen erachter te komen dat er nog steeds strepen op het raam zitten. Een ergernis die we allemaal herkennen. Gelukkig is dat na aanschaf van deze raamwisser verleden tijd. Met de raamwisser van FCProducts ma... Meer bij Bol.com »

Toch vinden de meesten van ons het niet prettig om af en toe de ramen schoon te maken. Dit komt doordat werken met emmers en zemen veel tijd en energie vergt. Ook laat deze klus vaak spetters en strepen achter op de ramen. Ben je daarom op zoek naar een eenvoudigere oplossing? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt namelijk op zoek gaan naar de beste raamreiniger voor jouw behoeften. Met een dergelijke gadget heb je in een handomdraai schone, streepvrije ramen. Bovendien zuigt dit apparaat het vuile water direct op. Je kunt vaak ook andere gladde oppervlakken reinigen met een ruitenreiniger. Lees dit artikel om de beste raamreiniger voor jouw behoeften te vinden!

Beste raamreiniger van 2023

We hebben je verteld over de voordelen die een ruitenreiniger met zich meebrengt. Je bent nu waarschijnlijk enthousiast om de beste raamreiniger te vinden. Er zijn immers enorm veel keuzemogelijkheden. Wij vergemakkelijken je zoektocht door middel van de onderstaande top 5. Deze top 5 bestaat uit ruitenreinigers die op dit moment razend populair zijn. Het gaat immers om de best verkochte varianten. Aangezien zoveel personen deze varianten kopen, kun je ervan uitgaan dat ze van topkwaliteit zijn. Om je verder op weg te helpen, recenseren we elk van deze varianten. Op die manier kun je zelf een vergelijking maken. Aan de hand daarvan concludeer je zelf welk model het beste bij je past. Zo kies je gemakkelijk jouw beste raamreiniger uit.

1. Kärcher Window Vac WV 6 Plus

Als je op zoek gaat naar een nieuwe ruitenreiniger, dan kom je verschillende modellen en merken tegen. Misschien valt het je daarbij op dat vele ruitenreinigers vervaardigd worden door de fabrikant Kärcher. Deze fabrikant is namelijk al een decennium dé specialist op het gebied van ruitenreiniging. Is daarom de beste raamreiniger voor jou een variant van dit merk? Moet jouw ideale variant bovendien een lange accuduur hebben? Dan raden we de Kärcher Window Vac WV 6 Plus aan. Dit model is wellicht de beste raamreiniger voor jou. Hij is namelijk van het merk Kärcher en hij heeft een lange accuduur. Met dit model kun je maar liefst 100 minuten schoonmaken op één acculading. Indrukwekkend toch?

Kärcher Window Vac WV 6 Plus

Twijfel je of je nog een raam kunt reinigen? Dan kun je gewoon even kijken naar het display op de handgreep. Daarop wordt namelijk precies aangegeven hoeveel minuten je nog door kunt gaan. De Kärcher Window Vac WV 6 Plus brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo heeft hij een innovatieve zuigstrip. Dankzij deze strip kun je hele oppervlakten in slechts één beweging droogtrekken. Je kunt de klus dus sneller klaren dan voorheen. Behalve voor ramen kun je deze reiniger ook gebruiken om bijvoorbeeld tegels, spiegels, autoramen en keukenapparatuur te reinigen. Zijn werking is super gemakkelijk. Eerst sproei je de oppervlakte die je wil reinigen in met het schoonmaakmiddel. Hierna reinig je de oppervlakte met de raamwisser. Het vuil zuig je hierna op met de ruitenreiniger. Gemakkelijk toch?

Eigenschappen van de Kärcher Window Vac WV 6 Plus:

 • Zijn accuduur kun je aflezen op het display.
 • Hij heeft een accuduur van ongeveer 100 minuten.
 • Het opladen van deze ruitenreiniger duurt ongeveer 170 minuten.
 • Doordat hij erg licht is, krijg je niet gauw last van vermoeide armen.
 • Aangezien hij geen premium model is, heeft hij geen zuigmond voor kleine ramen.
 • Met dit apparaat kun je ramen tot 3 keer sneller wassen dan op de traditionele manier.
 • Dankzij de verbeterde zuigstrip kun je de desbetreffende oppervlakte gemakkelijk droogtrekken.
 • Je kunt er ramen, spiegels, tegels, glazen tafels, douchecabines en andere gladde oppervlaktes mee reinigen.

2. Qualisce Magnetische ramenwisser – Magnetische ramenreiniger

Als je op zoek gaat naar de verschillende soorten ruitenreinigers die er zijn, dan kom je 2 categorieën tegen. In de ene categorie vind je modellen net zoals de bovengenoemde ruitenreiniger. Dergelijke modellen laten je denken aan de traditionele manier van ruiten schoonmaken, maar vergemakkelijken het proces. De andere categorie bestaat uit magnetische ruitenwissers. Is de beste raamreiniger voor jou een magnetische variant? Moet hij dubbelglas kunnen reinigen met een dikte tot 24 mm? Dan raden we de Qualisce Magnetische ramenwisser – Magnetische ramenreiniger aan. Dit model is voor jou wellicht de beste raamreiniger. Hij is namelijk een magnetische variant waar je dubbelglas mee kunt reinigen. Hierbij gaat het om glas met een dikte tussen de 15 en 24 mm.

Qualisce Magnetische ramenwisser – Magnetische ramenreiniger

De fabrikant van deze reiniger vindt het belangrijk erbij te vermelden dat de ruitenwisser sterke neodymium magneten bevat. Het is daarom belangrijk om bij het bevestigen of loskoppelen van de magneten goed op je vingers te letten. Er is echter gebruik gemaakt van deze magneten, omdat dit type nodig is voor dubbelglas. Nadat je de ruitenwisser in gebruik hebt genomen, werk je er gedurende langere tijd prettig mee. Hij maakt namelijk op een eenvoudig en efficiënte manier ramen schoon. Doordat er magneten in de wisser zijn, maak je de binnen- en buitenzijde van het raam tegelijkertijd schoon. Bovendien kom je ook gemakkelijk bij slecht bereikbare plekken zoals zolderramen. Als je dit model koopt, krijg je er 24 extra sponsjes, 4 extra wissers en 4 extra buttons bij. Je kunt er dus meteen mee aan de slag gaan.

Eigenschappen van de Qualisce Magnetische ramenwisser – Magnetische ramenreiniger:

 • Dit model is geschikt voor dubbelglas van 15 tot 24 mm.
 • Met deze gadget met een compact driehoekig ontwerp maak je efficiënt schoon.
 • Je krijgt er een anti-valtouw, 24 extra sponsjes, 4 extra wissers en 4 extra buttons bij.
 • Bij het ontwerpen van dit product is er gewerkt met krachtige neodymium magneten.
 • Door gebruik te maken van deze ramenwisser bespaar je tijd en kosten op de glazenwasser.

3. Kärcher WV 2 Premium

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten als je naar een nieuwe ruitenreiniger zoekt. Zo kun je letten op het merk, de grootte, de werking, enzovoorts. Sommige personen letten zelfs op de kleine eigenschappen, zoals de kleur. Er zijn echter ook personen die niet naar al deze zaken kijken. Zij willen gewoon een apparaat waar ze hun ramen in een recordtempo mee kunnen schoonmaken. Behoor jij tot deze laatste categorie? Dan kennen wij wellicht de beste raamreiniger voor jou. We verwijzen hier naar de Kärcher WV 2 Premium. Dit model is wellicht de beste raamreiniger voor jou. Je gebruikt hem namelijk om je ramen in een recordtempo te reinigen. Het gaat hier niet voor niets om een Premium model.

Kärcher WV 2 Premium

Al vanaf het eerste gebruik ervaar je het gemak van de Kärcher WV 2 Premium. Hij is namelijk licht en ergonomisch, waardoor je er ook gedurende langere tijd prettig mee kunt werken. Daarnaast rekent hij meteen af met irritante strepen en druppels. Je hoeft je dus niet meer te ergeren na het schoonmaken, omdat de ruiten niet helemaal schoon zijn. Als je deze reiniger gebruikt, gaan je ruiten namelijk weer stralen. Behalve voor het schoonmaken van ramen kun je hem ook gebruiken om andere gladde oppervlakten te reinigen. We verwijzen hierbij naar onder andere badkamertegels en douchecabines. De mogelijkheden die deze reiniger met zich meebrengt zijn eindeloos.

Eigenschappen van de Kärcher WV 2 Premium:

 • Aangezien hij erg licht is, krijg je geen vermoeide armen.
 • Hij wordt geleverd met een extra zuigmond voor kleine oppervlakten.
 • Houd er rekening mee dat het opladen van dit product ongeveer 3 uur duurt.
 • Met dit apparaatje kun je ramen tot 3 keer sneller wassen dan op de traditionele manier.
 • Je kunt er verschillende gladde oppervlaktes mee reinigen zoals ramen, tegels, douchecabines, spiegels en tegels.

4. AvanJi Lifestyle Magnetische Ramenwisser

De meesten van ons hebben een druk leven. Hierdoor willen we in onze vrije tijd leuke dingen doen. Echter, het huishoudelijk werk moet ook gedaan worden. Wil je daarom tijd besparen bij het reinigen van je ramen? Dan is het handig om een ruitenreiniger aan te schaffen. In dit geval zouden we een magnetisch model aanbevelen. Op die manier kun je namelijk de binnenkant en buitenkant van je ramen tegelijkertijd schoonmaken. Klinkt een dergelijke variant als de beste raamreiniger voor jou? Heb je ramen die dunner zijn dan 15 mm? Dan kies je voor de AvanJi Lifestyle Magnetische Ramenwisser. Dit model is voor jou wellicht de beste raamreiniger. Hij is namelijk een magnetische variant, die geschikt is voor ramen van 3 tot 8 mm.

AvanJi Lifestyle Magnetische Ramenwisser

Als je de AvanJi Lifestyle Magnetische Ramenwisser gebruikt, bespaar je veel tijd. Je reinigt namelijk de binnen- en buitenkant van je ramen tegelijkertijd. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over ramen waar je aan de buitenkant niet bij kunt komen. Deze ramenwasser is voorzien van een krachtige magneet aan de binnenkant én de buitenkant. Hierdoor kun je secuur werken. De interne lock wordt namelijk bijeen gehouden. Dit houdt in dat als je een kant van de reiniger beweegt, de andere zal volgen. Je wast je ramen dus op een super efficiënte manier. Om ervoor te zorgen dat de wisser niet valt, heeft de reiniger een 2 meter lang val-touw. Je werkt dus efficiënt én veilig!

Eigenschappen van de AvanJi Lifestyle Magnetische Ramenwisser:

 • In de verpakking zit er een zakje met 2 extra sponzen.
 • Hoeken kun je gemakkelijk schoonmaken dankzij het driehoekige ontwerp.
 • Hij kan gebruikt worden om ramen met een dikte van 3 tot 8 mm te reinigen.
 • Om te voorkomen dat hij naar beneden valt, heeft de ramenwasser een 2 meter lang val-touw.
 • Op de verpakking staan er plaatjes die aangeven hoe je je ramen met de beste technieken kunt schoonmaken.
 • Dit model heeft een efficiënte werking, want beide kanten worden tegelijk gereinigd, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Bij het vervaardigen van deze ramenwisser is er rekening gehouden met het milieu, daarom is hij duurzaam, stevig en drop-proof.

5. Kärcher Window Vac WV 6 Premium White

Misschien heb je al vele ruitenreinigers met elkaar vergeleken. Als je dat hebt gedaan, dan heb je gezien dat elk model uniek is. Het ene model helpt je om razendsnel je ramen te reinigen. Een ander model maakt het daarentegen mogelijk om ook andere oppervlakken dan ramen te reinigen. Het ligt daarom aan jou om te kiezen voor een model dat bij je past. Wat dacht je van een variant die zorgt voor schone en streeploze ramen? Moet hij bovendien geleverd worden met diverse extra accessoires om je schoonmaakklus te optimaliseren? Dan kennen we de beste raamreiniger voor jou, namelijk de Kärcher Window Vac WV 6 Premium White. Dit model is wellicht de beste raamreiniger voor jou. Hij maakt het namelijk mogelijk om in een handomdraai schone en streeploze ramen te hebben.

Kärcher Window Vac WV 6 Premium White

De Kärcher Window Vac WV 6 Premium White is ook een aanrader, omdat hij met diverse accessoires wordt geleverd. Je hebt daardoor alles bij de hand om je ramen optimaal te reinigen. Zo krijg je er een kleine zuigmond bij, een vuilschraper en zelfs een outdoor microvezeldoek. Na een behandeling met dit apparaat zien je ramen er weer stralend uit. Dit model beschikt bovendien over een innovatieve zuigstrip. Daar kun je in een beweging hele oppervlakten mee droogtrekken. Ook is er bij het maken van dit model rekening gehouden met de accuduur. Daarom heeft hij een geweldige accuduur van 100 minuten. Je kunt op het display van de handgreep aflezen hoeveel minuten je nog kunt schoonmaken.

Eigenschappen van de Kärcher Window Vac WV 6 Premium White:

 • Het volledig opladen van dit apparaat duurt ongeveer 170 minuten.
 • Doordat hij erg licht is krijg je tijdens het werken niet gauw vermoeide armen.
 • Je kunt ramen tot 3 keer sneller wassen met dit apparaat dan op de traditionele manier.
 • Voor het reinigen van kleine ramen kun je gebruik maken van de extra meegeleverde zuigmond.
 • Dit model heeft een verbeterde zuigstrip voor het eenvoudig droogtrekken van diverse oppervlaktes.
 • Deze luxe uitvoering heeft een accuduur van 100 minuten en je kunt de resterende accuduur aflezen op het display.
 • Met deze reiniger kun je diverse gladde oppervlaktes reinigen zoals ramen, glazen tafels, tegels, douchecabines en spiegels.

Sanne Janssen

Als hoofdredacteur stuur ik dagelijks onze team van specialisten aan om uitgebreide koopgidsen te produceren die jou ondersteunen bij het nemen van verantwoorde beslissingen. Mijn doel is om jou te voorzien van waardevolle informatie waarmee je tijd en geld bespaart bij het vinden van de best mogelijke aankoop.